Oyunda tofaşk yoksa ben kaçar
50 dolarlık Anadol STC-16 modeli buldum. Çizen Mehmet Ali Canyurt diye biri. Türk yapımı ilk spor otomobildir. Anlamı büyük. @HasanOfke Senin oyunu uçurur bu. Tabi yatırım yapmak istersen.
evet güzelmiş ama lowpoly değil. hightpoly olduğundan gerçek anlamda oyun patlar uçar
@HasaN.T bir tane generic tofaş modeli var onu eklemek istiyorum ancak şu an çok fazla model aldık hep aynı şeylerden bıktım. fazla para gitti daha eklenecek araç çok ama şu aşamada çok fazla araç var. haritanın da ortalama 16km2 doldurulacağını düşünürsek çok iş çıkıyor kodları saymıyorum.
Sağ salim çıkıp, emeğinin karşılığı aldıktan sonra Tofaş’ın olup olmaması hiç önemli değil. Ben ironi olarak yazdım. Her aracı süreriz.
bugün daha önce alınen bi f150 generic pickup ile generic audi a7 sportback araçları da player aracı olarak ayarlandı. göstergelerindeki ibrelerle mücadele verdim maalesef ayarlarını tutturmak biraz zorluyor bu bmwdeki ibrelere de geçeceğim şimdi bazı araçların göstergeleri farklı olunca özel müdaheleler gerekecek şimdilik rpm, speed oynasın yeter. vites ve hızı dashboardda dijital olarak da gösterebiliyorum buna farklı şeyler de eklenir. ha abs, tcs, esc, checkengine, sinyal göstergeleri de var. bu sistem daha sonra artırılacak ve özelleşştirilecek. örnek diferasiyel kilidini aç kapa gibi vs. bu basit ama mesele daha tonla işin olmasıdır.
şimdi daha gerçekçi araziler için prosedürel sisteme uyumlu olan stampların olduğu ve arazileri, splineları daha iyi kontrol edebileceğim bazı toollar ekleyeceğim. yarın da meadows arazilerini dizip ilk kalıcı alanı modular yollar ve binalarla inşa edeceğim.
modular yol kullanma sebebim şu an ilk şehir yerleşkesi ve ilişkili yerlerin zeminleri, yolları, giriş çıkış yerleri, kavşak noktaları vb. yerlerin daha kolay ayarlanmasıdır. ardından yol sistemindeki spline tabanlı yapı ile değiştirilecek.
çok farklı güzel height map stampler var araziler için onları dokularla da düşününce yeme de yanında yat oluyor. bitki örtüsü ile efsane görünüyor inşallah artık daha dolu görüntülerle gösteririm ben de sıkıldım boş model aktarıp onu bunu uyarlamaktan.
Tofaş olacaksa küllük ve çakmaklık aydınlatması olmalı.Sonuçta temeli italyan bir araç.
modeli muhammet altun tasarlamış. lowpoly ama daha almadım. şu an bunun sırası değil ancak tanıtımdan sonra hallederiz. amerikan ve avrupa araçlarında uygun olanlara odaklanıyoruz.
Simuş 001’in kendisiyiz, Prag ve New York ayağını denk alsın.
bugün steam buildi alıyorum. foliage renderer aktifken sahne performansı ve editör performansı çok kötü etkileniyor bunu çözemiyorum şu an

sistem eskidiği için de problem yaşıyorum. üstelik her şey ekli değil. bu nedenle olabildiğince basit tutucam her şeyi. mesela şu gördüğünüz otlar 250 metreye kadar gölge veriyor. şu an çektiğim alanda binlercesi ve ağaçlarla birlikte normalde 170 milyon poligon oluyor ama bunu render sisteminde çözüyoruz ancak editör performansını çok etkiliyor. unity 6 ile ilgili de olabilir çünkü eleman ısrarla ben hala unity2021-2022 için yaptım diyor.
arada daha farklı bitkiler de katabiliyorum, yoğunluk, boyut ayarı yapabiliyorum. bunlar hiç sorun değil.
şu an build devam ediyor yeni shaderlarla baya sürecek. oradaki teste göre bazı şeyler gider.
şu an yeni nesil işlemci, ddr5 ram, 5070ti ile nasıl olurdu onu merak ediyorum. open world sahnelerde maalesef mevzu çok karmaşık.
unity+ bir sürü ağaç
ben elendim size iyi oyunlar.
çözümü var ancak görüntülerdeki kadar ağaç yoğunlu olmaz o kadar küçük alan için yoksa yazık.
şu an 2 saat 20 dk oldu hala build alıyorum yeni eklediğim paketler bu süreyi uzattı maalesef. unity6’nin saçmalıkları da var. çok fazla shader kullanmanın da kötü yanı var. ya da şu an patladık çünkü aynı şeyler tekrar tekrar dönüyor.
https://imgur.com/6eVn8JC
bu bağlantıda tam çözünürlükte var.
build 2 saat 30 dkfalan sürdü. şimdiki o kadar sürmez.
foliage renderer nedeniyle ilk girişte takılmalar yaşandı. bitki örtüsü ile içinde olduğumuzda boş sahneye göre 30-40 fps nanay oluyor hatta daha fazla düşürüyor. bazı ince ayarlar gerek.
50ye falan düşüyor arada stabil değil. başka bir render motoru var bu otlar için ama gene mi para vericem bi de onu çözmekle uğraşıcam

bunda da çözülüyor da dur bakalım. kafayı taktım. 170milyon tris ile hiçbir şekilde oynatamayacak bir sahneden bahsediyoruz.
unity builtin çözüm yok. kendin yazacan ya da hazır alacan.
https://x.com/simulasyonturk/status/1920482811468784097
transit yanıyor
foliage renderer ile arayı düzelttik gibi asıl sıkıntı ağaçları otları malum prosedürel olarak kontrol etmek için spline ile çekiyoruz. eklentiyi kurmadan önceki spline var diye mi bilmiyorum editör performansını çok kötü etkiliyordu. splineları kaldırıp tekrar çektim stabil hale geldi. spline ile çekmezsek daha düzenli ve kontrollü ağaç, ot eklemek sıkıntı oluyor. çünkü araziler de başka bir sistemin altında çalışıyor böyle olabilmesi için normal terrain üzerinden ağaç brushı ile ekleyince geri döndüğümüzde siliniyorlar.
eğer daha iyi bir çözüm için pro tool kullanmak isterseniz basit olan her şeyden vazgeçmeniz gerek.
bu arada diğer instancer toollunun geliştiricileri türk olduğu için mail attım belki ilk indirimde ona geçeriz.
indirect instancing yöntemi ile ağaçları, otları tek drawcall ve tek meshin trisi ile çalıştırmaya çalışıyoruz bu en bilindik ve kesin çözümdür.
@Emre54 'te son build var.
Bu arada artık Unity 6.1’deyim şimdilik sıkıntı yok ama mermiye kafa atar gibi nerede sorun var ona da doğru yürüyoruz.
örnek olarak
tris: 415k
görüyorsunuz hem araç hem ağaçların 3 farklı modeli, otlardan bir model, fernlerden 2 model sanırım. ve arazinin kısmi trisi(hepsini yükleme tabii) ile birlikte aydınlatmanın etkisi ve postprocess ile birlikte bu alanda böyle gösterir.
- gölgeler de zaten drawcallı yükseltiyor ama görüyorsunuz mesafeye göre kapanıyorlar.
editörde performans az oluyor şu an buildli hali olsa minimum şu görüntüde gpu instancing bitki örtüsü olacağı için 100-130fps devam eder. bomboş yer.
şu an baya stabil ama bozulmayacağının pek garantisi yok. dünden beri kafayı taktım döküman okuyordum diğerine geçmek için
ve bazı diğer modelleri de teker teker better lit shader sistemine taşıyorum.
duyurudan sonra bazı videolar ile anlatabilirim.