RoadCraft - Ana Konu

evet bugün vip review code için mail gelmiş. 20 mayıs’a daha çok var ama bu ay sonu herhalde tanıtımı tekrar başlatıp bombardıman yapmak istiyorlar zaten oyun da bitmiştir. demodaki ilgiden sonra şimdi çıkarmak mümkün olsa çıkarırlar. :d neyse haberiniz olsun.

4 Beğeni

ufaktan başlıyor
yakında gelir

sesler yine mükemmel olmuş tebrik ediyorum gerçekten emeği geçenlerin

açtığım gibi kulaklarımdan kafama doğru bir ağrı başladı
araç motor seslerindeo kadar çok yankı, echolu bir efekt var ki bütün keyfi kaçırıyor ortam ve diğer seslerle karışıyor ve sırf gürültü oluşuyor. inanılmz ya gerçekten inanılmaz ne diyeyeyim inanılmazzzz
böyle bir şey olamaz. ben salağım herhalde o kesin ben kesim salağım ben fark ediyorum sadece

8 Beğeni

güya content creator kit göndereceklermiş adres istiyorlar. yayında roadcraftlı bişeyler giyermiş falanmış.

sorun şu ki bi tane dandik tişörtü gümrükten almak için 15-20 bin lira para ödemek zorunda kalacağız :smiley:

bir de yeni kural gereği ıvır zıvır belge sağlamak gerekiyormuş.
yazık. umrumda değil ama bundan 5-6 hatta 10 yıl önce böyle koleksiyoner kutuları 2 günde kapıya getirirdik.

1 Beğeni

Ürünün 2 yada 3 katı gümrük vergisi komedisi. Sırf yurt dışından yapılan alışveriş trafiğini frenlemek için yapılan bir komedi.

Şu logoyu alıp bir tişörte bassan, tişörtle birlikte 600-700₺’yi geçmez.

mevzu sadece t-shirt değil, koleksiyon kitinde birden fazla malzeme çıkıyor bu da müşavire sevk demek, o aşamada kutuna verilen kod faturanı katlıyor, 30€ sınırı 27€ olarak revize edildi + kargo bedeli de dahil

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241231M5-9-1.pdf

Tamam yine de kit toplamı 15000₺ etmez ki. Sorun bu zaten. Ürünün fiyatından katbekat fazla vergi çıkıyor.

gümrük sahasında dolaştıkça ediyor acı gerçek bu, giyeceklerde ayrı bir prosedür daha var gıda tarım bakanlığı onayı da gerekiyor vs vs…

reddettim ya az önce yazdım durumu hatta murat gamsızın videosundaki ingilizce kısmı attım. yazık ya böyle kaç tane imkan var ve bazı konularda gerçekten st’ye ayrıcalık yapıldığı durumlar da oluyor. yurtdışında olsak yürüyüp gitmiştik. 10 yıl önce ne hayaller vardı neler olabilirdi ama buradan kurtulamayınca olmadı. yoksa tırışka gameplay videolarının, yayınlarının bir anlamı yoktur boştur. ben bu yüzden saldım anlamı yok.
roadcraft gelir zaten yakında video çeker yayınımıza bakarız gömeriz, överiz.

7 Beğeni

roadcraft için kendi motorlarında yaptıklarını göstermişler taa ilk andan itibaren almışlar

@simulasyonturk Firmalar içerik üreticilerine böyle gönderilerde ürün fiyat bilgisine 1 Euro yazmaları bir çare olmuyor mu? Eğer çözecekse durum anlatılabilir.

O devir biteli çok oldu ya ben şu an
boşa para vermek istemediğim için bulaşmadım. Gereksziiz yere uğraştıracaklar 3-4 bin tlden fazla bile çıkartırlar bu direkt koleksiyon kutusu derler değeri şu kadardır vs. Yersiz yani o paraya model alırım kendi projeme ürünü almasan onlara kalıyor vs eskisi gibi full video da çekmiyoruz.
Oyun erken gelcek zaten gerisini artık napalım.

değer biçmeyi de çözdüler Google görselde aratıp fatura çekiyorlar :sweat_smile:, 1€, hediye, eşantiyon, promosyon yok beyan şart, kişisel teslim hakkı aylık 5 ürün, 30€ sınır, müşavir danışma, saha depo ücreti, kdv, ötv, damga vergisi, ticaret bakanlık onayı, tarım bakanlık onayı, astarı yüzü geçiyor her şekilde @ugurekc

yanında getirirsen açılmış kişisel ürün gibi gösterilen bazı ürünler geçiyor o da artık kapıdan giriş çıkış kaydında bulunması gerekiyor yoksa el koyuluyor

Değeri ürünü satan biçer. Ona niye karışıyorlar. Satıcı istediği fiyata satar.

Yasal soygun bu.

YouTube kanalında Murat Gamsız detaylı değindi her yönetmelik ve kanun değişikliğinde, takip etmeni öneririm yada sorarsan ai sohbetleri mantıklı sebeplerini sana özetle açıklayacaktır, ana konuyu daha fazla bağlamından kopartmayalım

sadece parayı ver geç desen o da zor artık

X gönderisi

https://x.com/fkadev/status/1914634303452873170

Anlayın işte. Amaç yurt dışından yapılan alışveriş trafiğini frenlemek. Ekonomiyi düzeltemeyince bu komediyi yapıyorlar. TL değer kaybedip döviz yükselmesin diye. Tam bir komedi. Hem suçlu hem güçlü…

:melting_face:

1 Beğeni

kendi kanallarında da ign’e verdikleri videoyu paylaşmışlar. yeni bir trailer yayınlamak yerine 10 dakikalık seslerin ne oluyoruz dediği bir video.

1 Beğeni

Gecikme olmayacak o zaman.
Game Pass’e gelir mi diye bekliyorum halen.

1 Beğeni

nerede kaldı bu oyun kuruduk