Train Sim World 2 - Ana Konu

Dovetail Games, 6 Ağustos 2020’de Train Sim World 2 yayımlayacak. Bundan sonra TSW 2 desteklenecek ve TSW 2020’deki DLC’ler burada çalışmaya devam edecek. Yeni rotalar da gelecekte yine TSW 2 için yayınlanacak.
TSW 2 simülatörü 2 yeni rota ile çıkıyor. Sand Patch Grade hattı yenilenmiş olarak konsollar ve PC’ye tekrar çıkacak.
Londra metrosunu kullanabileceğiz.

ANA ÖZELLİKLER

  • Explore famous routes with unique challenges:

    • Bakerloo Line – First opened in 1906 Bakerloo is one of the oldest lines on the London Underground. Master the modern-day complexity of rush hour in the British capital.

    • Schnellfahrstrecke Köln-Aachen – Step into the renowned DB BR 406 ICE 3M and drive passengers at speeds up to 250km/h as you race between Köln and Aachen on this German inter-city line.

    • Sand Patch Grade – Enjoy epic power with the CSX AC4400CW. Haul freight across the Allegheny Mountains, battling adhesion on one of the steepest grades in the United States.

  • Train Sim World 2 features iconic locomotives to master. The classic 1972 Mark 2 Stock on the Bakerloo Line, modern fast commuters with DB BR 406 ICE 3M and DB BR 442 ‘Talent 2’ and powerful hauliers with the AC4400CW, GP38-2 and SD40-2.

  • Livery Designer – Get creative and add a personal touch to your Train Sim World 2 locos with this easy to use tool that allows custom liveries.

  • Scenario Planner – Drive what you want, where you want, as you plan out your own scenarios. Quick drive, your way.

  • New Adhesion Physics – Feel wheelslip and wheelslide in adverse weather, master moving heavy freight and keep control of your loco power on steep inclines.

  • Dynamic Skies – Multiple cloud layers and realistic sunlight filtering means greater visual fidelity for the skies in Train Sim World 2.

  • Journeys – Start a new Journey on any route to explore more than 24 hours of gameplay featuring scenarios, services and more to complete.

  • Tutorials – Learn all you need to take to the rails with detailed tutorials for each locomotive. Master every switch, lever and dial.

  • Powered by Dovetail Games’ proprietary SimuGraph® vehicle dynamics engine and Unreal Engine 4® technology.

2 Beğeni

Steam forumlarında çok tepki var bakalım ne yapacaklar, ben daha almam kara listeme eklediğim geliştiricilerden.

1 Beğeni

Zaten oyunla ilgili düşüncelerim belli, bu oyuna dair tek beklediğim şey Bakerloo Line. Ondan da artık ekrana ekmek banarız :frowning:

Tahmini fiyat ne olur ?

Bununla uğraşana kadar Dovetail Games Mevcut eski simulasyonu 64 bite tam uygun hale getirip Directx yükseltmesi yapsaydı daha iyi olurdu. Sürekli yeni oyun çıkartması tepkiye yol açıyor haklı olarak. Ayrıca rotalar inanılmaz kısa. En azından 250 Km yi görmemiz gerekirdi. TSW de Route Merger görebilmek iyi olurdu. Mesela yeni çıkan ayrı bir DLC nin rotası önceki bir DLC nin rotanın devamıysa Birleştirme olması gerekirdi. Ama göremedik. atölye bile yoktu.
TS 2020 Directx Güncelleme olsaydı hepsine tokatı atardı. TSW ile tek farklı kontrol fazlalığı olurdu.
Ama hayla bir umut var içimde. Şuanki gibi directx sürümü farklı bir exe çıkartacaktır. Convert etmek isteyen 3. parti geliştiriciler de sürümlerini yükselteceklerdir yavaşça.

1 Beğeni

Bahsettiğin uzun rotalar yine kısıtlanacak dlc sayısı yeni TSW sürümlerinde artmaya başlayınca belki o dediğini başta onlar yapar yani firma nasıl kazanç elde edecekse o yönde ilerliyor inan söylediklerin zerre umrunda değildir adamların

Dovetail forumunda gördüğüme göre adamların zaten 10 yıllık planı var TSW için de Ts20xx için de. Mesela 2018 yılının sonunda şöyle bir ileti vardı.
Ekran Alıntısı

İlk 64 bit gelmişti sonra geniş ekran desteği geldi. DX12 gelir mi bilmiyorum ama gelirse oyun çağ atlar. Fakat henüz ortada bişey yok. Haberleri hep takip ediyorum. Forumda kullanıcıların yazdıklarını dikkate alıyorlar ama çok üzerinde durulanların tabi. Kazanç elde etmek için tabii ki ne yapacaklarını çoktan planlamışlardır. Bunun için de bizlerin yapabileceği bişey yoktur.

Kesinlikle katılıyorum. Train Simulator zamanın çok gerisinde kaldı. Öncelikle joystick ve simülatörlere 3. Parti yazılımlar olmadan bağlanması gerekiyor. Ayrı olarak daha simülatör 64 bit versiyonunda çok üst düzey sistemlerde bile fps düşmeleri sıklıkla yaşatıyor. Bence Dovetail Games’in asıl ekmek yediği yere dönüp bir kontrol etmesi lazım. TS19’dan TS20’ye geçerken sadece dlc paketleri olmaması lazım ekstra güncelleme bekliyor simülator kullanıcıları.

