The BUS "Multiplayer Otobüs Simülasyonu" - Ana Konu

Teknik detaylarını tam bilmiyorum ve benim çok oyuncuyla ilgim yok ama sunucuyu kendin kuruyordun ya da birinin kurduğu sunucuya giriyordun. Yapımcının yönettiği hazır bir sunucu yok öyle yani büyük oyunlardaki gibi. Bununla alakalı olabilir.

Beyler oyun yıllardır bendeydi, Fernbus’ım filan da var ve optimizasyon rezalet diye iki oyunu da hiç oynayamadım. Geçen de City Transport Simulator 2026’nın çıkacağını öğrendim ve önceki sürümüne sahip olanların 2026’yı bedava satın alabileceği duyuruldu. Bir yerden kaçağını indirip denedim ve bugün orijinalini satın almaya gidecektim ama The Bus’ın tam sürümüne bir bakıp çıkayım dedim. Abi menü tam sürümde bildiğin değişmiş ve oyundaki drop sayısı gözle görülür derecede azalmış, oyun için FPS kesinlikle artmış ve ekonomi modu gelmiş . Oyun şu an oynanabilir düzeyde.

2 Beğeni

Yeni yol haritası

Kaynak: TML-Studios (Discord sunucusu)

Güzel şeyler var. Ancak tabii ki zaman alacak ve eminim ki ben dahil birçok kişinin tek umudu fiziklerin ve seslerin gerçeğe yaklaşması. Bunlar gelsin de otobüs, hat falan kolay iş. Otobüs modlaması da açıldı zaten.

EBUS: Ebusco
C2: Mercedes-Benz Citaro 2. Nesil

6 Beğeni

Ebusconun videosunu yayınlamışlar. İlk storyde.
https://www.instagram.com/p/DYZvOfTkdD2/?igsh=MWcwZWFpMG5jZHExdw==

1 Beğeni

2 Beğeni

https://help.tml-studios.de/articles/HELP-A-34/Bus-Modding
The Bus’a otobüs modu yapmak isteyen olursa mod yapım dokümanı.

3 Beğeni

Cuma günü yayında ai tramvayı, ekonomi modunda garajda otobüsler görünmesini ve yeni otobüs radyosunu göstereceklermiş

2 Beğeni

Yeni açık beta geldi

Değişiklik Günlüğü 1.1.96363

• Yapay zekâ destekli otobüsler artık daha uzakta olduklarında da doğru şekilde hareket etmeye başladı.
  • Cihaz Asistanı güncellendi
  • İlk çalıştırmada yanlış sunucu GUID’sinin görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
  • Atölye ile ekonomik modda sabit etkileşim
  • Ekonomik modda yanlış satın alma gereksinimlerinin görüntülenmesi sorunu düzeltildi.
  • Ekonomi modu için parça fiyatları güncellendi.
  • Bazı çökmeler düzeltildi.
  • Hata düzeltmeleri
  • Seviye sanat düzeltmeleri
  • Performans optimizasyonları*

*Performans optimizasyonlarının etkisi, sisteme, donanıma, yüklü yazılımlara ve çalışan arka plan işlemlerine bağlı olarak değişebilir.

3 Beğeni

Oyuna yeni eklenecek olan yapay zeka tramvayı.
(üste attığım resimler sizde gözüküyor mu)

2 Beğeni

Ellerinize sağlık hocam yukarıdaki resim görünmüyordu bu görünüyor

1 Beğeni

Açık betaya güncelleme geldi ;
Değişiklik Günlüğü 1.1.96594
Yapay zeka otobüslerinin takılıp kalmasına neden olabilecek bir sorun daha düzeltildi

Yapay zeka otobüsleri artık son durak yerine doğru mola yerinde bekliyor

İnterkom aramaları artık daha uzak mesafelerde çalışıyor ve çok yakın mesafeyle sınırlı değil

Araç seçiminde önceden ayarlanmış yapılandırmanın kullanılabilirliği iyileştirildi

Atölyeden gelen filolar artık atanan parçalarını ve boyalarını doğru şekilde yüklüyor

Hata Düzeltmeleri

Seviye Görseli Düzeltmeleri

Performans Optimizasyonları*

*Performans optimizasyonlarının etkisi, donanım, yüklü yazılım ve arka plan işlemleri de dahil olmak üzere sisteminize bağlı olarak değişebilir.

2 Beğeni

Valla çok iyi gidiyor ama ses ve fizik hariç.

