Yine en hesaplı Steam üzerinde, şu ana kadar indirimlerde 14 dolardan aşağısını görmedi. Belki indirim oranı artar diyeceğimde bunlara belli olmaz fiyatı da artabilir gittikçe. Ben zamanında ileriye dönük dursun hesapta diye 48 TL’ye almıştım Fps sorunları var doğru ama öyle oynatmayacak durumda değil ya.
Aerosoft bugün de şaşırtmadı çok şükür. Bilmem kaç yıllık oyunlara %50’nin üstünde indirim yapınca iflas ediyorlar galiba. Bu arada TML de çok farklı değil. Kendi yayınladığı içeriklere bazı indirim dönemlerinde hiç indirim yapmıyor.
bende aynı cümleyi üstü kapalı söylemiş oldum, denuvo katmanlı ve online şifreli doğrulamalı sisteme sahip düz exe kırarak açılamıyor, her gelen güncellemeye yeniden operasyon gerekiyor masraflı iş, aktif oyuncu sayısı az oyunlarla uğraşmazlar, denuvo kıranların bir kısmı dağıldı bir kısmı boncuktan kuş yapıyor orası ayrı mevzu
Direksiyon simidinin dönüş açısı seçeneği (Steering wheel max angle) eskiden yalnızca dosyadan değiştirilebiliyordu, sonunda menüye eklendi. Varsayılan 900 fakat gerçek hayatta otobüs direksiyonları 1800 derece döndüğünden 1800 öneririm. Ayrıca sinyal kolunun otomatik atması (Indicator reset) da devre dışı bırakılabiliyor. Bunlar ve aşağıdakiler tabii ki betaya özel. Beta sanırım önümüzdeki hafta bitecek ve güncelleme final olarak yayınlanmış olacak.
Potsdam Meydanı’ndaki fuar alanına (Hertzallee yönüne giderken Varian-Fry-Str./Potsdamer Platz durağının arkasında) yakın zamanda oyuna eklenecek olan Solaris Urbino IV elektrikli modeli eklenmiş. Fakat lisans sorunundan dolayı otobüse Galaxis Urban ismi verilmiş.
İlginç olan, ikinci aşama bittiği an nasıl üçüncü aşamaya girilmiş oluyor. Bu son güncelleme aşama iki mi, aşama üç mü? Üçüncü aşama lafı ortada yokken birdenbire bu ay üçüncü aşama denmeye başladı ve hop diye ikinci aşamadan üçüncü aşamaya geçtik.
Üçüncü aşamanın en büyük özelliği ekonomi. Ayrıca VDL’nin 18 metre eklemli (körüklü) otobüsü** 147 hattı (S Ostbahnhof ◄ ► U Leopoldplatz) eklenecek. Bunların dışında en çok beklenen özelliklerden olan yapay zeka otobüsleri ve tramvayları da üçüncü aşama içindeyken göreceğiz.
Tabii ki çoğu kişinin de katılacağı üzere sesler ve fizikler oyundaki en zayıf noktalar. Bunlardaki bir iyileşme oyunu gerçekten iyi bir noktaya taşıyacaktır. İçerik olarak çok bir eksiği yok. Harita modları yavaş gelişse de en azından güzel işler görüyoruz. Ücretli Hamburg eklentisi artık sona yaklaşıyor, gayet güzel görünüyor ve beklediğimize değecek gibi. Araç modlaması da umarım en kısa sürede açılır.
Castrop-Rauxel (Ruhr Ost) haritası sonunda güzel bir güncelleme aldı. Bana göre oyundaki en iyi harita modu olmaya en yakın modlardan biriydi. Fakat nedendir bilinmez ilk çıkışından bu yana iki yıl geçmesine rağmen ilk defa kayda değer bir güncelleme gördük. Gösterip elletmeyen bir yapımcı vardı ama artık bu bozuldu gibi. Gözler yaşlı
Tek yön yaklaşık 25 dakika süren 341 hattında gidiyoruz. Yarı şehir içi yarı kırsal bölge var. Ancak kırsal bölgeler diğer haritalardaki gibi çok boş hissettirmiyor. Şehir içi kısımlar ise gerçekten çok iyi duruyor. Yapımcı iyi çalışıyor. Umarım hızla devamı gelir. Yapımcının dediğine göre 341 hattı tamamlanmış ve anonslar ile kalkış saatleri gerçekteki ile aynıymış. Ayrıca mod gerçek Solaris logosunu da ekliyor.
Neredeyse tüm Almanya temelli haritalarda olan dar yol (Tek yön olması gereken yolların çift yön olması.) sorunu bunda da var maalesef ama yine diğerlerine göre daha insaflı. Belki bu yollar gerçekçi fakat bir oyuna uygun değil, çünkü yapay zeka henüz gerçek bir zeka kadar gelişmiş değil, olamaz da. Ek not olarak, dar yol sorunun en az olduğu harita ise daha planlı harita yapısıyla eski Doğu Almanya’da yer aldığını hissettiren ve bu nedenle diğerlerden ayrılan Oberhavel haritası.
Bir de artık cidden büyük oranda köy, kasaba görmek istemiyorum şu harita modlarında. Gına geldi. Özellikle Heinsberg haritası en büyük harita modu olduğu halde bu yüzden hiç keyif alamıyorum. Tamam Berlin (Bkz. Reinickendorf harita modu) gibi olması şart değil zaten tamamı şehir içi harita geliştirmek cidden zor da en azından bu harita gibi ve Inssbruck, Selanik gibi olabilir. Kasabada gitmek isteyen ETS 2 oynar
Bir de kesinlikle Solaris oyuna en çok yakışan otobüs olmuş. Scania için böyle düşünüyordum fakat taht kaptırıldı Tabii oyundaki orta düzey sürüş dinamiklerini ve gerçekte de böyle olan garip kokpit tasarımını saymazsak güzel otobüs.