Ulanalp 3D Model Çalışmaları

Bu dalda da konumuz olsun madem…

Paylaşmaya değer bulduğum ilk model;

Tipik bir Marmaray vagonu. SketchUp kullanılarak oluşturuldu. Rölövesi ve ölçüleri seyahat esnasında göz kararı alındı. Sadece 1 günlük sürede boş zamanlarda yapıldı (devam da ediliyor)

Model işlerinden anlıyordum zaten fakat ilk kez güzel dediğim detaylı ve çok iyi optimize edilmiş bir modelim var. Gelecekte World of Subways tarzı bir simülasyon yapılırsa kullanılmak üzere alınabilir de. (asıl yapım amacı da oydu, yapımcı biri başvurduğunda ücretsiz veya cüzi bir miktara modelimi kullanmalarını isterim ki yerli bir train sim çıkarabilelim)

İç mekan. Tutamaçlar ve bazı detaylar eklenmedi. Şimdilik sadece genel hatları hazır.

Kapı ve pencere camlarındaki cam filmi ve yazılara kadar olabildiğince çok detay modele yük bindirmeyecek şekilde işlenmeye çalışıldı. Dokular Photoshop’da benim tarafımdan orijinallerine bakılarak yeniden üretildi. Eksikler burada da elbette mevcut.

15 Beğeni

Hızla devam ediyoruz;

10 Beğeni

gerçekten emek var tebrikler :clap:

2 Beğeni

Teşekkürler ama asıl bölüm sonu canavarına daha gelmedik bile :slight_smile:

Kokpit… Sadece 3-5 tarafı gözüküyor internetteki fotoğraflardan. Ayrıca ön kıvrım da beni çok zorlayacak gibi duruyor çünkü bilindiği üzere sketchupda kıvrımlı şeyler yapmak en zor meseledir. (Plugin yoksa (ben sevmiyorum ondan kullanmıyorum))

3 Beğeni

bu modeli kenarda dursun diye mi yapıyorsunuz, yani ne için kullanıcak şu an tam anlamadım :thinking:

2 Beğeni

Model yapmayı genel olarak seviyorum. Boş zaman buldum ve birden yapasım geldi. TCDD dizel elektrik araçları modelleyen biri vardı burda geçen size yanıt yazmıştım hatta o konuda. Ordan aklıma geldi. Lisansı yok benim yaptığım şeyin tamamen gözlemle yaptım fakat ilerde biri kullanmak isterse dönüştürüp tren simülasyonlarına mod veyahut sıfırdan bir tren simülasyonu gibi bir şey yapılmak istenirse bu modeli kullanabilir yapacak ekip.

3 Beğeni

Dün bindiğimde tavanı hatalı yaptığımı farkettim. Klima bölmelerinin düzeltilmiş versiyonu;
Sırada kapı kenarlarındaki detaylar var… :slight_smile:

7 Beğeni

Kapı yanlarındaki; interfonlar, cam paravanlı ve normal tutunma demirleri, durakların yazdığı kısımdaki acil durum pimi tamamlandı.

Kapı ile ilgili her şey bitti (açıldığında dışarıdan görünen üst kenardaki kapı açma kapama pistonları (ya da mekanizması) hariç)

8 Beğeni

Vagon sonu iç detayları;

  • Hyundai Rotem Tabelası
  • Sigara İçmeyiniz Stickerı
  • Tren setinin tescil numarası (sanırım)
  • Körük aydınlatması
  • Sigorta panelleri (sanırım her iki yanda da varlar)
  • Yangın Söndürme Ekipmanı Dolabı

Yine de elbet eksikleri ya da hataları vardır. Bunlarla ilgili beni her türlü uyarabilirsiniz. :slight_smile:

dipnot; bu görüntüdeki tabela da benim tarafımdan sıfırdan oluşturuldu

7 Beğeni

Şöyle bir metro sim olsada modlasak marmarayi oraya :smiley::frowning_with_open_mouth:

2 Beğeni

İşte insan umuyor biri harita yapsın falan öyle bir durumda model desteği de yaparım duraklar için… Onun dışında tsw’ye gelse güzel olur. Kim ne yapıyorsa ts2021e yapıyor ama bence çoktan geçti onun olayı. :frowning: ya da sıfırdan bir sim… İstanbul başlı başına bir oyun yapılabilir gerçekten. En azından belli başlı hatlar. Daha çok yüzeyde giden.

3 Beğeni

Deneme renderları (malzeme atanmış hali, herhangi bir oyuna konursa böyle görünebilir);

15 Beğeni

Bu vagonların aks detayları ve vagon kesitlerinin en ve boy ölçüleri konusunda yardımcı olabilecek biri var mıdır? Modelin geri kalan her şeyi tamam denebilir. Bu arada eğer bunu kullanmak isteyen bir modcu ya da sim üreticisi olursa ve eğer talep ederse bu vagonların uzak çizim mesafeleri için biraz daha low poly versiyonlarını da üretebilirim. Bu tarz projeleri olanların benle iletişime geçmesini öneririm.

3 Beğeni

Ön buruna başlandı. Bence yaparız bu işi de :slight_smile:

10 Beğeni

Tam olmadı gibi bu örülmez şimdi yanlış olur bitince. Sizce buna ne yapılabilir? Olmadı dik bağların yerleriyle oynayacağız… Neyse, yarın devam :slight_smile:

12 Beğeni

Train sim world 2’ye falan tren eklemeyi bilen var mı? Güzel bir model oldu çünkü bayağı :slight_smile: boşa gitmesin

1 Beğeni

Yavaştan şekil almaya devam ediyor. Dünden iyidir; :smiley:

10 Beğeni

Mutlu sona doğru… :‘’)

12 Beğeni

Ön kısmın dışının bitmesine az kaldı :slight_smile:

11 Beğeni

Kapı Tamam! :slight_smile:

10 Beğeni