YKS Haritası Yenileme Çalışması

Gerçekten çok başarılı bir iş çıkartıyorsun, her gün paylaşım yaptın mı diye merakla parksimülasyontürk’e giriyorum. Arayas’a sunum yapabilecek gereken materyallere sahipsin bence. Bittikten sonra haritayı paylaşırsan ve oldu da Arayas’tan onayı alamazsan tüm emeklerine yazık olur

2 Beğeni

Baya iyi yapiyon kardes helal olsun Kasisler falan sagda solda park eden arabalar yollar falan baya iyi eline saglik

1 Beğeni

Yanılıyorsam beni düzeltin, Promods oynarken fark ettiğim iklimsel bir detay var oyunda, Orta Avrupa, İsviçre ve Kuzeyler, Akdeniz ülkelerinin birbirinden farklı temaları var. Özellikle Avusturya’dan Hırvatistana geçtiğinizde temanın değiştiğini, havanın ısındığını görüyoruz, bunu en son 2.45’te İstanbul’a da eklemişler, sen de YKS’ye eklemeyi düşünüyor musun?

4 Beğeni

Beyler oyunda sadece 1 dosya aktif ediyoruz değilmi?

Roex ne öyle bi dosya çıkmadı

Arayas’ın da eski YKS mapinden bıktığını biliyorum, forumunda dolaşırken görmüştüm. Emin ol ki kabul edecektir bu projeyi rahatlıkla.

3 Beğeni

ERZURUM

14 Beğeni

Kars’ı düzenliyordum da, bir kavşakta Atatürk heykeli var. Oyunda böyle bir model olmadığı için az çok benzer bir heykel koydum. Ben model yapmayı bilmiyorum. İçinizde model yapmayı bilen birisi varsa Atatürk heykeli modeli yaparsa çok güzel olur diye düşündüm. Diğer şehirlerde de kullanılacağı yerler olacaktır. Türkiye haritasında Atatürk heykelleri görmek hem çok güzel olur, hem de gerçekçiliği arttırır bence

17 Beğeni

Eline sağlık çok güzel ilerliyorsun , oyunda daha çok tabela kullandıkça gerçekçiliği daha fazla artıyor bundan dolayı elinden gelebildiğince şehir içi veya şehir dışında sık sık tabelalar kullanabilirsen çok memnun olur buradaki herkes zannedersem(Örnek:Samsun’da Bafra,Otogar,Plajlar,Hastane gibi).Ayrıca haritayı Promods ile uyumlu çıkarman çok daha güzel olacaktır kolay gelsin , emeklerin için çok teşekkürler.

1 Beğeni

Tabelalara özel isimli yerleri de eklemen çok güzel derecede gerçekçilik katmış mükemmel gözüküyor(Örnek:Samsun’da Seyfi Demirsoy İ.Ö.O. gibi).

2 Beğeni

Bu modele benzer bir model Sisl paketinde var.Onu büyütüp aktarsalar da tam oturur.image

2 Beğeni

Samsun ve Bodrum dışında dahi şehirler çok canlı duruyor, emeğine sağlık, olur da harita çıkar, gezmeye başlarsak senin için Bodrum ve Samsundan Screenshot çekicem :+1: :smile: Senden tek ricam, orjinal haritadaki gibi Anıtkabiri şehrin dışına bomboş yere koymazsan sevinirim :smiley: yine de takdir sana kalmış :+1:

1 Beğeni

Dostum Anıtkabir’in çevresindeki yollar dar. Tırların girmesi zor. Belki yasak bile olabilir, hiç tır gördüğümü hatırlamıyorum. Uzakta da olsa Anıtkabir’in var olması güzel olur bence :+1:

3 Beğeni

KARS

13 Beğeni

Merhaba, öncelikle Kars paylaşımların çok iyi gidiyor, oradan yeni gelmiş biri olarak yadırgamadım, özellikle rexona reklamı çok iyiydi :joy:

Ankara konusuna tekrar değinecek olursak, editör kullanım bilgim sınırlı olduğu için sana tam anlamıyla yardımcı olamıyorum. En azından bu şekilde yardımcı olmak istedim. Diğer işlerini gördükçe Ankara konusunda şevke geliyorum :joy: :relaxed:

Kırmızı ile belirttiğim yerler şehrin ilk kar gören yerleri, sağ tarafta bulunan kırmızı alan Yakubabdal tepesi / Elmadağ, meşhur Ankara ayazının sebebidir, üstünde taş ocakları ve kayak merkezleri bulunur, bir kaç köy vardır. Doğu çevreyolunun cansızlığını bunları dahil ederek kurtarabilirsin belki.

