Çok sıkıcı bir durum oldu şimdi.
Hard Mode’da her şey çok güzel gidiyor, Fleetstar biraz hasar aldı. Yani ben sağa sola pek çarpmadım ama durduk yere bazen hasar alıyor. Kozmetik olarak da bu efektler çok kötü. Yani lastiğin üstünde çatlaklar oluyor, kaporta tuhaf bir şekilde büzüşüyor falan.
Aracı servis parçaları ile onardığımda da kozmetik hasar onarılmıyor. Şimdi bu berbat görüntü ile oynamak da içimden gelmiyor. Kozmetik hasarı kapatmanın ya da düzeltmenin 2500 para harcamaktan başka bir yolu yok mu ya?
Hocam en iyisi siz vazgeçin zor modda oynanmaz bu oyun bir yerde tıkanıp kalınca üzülürsünüz. Bana göre çok mantıksız zaten normal modu yeterince zor özellikle karlı haritalarda hiç oynatmaz. Bu oyunu ne kadar sevsem de hiç uğraşamam zor modla Sorun kredi ise bunun modu var onunla sıfırlayabilirsin böylece krediyi idareli kullanırsın.
Modlu kamyonlara gelirsek ben oyunda bulunan kamyonların modlu olanlarını indirmiyorum her ne kadar onlardan iyi olsalar da. Zetros gibi oyunda bulunmayan kamyonları tercih ediyorum bir de parayla satılan paketlerin modları iyi oluyor Land Rover gibi
Mercedez Benz LG 1819 modu çıkmış güzel görünüyor.
Hocam aslında oynanırdı da şu kozmetik hasar olayı çok can sıktı.
Allah aşkına şunun çirkinliğine bakar mısınız? Yani güzel bir hasar modellemesi olsa hadi diyeceğim “Yaşanmışlık hissi” ama böyle buruşması falan bir tuhaf. Lastik hasarı da lastiğin üzerinde kocaman çatlak texturesi oluyor.

Hani istemiştim ki yakıta para vereyim, tamire para vereyim. Suya düşen aracı recover etmek yerine vinçle çıkarmak zorunda kalayım ama bu kozmetik hasar işi bozdu.
Ben de şimdi eski savemi de bıraktım, yeni bir save açtım. Para işinde sorun yok 300k para oldu ama olsun. Ben bu sefer tam Hard Mode kafasında oynayacağım. Öteki saveyi biraz ilerlediğim için bıraktım.
Şimdi bulduğum bir kamyonu mesela recover etmek yerine yanına yakıtla, tamir parçaları ile gidip, olmadı çeke çeke garaja getirmek gibi roleplay ile oynayacağım. Tamir için yine garaja recover etmeyeceğim falan.
Şimdilik keyif alıyorum. Yüklemeleri manuel yapıyorum yine. Sanırım biraz roleplay ile oldukça keyif verecek.
hard mode böyle işte zaten adamlarda yeni oyuna odaklanıyorlar galiba baksana tennese tek harita olarak geldi ve 2. haritayı yapacaklarmı oda meçhul yani sezon 8 de tek harita olur gibi bakalım yeni oyunda ne yapacaklar yeni oyundada hard mode getirip böyle çürkin birşey yaparlarsa oda oynanmaz
Eğer yeni oyuna odaklanıyorlarsa;
Sürüş fizikleri mutlaka düzgün olmalı. Motor / şanzıman olayını niye bu kadar kasmışlar anlamadım. Tüm şanzımanlar CVT gibi çalışıyor. ATS’deki gibi devir / hız tam orantılı olsa çok güzel olurdu.
Ayrıca lastiğin yerle teması hissini de en azından Spintires seviyesinde yapsalar ya.
Hayır görüntüden başka bir şey yok oyunda. Koca kamyon kullanıyorum diyorsun ama ne ses var ne yere basma hissi var. Çok yavan kalıyor.
Rampa çıkıyorum arkamda dolu yakıt tankeri, bir kükre değil mi? Sanki 800 devirde tatlı tatlı gidiyormuş gibi bir motor sesi var.
Ayrıca Hard Mode iyi güzel ama kozmetik hasar keyfi bir şey değil midir? Çoğu oyunda kozmetik hasarı kapatma ya da düzeltme imkanı var.
Eğer yeni oyun güzel fiziklerle, güzel mekaniklerle gelirse direkt satın alırım.
yeni oyun daha iyi olacak bu doğal bir olay. şu an snowrunner eski havok fizik motorunda çalışıyor ve bir şey de yapmıyorlar. davalar sürüyor. yenisinde swarm engine üzerinde yeni güncellenmiş havok motoru kullanılacak. ben güveniyorum ama işte şu saçma sapan dava olaylarının bitmesi lazım. dakar desert rallyden sonra yenisi yolda ama işte bir sezon daha gömecekler oyuna maalesef öyle duruyor.
şu an fizik çok saçma güzel ama bir yerden sonra mantık dışında oluyor.
Mudrunner daki fizikleri geri getirmeleri lazım. Aracı,araziyi ve ağırlığı hissediyorduk resmen.Ara ara hala giriyorum mudrunner’a.
Ya Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Snowrunner’da çok abuk bir fizik var. Yani özellikle bir şeyler yapmaya çalışmışlar ama abuk subuk bir şey çıkmış ortaya sanki.
Mesela motor devri ile aracın hızı nasıl uyuşmaz? Bunu nasıl becerdiniz? 4. Vites sabit hızla gidiyorum, yokuşa geliyorum hızım aynı vitesim aynı, devir 1500’den 2500’e fırlıyor. Yahu bu nasıl oluyor? CVT şanzıman mı bu? CVT ise Fleetstar’da ne işi var? Devir artıyor motor sesi niye değişmiyor? Çok sabit bir motor sesi var. 2000 senesinin King of the Road’ında bile çok daha iyi motor sesleri vardı.
