Her ay indirim yapabilir misiniz diye yazdım. İyi mi ettim kötü mi ettim bilmiyorum ama sanırım bu fiyattan ben de alacağım
Bu da oldu: Hamburg eklentisinin eksikleri modla kapatılıyor. Önceden bu ekran işlev olarak değiştirilemiyordu aslında, sanırım son beta ile değiştirme imkanı geldi, henüz test etmedim.
Bende çok merak edip almıştım ama 3 rota atıp iade etmiştim oyun nedense amaçsız hisettirmişti beni.
betaya geçmeyi unutmuşum, son 20dk geçip oynayabildim. birkaç gün düşüneceğim, ya iade vereceğim ya tutacağım.
konunun dağılmaması için ismi lazım değil bir iki oyun almıştım (yapan yayınlayan farklı) , bir müddet sonra update yayınlamayı bırakmıştı yayıncıları,
yarın bir gün bu oyunu da terk ederlerse giden paraya yanarım
kimi ter döküyor kimi yediği içtiğinden kesip alıyor sonuçta.
Moda kısaca bir baktım, Atron’dan farklı bir yapıya bürünmüş ekran gerçekten de.
Açılış:
Bazı garip görseller:
Yükleme ekranı:
PIN ve hat bilgileri girildikten sonra:
iade etmeye karar verdim ve talebi oluşturdum, bu oyuna bu fiyat fazla maalesef.
içimden bir his bu oyunun asla erken erişimden çıkamayacağını söylüyor, terk edip gitmeleri de şaşırtmaz.
Gerçekten öyle. Ama TML bunu önemsemediği sürece ne OMSI 2 ciddi bir darbe alır, ne de The Bus çok oynanır. Ulan yani dururken frene çok basınca otobüs hafif sarsılsın yani bu bile çok fark eder, bunu istiyoruz, çok mu zor? Filo konusu olsun, detaylı hat oluşturma, modlar vs. hepsi çok iyi özellikler aslında, ekonomi de gelecek muhtemelen sene sonu veya en kötü seneye ve erken erişim bitecek. Ama sürüşten keyif alamıyorum kardeşim. Saçma sapan vites atışlar, hatalı vites oranları, süspansiyonda eksikler vs. beni soğutuyor artık. Erken erişim bu arada bir etiket, kofti bir terim bu arada, göreceli bir kavram. Adam pat diye etken erişim bitti der halen eksikler, hatalar olabilir yani buna takılmamak lazım. CTS’den umutluydum da o uyduruk haritadan acil kurtulmaları lazım, yoksa 20-30 saat bakılıp kenara bırakılacak bir şey olmadan öteye gitmez. Viyana gelince adam olur herhalde. Açık ara gördüğüm en kötü harita simülasyonlarda, ETS 2’nin ilk halini andırıyor. Her şey birbirinin aynısı gibi. Bu da normalde üç gidişte öğrenebileceğiniz hattı altı, yedi gidişte öğrenmenize sebep oluyor.
2014’te çıkardıkları şu oyunda bile otobüs durunca süspansiyon etkisi göze çarpıyor, ayrıca yapay zeka otobüsü ve tramvayı var! Gerçekten bugün The Bus’taki eksik şeylerin veya The Bus’a çok geç gelmiş şeylerin 11 sene önce olması akıl alır gibi değil. Sanırım Unreal Engine 4/5’i kullanamıyorlar. Aklıma tek gelen şey bu. Bu oyun gelişse yeterdi belki de, eklerdin bir de mod desteği mis. Boşa umutlandık, bekledik yıllarca. Harita detayları ve grafikler çoğu OMSI haritasından iyi duruyor, CTS’nin de kimden kopya çektiği belli oldu sanki. Nedense bu oyuna çok benzettim şehir tasarımını. ![]()
YZ otobüsü:
Yine The Bus’a yıllar sonra gelen ayakta yolcu özelliği de bu oyunda var, akıl alır gibi değil yahu, cidden çıldırmamak elde değil. Aga siz nasıl bu kadar geriye düştünüz, nasıl ya?
Konudan bağımsız, iki yüzlülerden de uzak duralım ayrıca. OMSI 2’den daha kötü optimizeye sahip oyun varsa, ben bilmiyorum. Buna literatürde halo/hale etkisi denir. Bir şeyin sadece olumlu veya olumsuz özelliklerine bakılarak genel çıkarım yapılmasıdır ve iyi bir şey değildir. Ha bir de OMSI’de otobüs çalıştırmak dünyanın en kolay işlerinden biri, üç tane tuşa basmanın nesi zor ben de bunu çözemedim. Ben niye 2 dakikada çözdüm lan? Hayır yani süper zeka da değilim.
