Sallamasyon şeyler

son günlerde pek bir şey yapmadım. terraindeki bazı çözümlerle uğraşıyordum. fırça ile araziyi başka bir sistemin altındayken düzenlemek için ekstra bir özelliği sürekli açıp kapatmak gerekiyor. güzel şeylerin hep bir aması var. bir de editör performansım nanay oluyor bunları yaparken doğal olarak. hava değişimi de var dikkat dağıldı ama hetrix daha önce paylaştığımız ai logonun çizimini yaptı. ona ayar vermem lazım.

3 Beğeni

Bırak artık. Ayşekadın’a gel :smiley:

Bırakırsak kapıkule yoluna çıkmam gerekecek szhshshshh

Napcan orda? Karma karışık orası.

Şunu yap şunu :thinking:

3 Beğeni

bu zemin dokusu çok hoştur

6 Beğeni

çerkezköyüme layık bir zemin :smiley:

mahalleler, şehir merkezi kuruluyor
şu an yollar modular arada bağlantılı yollar sistme üzerinden olacak ama şehirdekileri böyle olsun kolaylık olsun yoksa arazi yoldan çıkıyor bunlarla birlikte

ağaçlar, çalılar vs. daha farklı bir ortamda istiyorum şu ameirkan mahallesini deniz kıyısı da olabilr son yolu çünkü deniz feneri modeli var kiliseden bozma tabii burada rural gas station paketini de yakınlarına yerleştirip kullanacağım.

@egudek257 gel sana bi drug store açalım şurada

arazilerde copypastestamp scripti sıkıntı çıkarmadığı sürece stamplar üzerinde oynama yapabiliyorum kaydı güzel çalışıyor. bakalım şu an çok yoğun bir asset olmaya başladı build almak işkence olacak.

şehrin etrafını tepelerle çevireceğim uzaktan veya daha yüksekteki arazilerden görülmesin diye aslına bakarsanız terrain mevzusu otursa da çok garip oldu. bu haliyle sorun çıkmazsa zaten yükseklik diğer yerlerde yüksek ama orada yerleşimleri rastgele dağıtabilmek adına temkinli yaklaşıyorum.

motor town’ı bilirsiniz ada haritasında geçiyor şimdilik burada öyle bir şey yapmadım ama çok iyi heightmaplerim var sıkıntı yok. mesele bunlar şimdilik gereksizdir.

maastricht aachen airport vs. diğer eklentilerimizdeki assetlerle oluşacak olan havalimanı meydanı 4kmx4km boyutunda bir terrain alanını kapsamak zorunda kalıyor çünkü pist uzunluğu vs. depolar, hangarlar terminal atc tower, arff, otopark, hotel iş yerleri derken gerçekteki gibi olur o nedenle şu an ellemiyorum böyle yerlere daha zamanı var.

6 Beğeni

Vallahi çok güzel olur cadde üzeri bana uyar :smiley: büyük heyecanla oyunu bekliyorum resmen gözümüzün üzerinde büyüyor oyun

merso başka beya

11 Beğeni

materyal cehennemi allah sonumuzu hayır etsin

bu yukarıdakiler çok lowpoly eski bir asset materyali texture az

aşağıdakine lodları ben yapmıştım yine materyalleri az ama her evde aynı materayaller ve renkler özelleştirilebiliyor

7 Beğeni

yakında projeye eklerim ancak şu an modeli al kes biç unity için yapılandır kafayı vermek istemiyorum. şu aracı temel yolcu sistemini oturtmak için kobay olarak kullanırız. açık kasa kamyonet modeli bundan sonra gelecek galiba interior dashboard kalitesi hala aynı maalesef geri kalan her şey on numara yeterlidir. arka stop lambalarında ben doğrusunu yapıp sinyal- reverse için kendi kaplamasındaki yerlerine uvleri çekiyordum burada hala full kırmızı kalmış.
saplantılarım var hakim bey.

dolmuş hattını şimdiden almak isteyenler dm ile ulaşsın vallah sonra pahalı olur.

8 Beğeni

Son günlerde çok sık kullanılacak assetlerin shaderlarını değiştiriyorum. Build alırken faydası olsun diye harita inşa edilmeye devam ediliyor. Kullanacağım tüm assetleri kalıcı şehir tarafında yerleştirip birleştiriyorum. Modüler binalardan daha fazla katlı veya daha az katlı ile birlikte dükkan benzeri tek katlı moduler prefablar hazırlıyorum. Tüm bunlar oturdukça daha iyi görüntüler gelecek.

*Bayram boyunca devam edeceğim. Modular parçalarda maalesef gölgeli geliyor. ama onlarca aynı objeden her tarafa koyunca yüzlerce binlerce oluyor. bunları gölgelerini gereksiz yere çizmemek adına binaların içine bina şeklini alan cube ama shadow only seçeneği ile sadece gölgesini çalıştıracak şekilde ayarlmaya devam etmek gerekiyor. Bunun da nedeni onlarca objede onlarca drawcall ile alacağın doğru bina gölgesini tek bir drawcallde almak demektir. Angarya iş ama seviyorum. Mayıs ayı ortasında pek çalışamadım.

Bir de bu assetler twosided gölgeli olarak gelmişti. Sövdüm sövdüm durdum. :smiley:

Şu an sahnedeki %80 civarı asset ana shaderı kullanıyor. Build alırken global keyword yerine local keyword avantajı var bakalım nasıl olacak?

Ayrıca bitki örtüsünde çok güzel assetler var lowpoly onları her yerde kullaacağım bazıları statik gameobject olacak bazılarını bitki örtüsünü renderlayan sisteme ekleyeceğim. Ama dediğim gibi o sistemin değişmesi gerek şu an pahalı diye indirimsiz halini alamıyorum. :smiley: hayırsever de yok bağış atacak sfsdf

3 Beğeni

görüyorsunuz yabancılar yapsın da oynayalım diye takla atıyorlar

1 Beğeni

intikam
intikam istiyor mu?

3 Beğeni

parçala behçet mode on

11 Beğeni

yapılacak o kadar çok binlerce şey var ki öndeki farların ışığını doğru yere koymaya üşeniyorum. gerçek ölçekle 10kmlik yol(defaul material)

araziler maalesef prosüderel sistem altında çalışınca basit olan şey de işkenceye dönüşüyor.

dün mecidiye’ye gittim geldim. şu anki kurguda sahil tarafı uzak ama ne yapsak adaya mı çevirsek anasını satayım deniz görmedikçe olmuyor.

4 Beğeni

Valla amatör olarak basit bir yazılımı geliştirmek dahi bazen insanı ciddi şekilde zorlarken, oyunu düşünemiyorum. :grin: