Sallamasyon şeyler

https://x.com/simulasyonturk/status/1884901651565174858

sallamaya devam

şu an pc eski diye render motorunu değiştiremiyorum inanır mısınız gerçekten böyle

yoksa iki günde optimize ederim

13 Beğeni

bugün de salladık bir şeyler

10 Beğeni

grab drag drop

farenin sol tuşu ile tutup sürükle
bazı objelerde e tuşu ile tam eline alıp yerleştireceğin yerde yeri yeşil olarak görünüyor ona göre yapışıyor.
bazı objelerde ise tamamen serbest farenin sol tuşu basılı tutarken ghost objeyi de görüyorsun ona göre çok ama çok hassas bir şekilde döndürüp yerleştirebiliyorsun(sistem güncelleme alacak).

işin kötüsü 3-4 sistem karmaşa yaratıyor. buna daha envanterde tanımlanacak ve yiyecek-içecek görevi görecek objeler eklenmedi. onu da zaten yemeden içmeden önce yine böyle taşırsınız ama bu kadar ilerleyince karışıyor işte anlamsız. envanterden çözülecek şeyler daha güzel. elmayı elinde taşımak aptallıktır. :smiley:

9 Beğeni

test aracım efsane :smiley: keşke daha detaylı çizim olsaymış. şimdilik işe yarıyor.

5 Beğeni

:stuck_out_tongue: akşam güzel bir panelvanla görüntü paylaşacağım. :shushing_face:

4 Beğeni

aynı kasa olmasa da o artık benim sarı mercedesim :kissing_heart:

9 Beğeni

ETS 2’den iyi olur mu performans :grin:

orası farklı bir durum. post processing, ağır modeller, daha fazla model, yükleme süreleri, kullandığım yöntemlerle fps 160lardan 60lara düşebilir. o nedenle bitki örtüsü için ayrı bir render motoru kullanıyorum. tabii tam yüklü ortamlarda daha inşa edilmediği için test edilmedi. ets 2 ile kıyaslanacak bir yapısı yok. ama ilk sahnede 2kmx2km terrainlerden 4-5 tane koyarsam her şeyi orada yaprsam felaket bir durum ortaya çıkar o nedenle belirli uzaklıklarda sahneler ayrı olacak duruma göre yüklenecek.

dlss, fsr gibi eklentileri kullanacağım. tek başına şu an neler olacak kestiremiyorum ama mevcut pcde rahat çalışmayan hiçbir şey ortaya çıkamaz başta beni zorluyor. oynarkenki hali başka ama editörde ne kadar çok eklenirse o kadar zorlanıyor. sürekli shader compiling oluyor.

7 Beğeni

bu gece olmayacak herhalde fbx daha gelmedi. yine de merak edenler unreal’daki sahne görüntülerini ekleyeyim. özgür saral’ın cargo van modelini aldık. fbx gelsin oyun için yapılandıracağım maalesef interiorlu başka lowpoly model yok. bu nimet resmen. kadranlar sıkıntı gibi görünüyor şimdilik sorunu yok ileride kadranlar için model olarak ibre vs. şeylere detay ekleriz.

amerikan vanları yanı sıra avrupa’ya yönelik transit de tamamlanmış oldu diyelim.

sedan, suv, pickup, van derdim bitti. tamamen bazıları eski kasa ama yeni model güncel araçlar da eklenecek. bazıları backup plan için olmak zorunda.

şimdi rigidbody truck, semi truck, semi trailer derdimiz var. player aracı olarak bu ay ısrarcıyım çünkü ayarlayıp kurmam gerek. modeli almakla dert bitmiyor.

istediğin kadar para ver oyuna ve konsepte uygun olsun diye parçalayıp her şeyi ayarlıyorsun. iki tane ibre body modelin içinde diye blendera atıp curcuna yarattım. atmışken alt takımı da ayırıp unityde riglenebilmesi için uygun hale getirmek lazım.

bu angarya boş işler oyun yapmanın neresinde diye sorarsanız en gereksiz kısmında
spring leafe bak koymuş ama bu araçlar player aracı olması için yapılmamış maalesef başlangıç için kullanacağım. zaten yapılacak şeylerde bi önemi yok takılıyorsun. leafe sallanma özelliği kazandırabiliyorum bu arada ama bu araçlarda uygulanana kadar gösteremeyeceğim. SALLANAN ŞEYLERİ SEVİYORSAN LIKE AT…
sdfdsfsdf

batışa son birkaç hafta… tam battığımız an umarım steam için bir şeyler toplanmış olur. :stuck_out_tongue: project st’ye destek yayınları açıcam fsdfs

13 Beğeni

su kaynatırsa açıp bakarsınız şimdi motor kısmı ayırıcam. uzaktan görünmez lodlu bişey deneriz. ya da kokpitteyken veya kaput açılmadıkça görünmez. ukraynalılar müthiş yetenekli olduğu için böyle modeller ortaya çıkıyor. adamların geni böyle

motor 10k trismiş.

8 Beğeni

şaka ama gerçekten attığım arazilerde kayboldum

9 Beğeni

geldi. toparlayayım yarına bununla kutuları yıktığım teaser videosu atabilirim.

wow

13 Beğeni

aracın içinden geçtik yine bütün parçaları ayıklandı, fizikler eklendi.
çok süper bi model dokular şimdilik böyle kalacak ama sonra özel car paint shadere geçeriz.

transite yemekten sonra devam edeceğim bu gece ona mutlak bi tane video atıcam. dün sliding door mantığını door controller kodlarıyla çözdüm güzel iş görüyor.

neyse bi motor yağı kaç para? sdfs

11 Beğeni

ileride daha iyi bir texture hazırlayacağım. substancende detaylıca geçmeyi hak ediyor.
şimdi teaser

9 Beğeni

https://x.com/simulasyonturk/status/1889413487941550536

6 Beğeni

daha kendi hangarlarımızı ve depolarımızı aktarmadık ama bu süper duruyor.
bu aracın kapısı düştüğü için kapanmıyor maalesef.

parçala behçet mode on

12 Beğeni

bu ıssızlıkta mazot biterse gg başlangıç yerine gidemem arada 6-7km var

7 Beğeni

transitin son farları böyle maalesef her yerini sıfırdan texture etmek gerektiğini acı acı acı acı fark ettim. diğerlerinin seviyesine gelmesi lazım belki @HetriX e kitleriz bu işi :smiley:

@bertan06 efendi bize adam akıllı bir model çizmedi ki

11 Beğeni

Emekli oldum ben bıraktım o işleri :smiley:

1 Beğeni