Yine lastiğin yere basmasını nasıl beceremediniz? Collision Detection olayı resmen rezalet durumda. Ya bunu bu kadar kötü yapmak neden? Yani bırak Mudrunner’ı, Spintires’ı, bu olay GTA 3’de ya da yine King of the Road’da bile sorunsuzdu.
Son olarak da suspension travel denilen bir olay var. Bu da rezalet durumda. 6x4 bir araçta gaza en ufak basmanızda sanki tekerlerden biri boştaymışçasına patinaj yapıyor. Yani sanki travel limitinin sonundaymış da daha aşağı inip basamıyormuş gibi. Oysa iki dingil de düz yerde aynı basınca maruz kalır. Biri biraz çukurda ise bile üstünde kayda değer bir basınç olur.
Bende oluşturduğu intiba, gaza basıyoruz. Bir takım hesaplamalar yapıyor yani işte lastiktir zemindir ağırlıktır sonra araç gitmesi gerekiyorsa bir bütün olarak gidiyor. Geri kalan şeyler aracın gidişine uyum sağlamaya çalışıyor (Tekerlekler dönüyor, süspansiyon hareket ediyor v.b).
Mobilde Off Road Outlaws var, indirin biraz oynayın. 2 tonluk kamyonetin bile nasıl yere basma hissi olduğunu, yürüyen aksamın yola nasıl tepki verdiğini gözünüzle görün mesela. Bu mobil bir oyun. Kullanabileceği işlemci gücü falan sınırlı.
Hani bir de ortada zaten yapılmış bir fizik var. Mudrunner bildiğim kadarıyla Saber oyunu. Yahu onu geliştir bari, yepyeni ama çok zayıf fizik yapmışsın.
Umarım yeni oyunda daha adam akıllı fizikler olur. Yemin ediyorum ATS’de kamyon sürme hissi kat be kat iyi. Rampaya gelince motor yırtınıyor, turbolar fısır fısır ötüyor insan diyor ki “Kükrüyor beah”.
@D_92
yeni harita ağustosta çıkıcak ve 4 harita olucakmış aynı amur gibi yani sizce doğrumudur böyle birşey
Şöyle bir şey dikkatimi çekti, önceden oyunu oynarken çamurda ilerlemek falan çok zor geliyordu. Hatta Michigan’da oynarken level 8 olup lastiği açana kadar bir kaç kere DLC olan Tatra’yı falan kullanmak zorunda kalmıştım. Çünkü doğru lastik olmadan ilerlemek imkansızdı.
Şimdi çoğu yerde 6 çekeri açmaya dahi gerek duymadan (Ve Highway lastikleri ile) ilerleyebiliyorum. Acaba oyuna gelen güncelleme ile biraz oyun kolaylaştı mı?
bi çamura awd açarken girersen çıkarsın otoban lastiği dahi olsa awdyi kapatarak girersen çıkamassın ilk 3 harita kolaydır amurda mainede birtanada harita olması lazım birde o haritada awdsiz vinç atmadan otoban lastiğiyle çık çamurdan(vinçle çıkarsan hileye girer awd kapalı difransiyel kapalı vinçde yok böyle çıkarsan) sana birtane alkış michianda hangi araçlar varsa onları kullanman lazım o bölgenin o araçlarını kullanırsan aslında anlarsın otoban lastiği ile awd kapalı çamura girilmeyeceğini(emek vermeden çamura girip debelenmeden tatrayı kullanırsan anlamassın öyle)
Hocam bu nasıl bir üslup yahu? Öncelikle hile yapsam ne yapmasam ne? Oyundan nasıl keyif alıyorsam öyle oynarım bunu niye eleştirdiniz? Ne o öyle emek vermeden oynarsan anlamazsın falan? Lütfen.
İkincisi, biraz da dikkatli okuyun lütfen. Önceden oyun daha zor geliyordu. AWD açmadan hiç ilerleyemiyor hatta AWD ile bile ilerleyemiyordum. Şimdi sıfırdan başladığımda çoğu yerde AWD açmadan ve otoban lastiği ile ilerleyebiliyorum. Oyunun fizikleri mi değişti dedim? Mesela su fiziği de değişmiş gibi geldi, önceden akar suyun önünde durunca suyun akışı kesiliyordu, şimdi Spintires gibi su kamyona çarpıyor, kamyonla etkileşime giriyor. Yani oyunun fiziklerinde falan bir değişiklik mi oldu dedim.
Yani ben Anyayı sormuşum siz Konya’yı anlatmışsınız.
farming…
birkaç tarım ürünü falan oldu bitti.
Hasan yeni oyun için herhangi bilgi vs veriyorlar mı ?
Bundan sonra bir şey demeleri lazım önümüzdeki sene başında dakar desert rallynin yayınlanması da gerekiyor. Ondan hala ses seda çıkmadı. Yeni bir sezon olabilir boş bırakmaz.
Bu çıkınca sezonu alırım. Traktörümsü bir şey gelecek.
snowrunnerda fizik felan değişmedi maine yada amur haritasında deneyin ilk 3 harita kolaydır.
Amd rx6600 ekran kartında ultra ayarlarda 40-45 fps alması oyunun optimizasyon olarak ne kadar sıkıntılı olduğunu gösteriyor. Şöyle adam gibi 60 fps oynayamadık oyunu.
işlemcin ve ramında önemli oynarken kaç derecelere kadar çıkıyor