Sallamasyon şeylerden merhaba
Burada zaman zaman bazı Unity, Blender zart zurt şeylerini paylaşacağım. Yaptığım testleri vs. öğrendiklerimi, öğrenemediklerimi… yapmak istemediklerimi…
Sallamasyon şeylerden merhaba
Burada zaman zaman bazı Unity, Blender zart zurt şeylerini paylaşacağım. Yaptığım testleri vs. öğrendiklerimi, öğrenemediklerimi… yapmak istemediklerimi…
Kolay gele.
Nays.
ilk buildi alayım dedim mavi ekran yedim dsfdsfsd zıçtık hiç başıma gelmemişti.
işte editörde çalıştığı gibi çalışmıyor build alındığında
C > Windows içinde minidump dosyası oluşmuşsa paylaş hocam analiz edeyim.
arayüz ile uğraşmak o kadar boş beleş bir şey ki yani daha önemli bir şeyi çözmek varken o text burada mı görünecek tab sisteminde player altında ne olacak zart zurtla uğraşıyorsun. ama bu olunca bir şeyler daha da kolaylaşmış olacak.
çok detay eklememek gerekiyor arayüze ilk başta ama yapmışken o an olmayan verilerin de ui öğesi girmek gerek.
örnek; company sekmesi altında ne görünmeli? bilgi - istatistik olarak
şirket adı
şirket seviyesi(xp tabanlı)
sahip olduğu araç sayısı:
alınan iş sayısı:
tamamlanan iş sayısı:
iptal edilen iş sayısı:
araç bilgieri vb. ikonlarla
perks kısmı company > perks kısmında mı yer alacak ozaman göreceğiz.
mülkler/property sekmesinde ise satın alınabilecek mülkler görülebilecek. isimleri, fiyatları, gereken seviye, ekleyeceği kazanç ve masrafları?
banka sekmesini ve şirket giderlerini(ödenecek faturalar) finansal sekmede yer vermeliyiz.
güzel bir tab panel sistemi ekledim. tık tık hepsinde dolaşıyorsunuz.
Profile - Company - Vehicles - Map(minimap sistem bazlı haritayı koyabilriz) - Finance
bir şekilde diğer oyunlardaki örnekler e incelenip orta yol bulunur. bu hafta msfs ile uğraşıcam onda nsonra bunlara devam edicem. ayrıca health, stamina, food-drink thirsty gibi durumların da şu an kullandığım ana player kontrol sistemine uyarlanması gerek. gameplaydeki ana arayüzde bununla ilgili elementleri de dahil edicem.
gamemanager ve diğer manager scriptlerinde koordine gerek. ayrıca oyuncunun ne yaptığını kontrl edip takip etmek lazım. hangi durumda oynuyor, arayüzü açık mı değil mi bütün stateleri takip etmek gerekiyor yoksa ileride karmaşa olur.
envanter sistemini bu temel şeyi halletmeden eklemiyorum ama muhteşem bir şey ona da gelince göstereceğim.
scriptableobjectler için de başka bir tool kullanmaya çalışıcam performanslı olması için
bunları böyle yazmak kolay ama 50 tane scriptin birbirine bağlanması demek.
windows11e geçtiğimden beri her şeyde rastgele mavi ekran yiyorum.
bu model kimin ya? zamanında bir discord sunucusunda unity package olarak indirmiştim türk biri paylaşmıştı. arcane games olarak paketleyip vermiş geçen ilk kez kurdum baya baya animasyonları da var kaplamaları vs. ets2ye uygun gibi görünse de değil çünkü o çocuk unityde bir şeyler yapıyordu.
ets 2’de kimin modeli bu? kullanacağımdan değil de merak ettim kolayca vermişti.
bende test için aldığım başka bir travego(interior iyi değil), man lions coach var.
geçen fs25 yayınında bahsettiğim kargo obje kutu taşıma sistemi ilerledi. güzel bir placement sistemi oldu.
24H2 sorunlu, 23H2’ye dön bence.
son şeye geçtim de nasıl döneyim dsfdsf hiç geçmeyecektik
Yükseltme ile geçtiysen “Kurtarma” altında “geri dön” seçeneği var. Kısa sürede dönüyor. Dosyalar vs korunuyor.
msfs24 yüzünden yüzlerce modele 5 lod eklemekle uğraşırken
çok optimize olacak simülatör ama çok geç artık zamanında atılacaktı bu adımlar.
her şeyi internetten çek saçma sapan sorunlarla uğraştır. msfs2020 hala çok stabil oraya giricne rahatlıyorum.
bugün steam hesabını aktif edeceğim. project st olarak kalacak. sayfası yayına girmeyecek gösterecek derli toplu bir şey yok ama zart zurt belge işlerini atlatmalıyız.
CD Project’e diss. (!)
Mobil altyapımızda kodlar ve 3d modeller ile konsept harcanmasın diye istemesem de geliştirip bir şekilde yayınlamak istediğim mobil oyun ile ilgili detayları paylaşacağım. Maksat bitirmek olsun diye yapıyorum.
Tester olmak isteyenleri Playstoredan alırım. Şu an bu altyapıdan çok daha iyisi yazabilip hazırlayabilsek bunun böyle kalması gerekiyor. Duruma göre kaderi değişebilir desem de çok zor.
kurumsal steam hesabımızı geç de olsa açtım. sayfalarda gerekli şeyler doldurulacak tabii daha var.
isim lazım isim