Train Sim World - Ana Konu

sanding(kumlama) ne işe yarıyor?

@Ozgur59 Trenlerde kumlama fazlasıyla önemlidir. Fren yaptığında kaymasını ve kalkış anında oluşabilecek patinajı önlemek için kullanılır. Kullanılan kum “Silis Kum” adı verilen bir kum çeşididir. Kumlama sistemi makinistin kabinde bulunan “Kumlama/Kum” tuşuna basmasıyla devreye alınır. Ayrıca bazı demir yolu araçlarında makiniste gerek kalmadan tekerin durumuna göre kalkış anında veya frenleme anında kendi kendine kum püskürtebilen sistemler bulunmaktadır.

Kırmızı alan içindeki yerler kumlama sistemini gösteriyor. Üst tarafta kum deposu ve altında tekerlerin önüne kadar uzanan kumlama hortumu bulunuyor.

3 Beğeni

teşekkürler.

1 Beğeni

18 Mart’a kadar %60 indirimde. İlgilenenlere…

Yeni başladığım senaryo; iki tane DosTo trenini en son durağa teslim etmeye götürüyoruz.

Bir tren tutkunluğu başladı çok hoşuma gidiyor kullanmak :smiley:

2 Beğeni

Train Sim World – Main Spessart Bahn DLC’si Konsollara Çıktı

Sıra geldi Northern Trans-Pennine DLC’sine :slight_smile: ilk senaryoya başlıyorum.

3 Beğeni

Kabin Train sim’deki gibi sallanmıyor dışarıdan bakınca yaylanma var ama iç kamerada yok, bunu bir ayarı var mı yoksa oyun mu böyle?

koltukta süspansiyon hiç olmadı ve evet kokpitte pek hissetmiyoruz

1 Beğeni

2 günde 6 saat oynamışım, csx ile retarder çekip rampa inmek çok keyifli, yolcu kamerasına nasıl geçiyoruz? kontrol sayfası yetersiz blur ayarının nasıl kapatılacağını(ctrl+f2) google ile öğrendim, oyun içi yazmıyor.

yıkama görevini yaptım 8km hız sınırı olduğu için biraz sıktı.

1 Beğeni

bugün northern trans pennine videosunu çekecektim ama tüm gün crash hatası verdi oyun açılmadı ilk resim çıkıyor ardından hemen unreal crash ekranı beliriyor tamamen kaldrıp yeniden kurdum nafile zaten böyle çözülmez
hiçbir şey yapmadım çok ilginç
ÇÖZÜM: Windows10 için çıkan 1809 sürümlü son güncellemeyi yükledim. Zaten daha önceki güncellemelerde de bu sorunlar olmuş. Diğer Unreal oyunlarında bunu yaşamadım. Çözüldü gündüz videoyu çekerim.

Train Sim World’de Northern-Trans Pennine DLC’sini oynuyoruz. Manchester - Leeds arasında 43 mil uzunluğunda bir rota ekliyor. Bu senaryoda arızalı yolcu trenini Leeds istasyonundan varış yerine BR Class 147 lokomotifi ile çekiyoruz.

tabii :smiley: her treni kullanıyorum gerçi son videodan sonra oynayamadım ama özledim

DLC 32 TL’den çıktı

1 Beğeni

Lokomotifi hangi hatlarda kullanabiliyoruz sadece S-Bahn hattında mı?

youtube da canlı yayın var

Şu Pzb Lzb olayını birisi bana anlatabilir mi? Tren sürekli hata verip aniden duruyor. TSW de denemedim TS2019 da da bu tren mevcut fakar bir türlü kullanmayı tam öğrenemedim. Soldaki kollardan üst kısımdaki sağdan 2. kolu ittirince hata sinyalini kesiyor. Bazen de makineyi yeniden resetlemem gerekiyor. Çok sıkıntı.

1 Beğeni