1 Beğeni

Açık betaya güncelleme geldi
Beta Güncellemesi 1.1.96849 Artık Mevcut
Aşağıdaki değişiklikler dahildir:
Belirli durumlarda seçilen aracın değiştirilememesi sorunu düzeltildi
Araç seçim menüsünden hata ayıklama metni kaldırıldı
Yüklenmemiş yapay zeka otobüslerinin duraklarda durmak için çok fazla zaman harcaması sorunu düzeltildi
Yapay zeka otobüslerinin bazen sadece yarı yolda kaybolması sorunu düzeltildi
Yapay zeka otobüslerinin doğrudan oyuncunun önünde ortaya çıkması sorunu düzeltildi

Güncellemeyi şu anda konsollarda test etmeye devam ediyoruz ve güncellemenin tüm platformlarda ne zaman yayınlanabileceğini öğrenir öğrenmez size bildireceğiz. Ayrıca, bazı modların artık Genel Beta ile uyumsuz olabileceğini ve önce güncellenmesi gerekebileceğini belirtmek isteriz (bu, oyunun kararsız çalışmasına veya çökmesine neden olabilir).

2 Beğeni

Yarından itibaren ekonomi modunda garajımızda otobüslerimizi görebileceğiz.

Yarın için planladığımız yaklaşan güncelleme için, Ekonomi Modunda depoda görebileceğiniz otobüsleri zaten ekledik. Bu özellik aslında daha sonraki bir güncelleme için planlanmıştı, ancak şimdi oyuna daha erken dahil edildi. Bu, güncellemeyle birlikte orijinal planlanandan biraz daha fazla içerik alacağınız anlamına geliyor! :partying_face: Ayrıca araç seçimindeki kullanıcı arayüzü kontrollerini de basitleştirdik.

Güncellemeyi yarın PC ve konsollarda yayınlamak istediğimiz için, 18:30 ile 19:00 CEST arasında Genel Beta’da başka bir güncelleme yayınlanacak. Bu, yayınlanmadan önce olası sorunları filtrelememize yardımcı olmak içindir. Yayınlandığında ayrı olarak duyuracağız.

Sabrınız için teşekkür ederiz. Yarın güncellemeyi oynayabilmenizi dört gözle bekliyoruz!

EDİT : Elektrikli otobüsler için şarj istasyonu gelecek galiba 2 gündür bunu paylaşıyorlar.(Ne zaman geleceği belirsiz)

3 Beğeni

şöyle bir socket 3d modeli paylaşamadık be cdsde hala çok gerideyiz
böyle renderları marifetmiş gibi paylaşamadık yazıklar olsn

Açık betaya güncelleme geldi
Değişiklik Günlüğü 1.1.96961
Araç seçim menüsünde araç seçimi optimize edildi

Düzeltildi: Seçilen araç serbest oyun menüsünde güncellenmiyordu

Düzeltildi: Eski araçlar ekonomi deposunda yanlış boyayla ortaya çıkıyordu

Hata Düzeltmeleri

Seviye Görseli Düzeltmeleri

Performans Optimizasyonları*

*Performans optimizasyonlarının etkisi, donanım, yüklü yazılım ve arka plan işlemleri de dahil olmak üzere sisteminize bağlı olarak değişebilir.

2 Beğeni

v1.1 tam sürüm geldi
1.1 Güncellemesi Artık PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S’te!
Bekleyiş nihayet sona erdi.1.1 güncellemesi artık PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S’te mevcut! :partying_face: Lütfen indirme işleminin platformunuzda görünmesi birkaç dakika sürebilir.

Güncelleme birçok harika özellik içeriyor. Ayrıca, daha sonraki güncellemeler için planlanan içeriği de ekledik. Daha fazla bekletmek istemedik!

İşte dahil edilen özelliklerden bazıları:
Ekonomi Modunda özel logolar, Steam’deki Atölye içeriği aracılığıyla kullanılabilir
Ekonomi Modunda yeniden boyama ve bileşenler için mağaza
Gelir ve giderler de dahil olmak üzere Ekonomi Modunun yeniden dengelenmesi
Kendi araçlarınız artık Ekonomi Modunda deponuzda görünür
Basitleştirilmiş araç seçimi ve ön ayarlar
Çok oyunculu modda otobüslerde arama işlevi
Konsollarda özel tuş atamaları

Ve bu her şeyden çok daha fazlası. Daha birçok özellik, iyileştirme ve düzeltme sizi bekliyor!

Tam yazıda, yeni özellikler hakkında daha ayrıntılı bilgi veriyoruz. Orada ayrıca PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S için ilgili değişiklik günlüklerini de bulabilirsiniz.

2 Beğeni

40 gb güncelleme nedir ya
Ekran görüntüsü 2026-06-12 161501

40 gb güncelleme yapıyorsun, araçlar şirketinin garajında gözüküyor tamam, yaptığın kapı açılmıyor araçların yanına gidemiyorsun… :smiley: Hiç mi kontrol etmediniz gerçekten kapı açılıyor mu açılmıyor mu diye ya
+Boyama paketlerinin hiçbiri ekonomi modunda çalışmıyor, ya modcular uptade atmak zorunda ya da güncelleme sıkıntılı. Güncellemenin temeli bu zaten ama neyse…

2 Beğeni

ue’de gerçekten her şey karışık çok zor yani sistem otursa da böyle oyunların kaderi belli ya daha küçük küçük adım adım gelmesi lazım her şeyin imkanları da var yani biz daha pc toplayamadık :smiley:

2 Beğeni