Topografyayı özellikle belirtmek istedim çünkü koyu yeşil tepeler, adeta İstanbul’a yedi tepe ismini veren tepeler gibi şekilli, Ankarayı ortası çukur bir çanak gibi yapıyor. Normalde bu tepelerin arasından hep dereler akardı… Dikmen zirvesi olarak gösterdiğim yerde de bir taş ocağı var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu tepeyi aşarak Ankara’ya girişini yapmıştır, yine bu tepenin solunda kalan ormanlık arazi, Türkiye’nin ilk elle oluşturulan milli ormanlarıdır (ODTÜ ormanları) :wink:

6 Beğeni

Anıtkabirsiz bir Ankara çizimin nasıl olabilir, onun hakkında şöyle bir taslak hazırladım

Çizdiğim tüm yollar, tırların geçişine uygun ve çok şeritli yollar. Güneyden kuzeye anlatacak olursak;
Güneyden çevreyoluna uzanan yol meşhur konyayolu, otoyolla birleştiği kısımda sağlam bir engebe var, bu yüzden kavşağın planı biraz daha farklı bir boyutta, orjinalliğe önem verirsen burada seni zorlu bir çalışma bekleyecek :slight_smile:
Konya yolu’ndan devam edecek olursak bir müddet sonra yeni yapılan Malazgirt Bulvarına (sola) dönmemiz gerekecek çünkü tırların yolun devamına geçişi yok (hafriyat kamyonları dışında). Döndüğümüz bu yol hem çoğu sanayi sitesine çıkacak, hem etrafında az bina kompleksi ile işini kolaylaştıracaktır. Cumhurbaşkanlığı dolaylarına geldiğinde zaten sadece ağaçlandırılmış alan olacak, burası Ankara’nın en düz ve çukur noktalarından biri olan Atatürk Orman Çiftiği, Buradan Sincan yönüne sapak verdim, hem tek yol sıkıcılığından kurtarmak istedim, hem de Sincan yönü (Ankara Bulvarı) Cumhuriyet devrimi döneminin ilk sanayi atılımı fabrikalarını ve Coco Cola fabrikasını bulunduruyor.

Koyu Gri ile çizdiğim yol streetwiew’de görünmüyor. Google haritalardan buraya çok yakınlaşamazsın fakat Google Earth’i indirmeyi başarabilirsen, yol hakkında fikir sahibi olabilirsin, çoğunlukla askeri lojman var zaten, es geçsen de ölçeklemeden der geçeriz, hemen bu alanın yanında askeri havalimanı var :wink:

Takıldığın noktalarda bire bir iletişime geçebiliriz :+1: :relaxed:

6 Beğeni

Anıtkabirli senaryoya gelecek olursak, anıttepe olarak adlandırdığımız tepenin üzerinde bulunuyor, şehrin ortasında, yüksek olmasa da göze dokunan bir yüksekliğe sahip, yüksek binalar olmadığı taktirde rahat görülebiliyor. Gerçi Pasifik İnşaatın kuleleri yüzünden görmemiz daha da zorlaşacak artık. Normalde sarı ile gösterdiğim yol, tırlara kapalı fakat sonunda otosanayinin bulunduğu iskitlere çıkacağı için yapmak mantıksız olmayacaktır, ki bu yolun ilerisinde mobilyacılar sitesi bulunmakta. Google haritalarda yol durumunu ve kavşakları net göremezsen Google Earth sana faydalı olacaktır. Pasifik İnşaatın girişi Millet Bahçesine bakan cepheden, Millet Bahçesi İnşaat alanının girişi ise en dış taraftadır.

5 Beğeni

Eğer diyorsan ki şehrin hep batı bölümünü yaptık, doğu çok atıl kaldı. Burada da devreye mobilyacılar sitesi (siteler) devreye giriyor. Haritanın en doğusundaki mor alan Harp Okulu, tüm hüseyingazi tepesini içine alır. Yolun streetwiewde görünmeyen bölümünde kaydadeğer sadece konutlar var. tepe üstünde binalar şeklinde detaylandırmadan yapabilirsin burayı, ki zaten ölçeklemeden ötürü bu detayların çoğu olmayacak, sarı çokgenler ise konut inşaat alanları, buraya da yük alma bırakma yapabilirsin.

Pembe ile gösterdiğim alan çiğiltepe lojmanları, google earth’tan bakaran lojman tipi binalar ile bu alanı yapabilirsin. Haritada en büyük görünürlük mesafesine Ankara Kalesi sahip, zaten çok dik ve kayalık bir tepenin üstünde, kalenin hemen önünde bir tepe daha var (meşhur Çinçin) . Bazen onun manzarasını kapatabiliyor.

Kırmızı çizgi ile belirttiğim yer protokol yolu dile adlandırılıyor, inşaat edilecek bulvarın bu sınırdan batısına konya yolu (mevlana bulvarı), doğusuna samsun yolu diyoruz. :slight_smile:

5 Beğeni

Ouu, Çinçin en sevdiğimden. Sjsbbsnsnsms :crazy_face:

1 Beğeni

Ellerine sağlık şimdiden,yalnız yeni şehir eklemeyi düşünmüyorum demiştin şuan halihazırda Muğla şehri var Bodrum’u ekstra olarak mı yapmayı düşünüyorsun?