The BUS "Multiplayer Otobüs Simülasyonu" - Ana Konu

Sürüş konusunda gerçeğe yakın olduğuna katılıyorum da bu konuda rakibinin hiçbir zaman olmayacağının garantisini veremeyiz, bunu zaman gösterecektir. Aksine şu anki teknoloji ile aslında çok daha mümkün bu, sadece doğru kişiler lazım. OMSI esasında 2007’de geliştirilmeye başlamıştı, aradan çok sular aktı. Yapay zekayı bu konuda iyi kullanan çıkarsa işte o zaman işler değişir :smiley:

Bir de ne olursa olsun grafik de gerçekçiliği gösterdiğinden bir smülasyon için grafik önemsiz diyemeyiz. Sürüş ne kadar iyi olursa olsun; kokpitte yansıma göremedikten sonra, sokaklarda düzgün üç boyutlu nesneler göremedikten sonra aldığım keyif maalesef düşüyor. Bunu fark ettim OMSI 2’de bir süre sonra. İlk başta gaz ve frenin, şanzımanın büyüsüne kapılmıştım ama hep bu eksikler gözüme çarpıyor artık. The Bus’a aylar sonra girdiğimde gerçek yollarda gidiyor gibi hissettim. Bu çok değerli bir şey.

Ekleme: Bir de şunu belirtmem lazım ki ben otobüslere yüzeysel ilgi duyan biri değilim. Yıllardır wowturkey’i takip etme sebebim “sadece” otobüslerdir. İETT’de hangi garajda hangi modeller var, hangi araçta hangi motor ve şanzıman var falan genelde bilirim bunları. Motor seslerini birilim, arada açar dinlerim, hatta kafamın içinde dönerler. :smiley: OMSI’de de bazen sırf sesler ve körüklü ile dönüş testleri için takıldığım olmuştur sefere gitmeden. Hobi olarak uygulamadan otobüs konumlarını takip ederim, şaka değil :smiley: Üşengeç biri olduğum halde geçen sene Busworld Türkiye fuarına da gitmiştim. ETS 2’de Hungary Map modunda az şehir içi otobüs kullanmamışımdır. Kendi hatlarımı çizer, kalkış saatlerimi belirlerdim. The Bus’ta 800, OMSI 2’de de 100 saatim var. Her sefer sonrası sefer bilgilerini ve sefer sürelerini kaydederim. Yani özetle işin manyağıyım da diyebilirim. Tek eksiğim D sınıfı sürücü belgesi, ona da üşeniyorum. :smiley: Buradan gelmek istediğim şey, ben bile The Bus’ı “yer yer” OMSI 2’ye karşı savunuyorsam, burada durup düşünmek lazım sanırım. Benim gibi biri The Bus’ı beğeniyorsa, boşa değildir herhalde. Demek ki çok da yabana atılacak bir yapım değil. Ben öyle düşünüyorum, takdir sizin.

6 Beğeni

Senin kadar ben de manyağım emin olabilirsin. :slight_smile: OMSI’nin grafikleri beni de sıkıyor. Ben ZF 6HP Ecolife ve binek tarafta 8HP sevdalısıyım. ZF Ecomat’ın sesini, ZF Ecolife’ın vites geçişlerini ve davranışlarını seviyorum.

Grafikler benim için de önemli ancak ilk sırada fizikler geliyor. Şimdiye kadar çıkan hiçbir otobüs oyunu OMSI fiziklerine yaklaşamadı bile. Stüdyoların böyle bir amacı yok zaten. The Bus’ta da yok, olsa ilk andan itibaren bunu yaparlardı. Güzel bir oyun olacak ondan şüphem yok ama OMSI gibi her bir şanzımana ait özel scriptlere kadar detaylı fiziklere sahip olacağını düşünmüyorum. Bunu yapacak kişi yine OMSI’nin yaratıcısıdır. Lotus simulator bunu amaçlıyor ama onda da umut yok.

3 Beğeni

Omsi 2ye grafik modu yapan yok mu ya? Omsi tarafında snowymoon gibi birileri yok mu hiç :grin:

1 Beğeni

Grafiksel olarak bilgim olmasada, Omsi 2’nin çıldırtan yapay zekasını olumlu şekilde düzelten bir mod mevcut, Google amcaya "omsi 2 2.3.005"yazınca çıkmakta.
Trafikte Sinyal verince yol veren veya yolda aniden önüne atlamayan yapay zekayları gördüğümden beri Omsi 2 oynama kalitem baya arttı. :grinning:

5 Beğeni

Öyle bir mod mu varmış çok iyi :smiley: neyse konu daha fazla dağılmasın.

1 Beğeni

Sonunda merakıma yenik düşüp 18.99 dolara aldım oyunu biraz ayarları kurcaladım başta her şeyi otomatik ayarlamış elemanlar onları düzenledim fln ama bilmiyorum oyun bana çok boş geldi grafikleri başta güzel geliyor ama çok fazla hatalı genel olarak çoğu rotayı 40-60 fps arası yüksek ayarda yarı akıcı oynadım ama yani ısınamadım.

İki yıl önce çıkmış yani yayınlanmış haritaları tanıtmak mı? :grinning:

Tekerin orada yazan sürüş fiziği. Haydi bakalım, sonunda beklenen oluyor da en zayıf nokta olan fiziğe el atılıyor mu yoksa?

DLSS’nin gelişiyle optimize halloldu bence. İlk defa bu kadar akıcı oynadım. Eğer en azından 3060 Ti gücünde bir kartınız ve iyi bir işlemciniz varsa (R5 5600 gibi) yüksek ayarda (küresel ışıklandırma hariç, zaten bunu neden kullanmamanız gerektiğini anlattım üstte) 60 fps altına düşmezsiniz. Yazdığım sistemle yer yer 90 fps bile gördüm. Çok mu iyi, harika bir optimize mi belki değil ama eskiye oranla çok daha iyi, takılmalar neredeyse sıfırlandı, emin olabilirsiniz. Bir de demeden edemeyeceğim, FSR 3 kullanmışlar da DLSS’nin yanında gerçekten çöp. FSR açınca 720P’ye geçmişsiniz gibi olurken DLSS’de en ufak bozulma yok. Buna rağmen aldığınız fps de DLSS’de azıcık daha yüksek FSR’ye kıyasla. DLSS çok iyi çalışıyor, nVidia’ya arada ben de kızarım ama bu işi yapıyor adamlar. AMD de gerçeği görüp donanımsal ölçeklemeye geçti en son, FSR 4 olmuş gördüğüm kadarıyla. (Deneyimleyemedim) Neyse, bu başka videonun konusu. :joy:

Sırada fizik ve ses var. Bunlar hallolursa gerisi güzel zaten, mod desteği olsun, 1:1 ölçekli gerçek harita olsun gerçekten güzel özellikler bunlar.

7 Beğeni

ue5’ ile gelen fiziklerde bir şeyler yapmaya çalışırlar ama ortalama olacak şey son çıkan cts bus zaten dahasını beklemeyin. bkelemek için bi bu kadar daha para isterler ahahahah

5 Beğeni

Geliştiriliyormuş.