Train Sim World 2 - Ana Konu

Ekartman aralığı gruptan ayrıldı :smiley:

2 Beğeni

Ben tam standart 1435mm yaparım modellersem standart ray genişliğine uyması için ama oyuna aktarması sıkıntı. Zaten denemesini köln’de yaparım büyük ihtimalle ki orada da 1435mm var sanırım ray olarak.

1 Beğeni

1435mm güncel tren ve metro hatlarında standarttır sadece eski Rusya trenlerinin ekartman aralığı değişikti fakat şimdi nasıldır bilemem. Eski tramvay hatlarının birçoğunun ekartman aralığı düşüktü nedenini bilmiyorum hiç araştırmamıştım.

2 Beğeni

Şu yeni eklenen tuhaf İsviçre hattı dışındakiler 1435mm, Steam kütüphanende varsa Great Western hattında veya Rapid Transit DLCsinin hattında deneyebilirsin, banliyö trenlerine daha müsait o hatlar :slight_smile:

1 Beğeni

t1 bağcılar tramvayının modeli vardı elimde, onun aksını söktüm biraz düzenleyip buna taktım :laughing:

Şuan kokpit de bitince aktarmaya hazır hale gelecek tüm vagonlar.

2 Beğeni

Keşke başka bir şey dileseymişim :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Şaka şaka bu da güzel gayet :slight_smile:

1 Beğeni

Kaydolup dosyaları indirmeye başladım. Yakında kim bilir belki de bir Marmaray modumuz olur parkça :slight_smile: eğer harita yapılıyorsa öğrenip ona da girişilebilir harita benim için kolay :smiley:

1 Beğeni

Sanırım yolcu animasyonlarını değiştirmişler, yolcular merdivenden inerken kafası aşağıya bakıp iniyor.

1 Beğeni

Süreyya hanımın muhteşem değişimfşgldlfldl şaka şaka, müsait olunca dikkat edeyim bi nasıl değişmiş, fark etmemiştim :smiley: teşekkürler

1 Beğeni

Şöyle konuya bir genel anlamda göz gezdirdim sanırım herkes editör istiyor. İnanın TS 22 de dahi şuan bir lokomotif vagon çevirmek okadar işlem istiyor ki TSW gibi bir oyuna çevirmek sanırım ciddi bir iş isteyecek. Yukarıdaki editör muhabbetine gelirsek sadece sistemde var olan modellerin üstüne bizim tabirimizce geo değiştiriyorlar ve buda çok sağlıklı değil neredeyse vasat bir durum. İleriye doğru DTG editör getirirmi bilmemde bu fiyat sistemiyle çok yaşamaz :slightly_smiling_face: TSW ilk çıktığında aldım bir daha yüzüne bakmadım editör olmaması içerik üretilmemesi pek cazip kılmıyor benim gözümde.

2 Beğeni

Editör şu an var ama sadece kendi seçtikleri 3. parti stüdyolar kullanıyor ve akıllıca bir hareket çünkü herkese açılana kadar gelişmesi gerek. Ve Unreal’da öyle bir şey olunca sınırlar biraz kalkıyor. Sizden gidip bilmem ne lokomotifini bedavaya sunmanızı istemezler. Zaten bunu yapabilecek kafada olsalar başka yerde olurduk. Ben koptum vallah bakamıyorum. Yıl sonuna yaklaşıyoruz Derail Valley için büyük güncelleme çıkacak.

3 Beğeni

Bu konuyla ilgili yapabilecekleri en mantıklı şey TSW2’nin içinde ufak bir marketplace oluşturmak olacaktır. Tıpkı livery editörü gibi etliye sütlüye dokunmadan her şeyin atanabileceği/halledilebileceği (biliyorum imkansız kadar zor) bir editör oluşturulsa ve herkese açık hale getirilse, sonrasında biri bir lokomotif ya da bir harita yaptığında DTG tarafından incelenerek kaliteli bulunanlar marketplace’e konularak diğer oyuncularla DTG’nin belirleyeceği fiyatlarla paylaşılsa ve bu paranın çoğu DTG’ye gitse, bu şekilde çeşitli haritalar ve lokomotifler kullanıcılar yapılarak oyunun kendi içinde bir ekosistem oluşturulabilir. Belki yapan kişiye aynı marketplace’den bir şeyleri bedavaya alma hakkı v.b. de verilebilir yaptığı modun satışlarına göre :slight_smile:

2 Beğeni

Railworks’de öyle olmuyor muydu zaten? Tek farkı kişisel modlar markete konmuyordu RSSLO, JustTrains gibi firmaların yaptığı haritalar markete konuyordu. Bence yapılması mantıklı olabilir çünkü tren modellenmesi, harita modellenmesi uzun süren işler hele birde tek bir yere bağlı kaldığınız zaman zevk olarak size hitap eden (örn: Dovetail’ın sürekli Alman-İngiliz yük-yolcu hatları yapması ve benim tramvay hattı istemem) haritalar bulamayabiliyorsunuz.

2 Beğeni

Evet, Dovetail’ın ben yapmam ne haliniz varsa görün dediği rotaları kullanıcıların yapması fikri gayet mantıklı, tren oyununa fizikler el verdiği sürece t1 Zeytinburnu tramvayı bile eklenebilir yapan biri olursa bu şekilde :slight_smile:

1 Beğeni

T1 eklenmesi gibi bir şey olursa elimden ne gelirse yaparım o kadar söyleyeyim yemem, içmem kod yazarım model yaparım :smiley:

2 Beğeni

Modelde desteğe gelirim zamanım olursa ben de :smiley: zaten 2001 model olan araçların modeli elimde mevcuttu, yeniden bi elden geçirir sonra da duraklardaki objelere falan yardımcı olurum ya da dokular vesaire…

Onun dışında M1’de kullanılan hafif metrolar da eklenebilir seçenek olarak belki :smiley: geometrisi modellemeye uygun ve basit :slight_smile:

1 Beğeni

Ölçüleri lazımsa o konuda da yardımcı olabilirim :smiley:

1 Beğeni

Destek gelince bakılır ona :smiley: zaten destek çıkarsa büyük ihtimalle önce Marmarayı eklemeye çalışıcam gibi duruyor :slight_smile:

Bir kullanıcı SD40-2 için klasik kırmızı ve mavi TCDD kaplamalarını yapmış.


Bu da nasıl kurulacağını anlatıyor:

3 Beğeni

Creator’s Club isminde atölye eklenmiş. Artık yaptığınız kaplama ve senaryoları paylaşabilir, diğer oyuncuların yaptıklarını rahat bir şekilde indirebilirsiniz.

https://creatorsclub.dovetailgames.com/

1 Beğeni