Unreal Engine 5 [Ana Konu]

Yeni nesil grafikleriyle büyüleyici görüntülere sahip yeni oyun motoru.

Resmi sitesi: Unreal Engine 5 - Unreal Engine

7 Beğeni

Şimdi bu tam olarak ne zaman çıkıyor? Hani beta olarak çıktı dendi ama, bir de hangi kartlar nasıl destekleyecek? :slight_smile:

1 Beğeni

minimum system requirements are an NVIDIA GTX 1080 or AMD RX Vega 64 graphics card or higher, with 8 GB of VRAM and 32 GB of system RAM.

minumum system budget 10.000 TL :man_facepalming:t4:

5 Beğeni

Yorumları görünce…
tenor

5 Beğeni
3 Beğeni

Çok dehşet bir oyun motoru oyun sektörünü gerçekten çok değiştirecek…

1 Beğeni

image

image

image

9 Beğeni

Yukarıda da görüldüğü üzere düşük ya da orta sistemlerde 4 milyar milyor polye karşılık 50-60 fps aralığı tartışmasız bir devrimdir. UE5in standart ışık ve grafikleriyle abartılmadığı sürece oluşturulan level dizayn sahneler dünyalar vs. diğer oyunlara kıyasla düşük ve orta seviye sistemlerle oynandığında fps iki katına çıkabilir gibi görünüyor. Çok da erken konuşmamak gerekiyor elbette ama temel atıldıktan sonra gerisi çok kolay. PC den ziyade konsollarla daha uyumlu ya da konsollara göre yapıldı gibi laflara inanmayın bunların hepsi abilerin satış politikalarıyla alakalı stratejiler. İsteseler mobile bile yaparlar işlerine gelmiyor cukkayı sağlam tutmak istiyorlar :smiley:

8 Beğeni

Mevcut herhangi bir oyun istese buna geçiş yapabilir mi? Mesela Fernbus UE4 kullanıyor 5’e geçiş yapabilir mi

Geçsin ne değişecek ki lumen dışında. Malzeme ortada Fernbus çöp biraz

3 Beğeni

TEeşekkür ederim cevap için :slight_smile:

1 Beğeni
3 Beğeni

Özet:

7 Beğeni

Unity de iyi de arada bir naz yapıyor :grin:

4 Beğeni
3 Beğeni

UE5 hentaiboy robotuyla lumen fetişi

7 Beğeni

Hamdolsun :raised_hand:

9 Beğeni

Bir objeyi, halihazırda Megascan arşivinden “.nanite” formatıyla indirip sahnenize yerleştirebileceğiniz gibi, objeye nanite özelliğini atadığınızda “Micropolygon” özelliğiyle loda benzer; ancak her polygon kümesi için ayrı ayrı lodlar oluşturarak render edebileceğiniz gibi aynı zamanda da farklı bir formatta sıkıştırmış oluyorsunuz. Nanite dosya formatı geleneksel sıkıştırma mantığının da dışına taşarak hem performansa hem de disk kapasitesine ilaç gibi geliyor. Buna megabaytlarca 4K, 8K, 16K çözünürlüklü kaplama dosyaları da dahil…

4 Beğeni

artık galiba yavaş yavaş donanım sorunu ortadan kalkacak gibi. boyut konusunda da aynı durum söz konusu görünüşe göre. yıllarca hayalini kurduğumuz gerçekçi grafikli, performans sorunu olmayan ve düşük boyutlu oyunlar beklediğimizden çok da uzak bir hayal gibi gelmedi bana şunlardan sonra.

2 Beğeni