Sallamasyon şeyler

deniz kenarındaki yüksek yollarda bu cliffleri kullanacağız. manyak duruyorlar.
göl ve nehir ekleme sistemini test ediyorum düşük ayarda kullansak da dalgası vs. hoş oluyor. performansa pek etkisi olmuyor.

4 Beğeni

taş duvar 7ktris lodlu da olsa çok :smiley: ama süper

3 Beğeni

yaz kızım

devlog - 1 water bodies

4 Beğeni

6 Beğeni

Son yaptığım eklemeler sonrası build almaya başladım. gene sahne curcuna oldu her yerde yarım yamalak yollar, objeler vb. gene dağıldı. kaydetmek açmak işkence oluyor. yükleyip test edeceğim.
araçla bütün haritayı dolaşıp bakmam lazım.
bu arada yol eklentisi ile prosedürel sistemin çalıştığı araziler arasında uyuşmazlık olduğundan ekstra amelelik gereken bir durum oluştu. ana avrat sövüyorum. hem unity’nin terrain sistemi çok eski hem onu iyileştiren toollar kullanıyoruz ama bu sefer o toollar bazı eklentilere destek sunmuyor. sinir eden şey burası maalesef. yoksa ne güzel büyük alan döşe yolları her yere bişe koy ama mesele tekrar düzenlemek istediğinde her şeyin yerli yerinde olması gerek. :confused:

2 Beğeni

neyse üstün KODLAMA yeteneklerimle bağlantıyı kurdum güzel oldu artık döşemeye başlayabiliriz.

ALLAHIM YAPAY ZEKAYA GÜÇ KUVVET VER DE BU APTAL İNATÇI YAZILIMCILARI BECERSİN YARABBİ AMİN

7 Beğeni

kafayı yiyeceğim oyun yapmayanla sadece tool yapıp show yapan arasında fark var. anlatamıyorum elemana la olm verimli, işlevsel, tekrar düzenlediğin seni yormayacak, uğraştırmayacak şekilde olduğunda doğru oluyor. basit şekilde en temel düzeyde oynamak için yapılan oyunda show yapmanın anlamı yok. amele gibi niye tekrar tekrar üzerinden spline çizeyim diyorum otomatik olarak zaten aynı değerleri algılayıp sistem yapmalı. herif ben zaten öyle yazmıştım la seninki üzerinden tekrar çizip script atamak. eğer o spline çizdiğin yolda yoksa yok. sadece birkaç km şak diye yol çizip oldu zannediyor. kmlerce değişik yerlere girip çıkan yollarda nasıl uğraşacaksın? :smiley:

1 Beğeni

ileride arazi deformasyonunu test ederiz. en azından şu kumlu arazide lastiklerden partiküller ve ona uygun lastik izi çıkabiliyor. sesi de var.

ağustos ayında kodları bir araya getireceğimiz için daha oynanabilir bir alan oluşacak. hdrp olmasına rağmen bazı yerlerde grafik sorunları ve yetersizliği oluyor. bazı yeni modeller de eklenecek. yol sisteminde özelleştirilecek noktalar var. materyalleri ve boyutları vs. maalesef can sıkıcı. bu karmaşık halinden kurtulmaya çalışmak lazım onu test edelim derken çok karışıyor. muhtemelen ai traffic ve npc traffic de aktif olur. şu an o karmaşadan kurtulmam lazım. ilk etap için daha basic sistemi kullanabilirim.

7 Beğeni