asıl problem büyük haritada openworld(gta gibi düşünmeyin) ortamını yaratmak için kullanman gereken çözümlerin işi çok uzatması, verimsiz hale getirmesidir.
örnek spline forest alanları
yollar içinde geçerse build terrain dediğimizde terrain details olan(tree, grass vb.) yerleri tanıyıp açıyor.
spline area içindeki ağaçların türlerini, büyüklüklerini, tipini, nereye nasıl geleceğini, yoğunluğunu, performans ayarlarını dahi kontrol edebiliyoruz.
ram takviyesinden sonra çok dahai yi bir editör performansım oldu. yeni aldığımız gpu instancer da işi kurtardı. keşke daha önce geçseydik.
gpu üzerine bindirip distance culling, occlusion culling, frustum culling, shadow culling gibi olaylarda çeşitli ayarlarla faydalanabiliyoruz. eklentiyi yapan türkler zaten en iyisi ama ben geç aldım. bu kadar alanı rahatlıkla ekleyemiyordum. sahne büyük olunca binlerce obje materyal koyarsanız size en iyi çözüm gerekiyor.
işin kurnazlığı büyük arazileri dağlar, ovalar, işte üzerindeki terrain layerlar ile birlikte performanslı bir bitki örtüsü sistemi ile doldurunca sürekli model eklemenize gerek kalmadan her yeri değerlendirip boşlukları kapatıyorsunuz. şu ağaçlar çok high poly biraz yenileri de uyarlanınca değişecek. çam ağaçları vs. conifer gibi şeyler de var ama mesele işte sistemin iyi olması.
Playground Games konuya bekleniyor.
177 tane rigidbodyli 4kglik karpuz
çok tehlikeli bir şey böyle yapmak optimizasyonsuz vs. aracın bütün dengesi bozar gereksiz yere cpu yükseltir.
mesela şöyle bir şey de gerekiyor; bir tane büyük jeneratör düşünün endüstri tipi onun ağırlığının objenin olduğu her yere orantılı dağıtılması lazım ki gerçek ağırlık etksini gerçekte taşır gibi görelim. yani colliderlarının şeklinde ağırlığı bize vermesi lazım. neyse ki bu modeller çok ağır poly değil hepsi lowpoly sebze meyve modeli kasalara dağıtıldığında kolay taşınır yormaz.
kavunları pavel mi çaldı
bilerek göstermedim çalar diye etraf kırkız dolu
Steam’de listelenme olayı 1-2 gün içinde olacak. Maalesef Steamworks tarafı çok bekletiyor. Bu kadarı anlamsız. İki kelime değişti diye tekrar 3 günlük incelemeye girmek saçmalık. Haftasonu bu yüzden bekledim denize bile gidemedim. Bir sürü yerle partnerlik yaptım 5-6 saatte çözülecek işler günlere yayılmadı. Üstelik zaten oyun kendi içinde ve kurumsal hesap sanki bedavaya soktuk kendimizi o kadar leş boş beleş proje var listelenmiş duruyor.