Konudan uzaklaşıyoruz da OMSI hakkında en abartılı şeylerden biridir bu, OMSI zor falan değil. Ciddi ciddi bu konuda ağlayanlar var, şaka gibi yahu. Hepiniz 5 yaşında mısınız, hiç mi araba nasıl çalıştırılır duymadınız, görmediniz? IBIS mevzusu otobüsten otobüse ve haritadan haritaya değiştiği için sıkıntıdır ki onu da saatler sonra çözmezsin yani, gerisi çok kolay hele de modern otobüsse. Neyse konu dağılmasın.
Seni bu ara bu meseleye fazla takıntılı görüyorum.
Doğrudur, yani özellikle CTS çıktığından beri daha da takar oldum. Fizik ve ses hariç her şey çok güzelken bunlar neden kötü anlam veremiyorum. Bir de tabii üç ayda eklenecek şeyleri üç senede eklemeleri. DLSS gibi, yolcu yoğunluğu güncellemesi gibi. Başta bu kadar uzun süreceğini bilseydik bari, resmen enayi yerine konduk biz eski oyuncular. Yüzlerce saat oynadıktan sonra ne yapayım ayakta yolcuyu? Artık sıkıldık, bıhdıh, bari adam gibi sürüş gelse belki uzatmalara oynar veya yeniden bağlar kendine ama bu halde zor. Hani bir laf vardır geç gelen adalet, adalet değildir diye bu durum da ona benziyor. Her şeyin zamanı var. Bir de en son yayında bir şeyler demişler Copilot’a göre. Sanırım hedef 2031 diyebiliriz xD
Hahaha bu ne ya, koptum
:

Bu kısımda sçmş biraz. Çok eski haber ve çok oyunculu seçeneği çıkalı bayağı oldu.
Çok uzuyor da şöyle bir video da var önemli. The Bus özellikle frenlemede süspansiyon olarak fena batıyor. Şaşırtıcı değil zaten. Kaldırıma çıkma gibi davranışlarda The Bus bence daha iyi şaşırtıcı bir biçimde. OMSI çok yapay duruyor bu konuda. Zaten bunu ikisini de ciddi süre oynamış biri olarak ben de fark etmiştim.
Bir de videonun altında çok değerli bir yorum gördüm. (Çeviridir.)
Aynalar da kimsenin bahsetmediği, benim ara sıra bahsettiğim bir konu. Başından beri hatalı görüş açısı ve düzeltmiyorlar. Bence TML’ye kayyım atanmalı artık. ![]()
Evet, aynalar çok sıkıntılıydı, manevra yaparken hiç yardımcı olmuyordu ![]()
Oyun çıkalı bilmem kaç yıl olmuş, satışlar ortada ve kazandığınız paralar da ortada. Anlamadığım şirket patronu altına lamborghini mi çekti naptı bu kadar para bu kadar kazancın karşılığında yaptıkları tek şey harita geliştirmek. Ulan bana ne haritadan? geliştir fizikleri olmadı fizikten anlayan bir iki elemana para ver geliştirsinler yok abi yok.
the bus için fizik modu da çıkmıyor ki kuralım tıpkı ets gibi oynayalım. bi hayırsever bi yolunu bulup yapsa da bizi bu dertten kurtarsa yoksa oyunun hala potansiyeli var ama harcıyor şirket böyle yaparak.
Fernbus’ta mod desteği de yalan oldu. Sözde kendi araç modellerimizi atabilecektik vs. Mod desteği bir oyunun en önemli özelliğidir. Bu destek olmadığı sürece geliştiriciler bile bir arpa boyu ilerleyemez. Topluluk sadece skin üretiyor başka bir halt yok.
Araç modu için oyunun sistemide buna izin vermesi gerekiyor. Anladığım kadarıyla izin vermiyor izin verseydi illaki otobüs modlarınıda görürdük. Keşke olsa oyunda olmayan otobüsleri modlarla açığını kapatmaya çalışırdık
Ama bir yandanda gelmemesi iyi. Araç modları oyunu bozabiliyor yada buglu mod olabiliyor.
Gelmemesinin tek nedeni adamların DLC üzerinden parayı vurması. Çok zor değil 2016’dan beri piyasadasın bir mod sistemi geliştiremeyecek misin? Tamamen kendi modellerini satmak ve para kazanmak amaç.
Çok güzel harita modları var ama o sürüş her şeyi bitiriyor, hiç girmek istemiyorum. Yazık gerçekten. Ulan çok mu şey istiyoruz be, geri kalanına zaten lafımız yok. Nereden bulaştık OMSI 2’ye be, ne güzel dandik fizikle idare ediyorduk. ![]()
TML’de eksik olan o kişi:

Sayın Levent G…
Bu arada gelecek ekonomi özelliğinden bir resim paylaşıldı TML tarafından. Cuma günü yayında daha fazlası gösterilecekmiş.
Arkadaşlar ben oyunu yeni aldım. ilk başlangıçta nerelete bakmamı önerirsiniz . mod falan bilgi ooyunu ileştirme falan… rtx3060 ve amd işlemciliyim orta ayarda bile 48 fps üstüne çıkmıyo