2 Beğeni

Oyun motoru zaten 2009’dan kalma. Güncellemeyle de artık buraya kadar oluyo sanırım oyun yama tutmamaya başladı :smiley:

Edit: 2009 da değil 2007 imiş, Maşallah o yıldan beri çizgilerini hiç bozmadılar.

64 bit desteği sadece uzun rotalar için bellek ve senaryolarda çoklu tren kullanımı için getirildi. Oyunun mevcut directx sürümü 9c oyunun 64 bit olmasına rağmen kasmasının asıl nedeni bu. İşlemci tek çekirdek kullanılıyor. Dolayısıyla tek çekirdek performansı iyi işlemciler simulasyonda iyi bir fps alabilir o da 5ghz bir işlemciyle en iyi grafiklerde en fazla 30 fps dir. Bir başka sıkıntı da Directx 9c yüzünden ekran kartı çift gpu olsa bile tek kullanıyor. Eylül ayında eğer 2021 sürümü duyururlarsa artık yeni bir directx sürümü bekliyoruz. En azından Directx 12 sürümü geleceği söyleniyor. Geliştiricinin kendisi zaten bu seçenek de masada diyor. O zaman oyun i7 4790k işlemciyle bile 144 fps de stabil çalışır.
Tabi hiç bir zaman tsw ya da tsw 2 ts2020 ile bir olamaz. Çünkü Tsw daha çok kontrol sağlıyor. Hele TSW 2 de rayların bile eğimi pürüzü vs trene etki edecek. Ts2021 ve tsw 2 çok farklı oyunlar tabii ki.
Belki de tsw 2 de atöyle ve üçüncü parti geliştiricilere izin verilirse ts2021 değil de tsw 2 geliştirilir. Tabi eski içeriklere ve binlerce para dökülmüş dlc ler nasıl olur bilemem. Bilerek kazık yemiş gibi hissediyorsun. :slight_smile:

2 Beğeni

TSW 2 20 ağustosa ertelenmiş :stuck_out_tongue:

Birde bu train simulator 2020 de NORFOLK SOUTHERN N-LINE da OUT OF THE YARD adlı senaryoda sıkıntı var iki kere oynadım ama tamamladım saymıyor scenario complete yazıyor ama kariyer bölümündeki kısımda tik yok ve 0 xp gözüküyor. Bunun dışında benim sistemimde train simulator için iyi bir sistem işlemci i7 7700 ekran kartı gtx 1050 ve ram 16 gb ama kasmalar bendede var + crash te çok yiyorum. Medium grafiklerde anca akıcı oynayabiliyorum ki bazı dlc lerde lowelest a kadar çekmek zorunda kalıyorum. Umarım dediğiniz gibi @Neki_Oneki bir an önce düzeltilir.

1 Beğeni

2008 de cd’si vardı w’ye basar a’ya basar dümdüz sürerek yük trenini raydan çıkarırdım :smiley:

1 Beğeni

Evet, Rail Simulator oynayan insandan zarar gelmez :smiley: Newcastle-York haritasında Intercity 125’i alırdım son gaz giderdim. Haritanın sonundaki gara doğru sağa bi dönüş vardı trenim hep orada devrilirdi sırf orada treni devirebilmek için 1 saat boyunca trenin gitmesini beklerdim, ne günlerdi bee…

bakalım train sim world’ün bundan sonraki zamanında düzgün bir tramvay veya frankfurt’daki gibi bir metro hattı görebilecek miyiz? Umarım ki Train Sim World 2 ile beraber 3. parti şirketler de hat yapar da ekstra senaryo veya hat ile gözümüz gönlümüz doyar.

Train Sim World 2 çıktığında TSW 2020’nin şu eklentileri uyumlu olacak. Geri kalanları çıkış haftası açıklanacak.

Preserved Collection 1 (20 August)

East Coastway: Brighton - Eastbourne & Seaford
Peninsula Corridor: San Francisco - San Jose
Caltrain MP36PH-3C ‘Baby Bullet’
Caltrain MP15DC Diesel Switcher
Hauptstrecke Rhein-Ruhr: Duisburg – Bochum

Preserved Collection 2 (September)

Tees Valley Line: Darlington – Saltburn-by-the-Sea
BR Class 31
BR Class 20 ‘Chopper’
Long Island Rail Road: New York – Hicksville
LIRR M3 EMU
Ruhr-Sieg Nord: Hagen – Finnentrop
DB BR 155
1 Beğeni

Bakerloo Line videosu demin yayınlandı. Dikkatimi çeken şeylerden biri de anons siteminin kapalı olmasıydı, muhtemelen oyunda yer almayacak.

S00731-17192094

zor bir şey değil o mesele ama bir zahmet tsw2de bazı şeyler şaşırtsın ya motor güncellemesinden başka özellikler de görebilelim :frowning:

Bu terslikte bi iş var :joy:

1 Beğeni

Anlaşılan yine satın alıp senaryoda tren sürüp sonra sıkılıp bırakacağız.

1 Beğeni