Sallamasyon şeyler

olmaz hep birlikte batacağız sdfsd

1 Beğeni

parçala behçet ramazan edition

neyse bi 10 gün tamamen mobildeki oyun ve msfs projeleri ile uğraşacağım. bu ay epey bir model ayarladık.

7 Beğeni

akşam yayında biraz konsept harita çizimi de yapacağız. miro’da başlamıştım kabaca üzerinden geçip kurgusal olarak bir mantık oturtucaz. nerede ne olur neden orası olur aralarındaki mesafeler veya optimizasyon çözümlerine değiniriz.
benden başka kimse yapmaz. :smiley:

4 Beğeni

herkes oyun yaptığını sanır ama sen 2 yıl önceki eklentin terminali için 6 tane lod oluşturuyorsundur

4 Beğeni

daha projeye eklemedim de bizim oyunda daha farklı görünür. bu kadar yoğun obje eklemeyebilirim tesisi 3-5’e bölüp propları bol bol kullanırız.

benim vatandaşımın kimya,petrol tesisi olmasın mı

hep şçş mi yapsın

bu arada mobildeki dalga için uğraşıyorum oraya farklı olsun diye cardamage sistemi de ekledim aslında şu an öğrendiklerim ve elimdeki altyapılarla mobilde uğraşsam dünya kadar şey yaparım ama değmez garantisi yok. ilk başladığım zamanlar bu kadar iblmiyordum.

13 Beğeni

modular assetler eşek gibi bir sürü obje ve drawcall israfı yazık eğer sadece o ortamda oynanacaksa sıkıntı yok ama araç devreye girince birkaç meshten oluşan basit binalar gerekiyor.

8 Beğeni

:yum: hasan sarısı cascadiamız da olacak. adam inatla amerikan aracı çizmeye devam ediyor. euları kimse sevmiyir.

8 Beğeni

HDRP

URP

normal ışık ile çekilmedi. volumetrik bulutlarla birlikte custom shaderların efektlerin yer aldığı realtime gece gündüz döngüsünü sağlayan skybox dahil sistemle çekildi. saatler azcık fakrlı olabilir.

hdrpde yük çok biniyor. oyunda bu tasarımda olmasa dabeach boyunca bu şekilde binalar dizilecek. yollar daha geniş olacak. + marina vb. yerleri ben ekleyeceğim.

9 Beğeni

Geta Vaysti

2 Beğeni

park kaliteyi fena bozuyor :smiley: assetler güzel ya ama dosya boyutu maalesef çok büyüyor. arkadaki gökdelenler düz kutu detaysız onların daha detaylı versiyonları downton oluşturulduğuna oraya alınıp eklenecek.

ama şu an hdrp gidip geliyorum çok kafam takılıyor. urpde zaten harita kurulunca ortamın rengi bir anda değişse de daha iyi görmek istiyorum. :confused: sistem değişince direkt geçecek olsam da binelrce kaplamanın hdrp shaderlarına uyarlanması gerekiyor aslında o yönteme daha alışığım çünkü msfs ile aynı
metallic,roughness, ao tek bir şekilde maskmap ile sunuluyor. bazı özel shaderlarında özel olarak ayrı ayrı atamak da mümkün ama asıl mesela aydınlatma sistemi ve gölgeler çok güçlü dlss içinde geliyor.

4 Beğeni

Paralel evrende gta vice city remaster

Flickr’a koy oradan linki paylaş. Parkta bunu yapıyorlar zaten. Dikkatini çekmedi mi?

bunu düzeltemez misiniz? ben bu konuda sıkıntı çekiyordum :smiley: 8k çektiğim resim orj hali 35mb iken parka attığımda resim 200kb falan oluyordu. flickr kullanıyordum mecburen

Her ay 100 tl parka premium abonelik ücreti öderseniz olur. :grinning: 35mbtan yüzşerce dosya kaç gb server masrafı demek ve faydasız bir şey
Kalite ayarı düşükte şu an

2 Beğeni

Astragon oyunlarındaki çevre gibi, umarım oynanışı benzemez.

https://x.com/simulasyonturk/status/1901692319461425549

bu haftadan sonra projeye tekrarr geri dönüp bazı önemli altyapıalrı kuracağım. ondan sonra hdrp’ye geçişi başlatırız yavaş yavaş ama fps kaybı çok oluyor. grafik kısılacak olsa da optimizasyon çok önemli burada maalesef aşırı götürüyor. o nedenle başka çözümler uygulamak gerekecek hep :confused: grafikleri bu tonda görmedikçe hoş olmuyor. en azından ultrada şunu verebilsin.
asıl mesele aydınlatmanın son vanada bunu vermesidir. zaten ayara göre seviyesi düşse de mal sağlam oluyor.
umarım unity 6.1de bir şeyler daha iyi olur.

@ozgur59 oynanıştan kastın neresi? araç sürüşü mü? yani astragon oyunu bütçesi ile yapılmıyor zaten ama grafik en azından iyi olsun.

1 Beğeni

araç sürüşü ve fiziği, ben modelden anlamam ama paylaştığın görsellerdeki ortama bakınca aynı o oyunlardaki ortam var, kötü demek istemedim aksine iyi, o oyunlardaki ölçekleme ve çevre çok iyi ama oynanışı bence berbat, onlar gibi sadece grafiğe abanıp oyunu yazık etme manasında dedim.

araç sürüşü simcade ama tatlı oluyor sonuçta full sürüş odaklı bir oyun yapacak şeyimiz yok ama işte her şey yolunda gittiğinde fizikleri komple simülasyona çevirebileceğimiz lisansı alabilme imkanımız olacak.
ama bu hali ile zaten astragonun çıkardığı oyunlardaki araç sürüşten farklı yine klavye ile oynuyorsun ama en azından mantıklı zemine oturuyor ağırlığı, davranışı vs.

grafik büyük bir kandırmaca maalesef asıl dert çok başka bundan bahseden olmuyor. mesela şu ssleri alma sebebim doğal güzelliği ama urpdeyken paylaşasım gelmiyor maalesef çok garip duruyor. yukarıda yazmıştım birkaç mesaj öncesinde eğer realtime weather/day&night gibi bir şey eklerseniz bu sefer eklediğiniz sistemin shaderları her şeyi etkiliyor. onu karşılayacak kaplamaların materyallerin anlamlı görünebilmesi için de temel aydınlatma sisteminin yukarıdaki gibi olması lazım. kısmak sizin elinizde ama ana ışık kaynağı güçlü olursa “geliştirici” üzerinde oynayabilir kıssa bile farklı olacaktır.

msfs’i aydınlatma ve materyal sistemi çok güçlü ve doğru olduğu için sevdik. kaç tane eklenti yaptık orada materyaller hep aaa oyun standartında pbr export edildiği için alışkınım.

hdrp geçişi başta tanıtım için çok önemli daha kolay tanıtmak ve etkilemek demek çünkü insanlar işin mutfağını bilmediği için hemen aldanıyorlar ama görseldeki araç her detayı ile benim araç fizik altyapıma ve mekaniklerime uyumlu ise ben steamde sayfasında gösterebilirim aksi zaten kandırmaca

4 Beğeni