RoadCraft - Ana Konu

Epic Games’te normal sürüm daha pahalı ki :smiley: Steam’de indirim olmasa bile normal usd fiyatı epic games’in tl fiyatından daha uygun

1 Beğeni

epic eskiden güzeldi o zaman desene :smiley: eski epic 120tl indirim kuponu falan veriyordu. 300tlye 3 tane aaa oyun alabiliyorduk

1 Beğeni

Epic bi ara patlama yaptı gündeme geldi ama çabuk kayboldu bence. Daha uyguna gelir falan derken oyunları usd biriminde satan steam’den bile pahalıya satıyorlar :smiley:

1 Beğeni

Ep*c Games yüzünden Snowrunner save dosyalarım kaç kez kayboldu hatırlamıyorum bile. Onun yüzünden çok mağdur oldum.

Aynı bundle’ı Expeditions için de yapsalar iyi olurmuş.

Expeditions + RoadCraft

rezalet resmen rezalet
yakıt tüketimi olmayacakmış sonra belki bir yeni bir oyun modu olarak gelebilirmiş. lan sadece bi sayı azalıyo artıyor mk.

snowrunner yolundan gitmiyor diyorlar özetle yeni bir oyun deneyim,konsepti bla bla bla yok. araç hasarı ve düz vites vs. hikaye

motor açma kapama zaten sonra eklenecekmiş ama şimdi yok. yani ne diyeyim. gene oynanacak ama aptalca bir durum.

demosu 1 hafta daha uzatılmış.

şu an gündem simülasyon özel sansürsüz yayın açmak istiyorum.

9 Beğeni

snowrunner 2 çıkarsa eğer nasıl olur acaba…

ettigim kufurler bosa gidicek diye uzulmustum :slight_smile:

Yakıt tüketimi sadece azalıp artma olayı değildir. Aracın ağırlığı ve arazinin tipine göre azalış miktarı değişkenlik gösterir. Arkada bir tür algoritma dönüyor. Yeni oyun motoru yüzünden sıkıntı çıktıysa çok düz kalmış olabilir algoritma. Mekanik çok sıkıcıydı denmiş. Yine de olması gerekirdi. Kötü bir durum maalesef.

Mesela Snowrunner’da diferansiyel kilidi açıldığında yakıt daha fazla gidiyor.

Türkçe Çevirisi(ChatGPT)

Herkese merhaba,

RoadCraft’ın demosu geçtiğimiz hafta boyunca erişime açıktı ve bu kadar çok kişinin oyunumuzu denemesi bizi gerçekten çok mutlu etti! Binlerce kişi demoyu indirip denedi ve toplamda 2 milyardan fazla kilometre yol kat etti ki bu gerçekten inanılmaz! Bu demoyu, oynanış ve araçlar hakkında bir fikir vermesi için özel olarak hazırladık, ancak şunu bilin ki henüz her şeyi görmediniz!

Şu anda, geri bildirimlerinizi dikkatlice inceliyoruz ve 20 Mayıs’ta tam sürümü yayınlamadan önce bazı konulara değinmek istiyoruz.

Öncelikle en büyük konu: Yakıt tüketiminin olmaması

Biliyoruz ki SnowRunner veya Expeditions oyunlarında yakıt tüketimi önemli bir unsur. Ancak RoadCraft, simülasyon alanında tamamen yeni bir deneyim sunuyor. Yeni bir motor sürümü üzerine geliştirildiği için teknik özellikleri diğer oyunlarımızdan farklı. Bu nedenle, aynı oynanış mekaniklerini sunmuyor. Harita keşfi ve yolculuk ön planda değil; asıl odak noktası, araziyi yeniden inşa etmek ve şekillendirmek.

Başlangıçta bir yakıt tüketim sistemi eklemiştik, ancak bu mekanik oyunun temel oynanışına ilginç bir katkı sağlamadığı gibi, süreci gereksiz yere karmaşık hale getiriyordu. Ancak bu, yakıt tüketimi fikrini tamamen rafa kaldırdığımız anlamına gelmiyor. Özellikle sizin geri bildirimlerinizi gördükten sonra, belki ilerleyen dönemlerde yeni bir oyun modunda bu özelliği entegre etmeyi düşünebiliriz.

Bir diğer önemli konu: Vinç kontrolleri

Birçok oyuncunun vinç kontrolleri konusunda hayal kırıklığı yaşadığını gördük. Bu kontrolleri, oyuncuların hem vinci hem de aracı aynı anda yönetebilmesini sağlamak amacıyla tasarladık. Bu, çok amaçlı bazı görevleri daha akıcı hale getirmek için yapıldı. Ancak, alternatif bir kontrol şeması üzerinde çalışıyoruz, böylece size farklı bir seçenek sunabiliriz.

Performans sorunları

Özellikle AMD grafik kartlarıyla oynayan birçok oyuncunun oyunu akıcı bir şekilde çalıştıramadığının farkındayız ve bunun için üzgünüz. Şu anda bu sorunu çözmek için aktif olarak çalışıyoruz.

Ayrıca, oyunu çıkışına hazırlarken optimizasyon ve iyileştirme sürecine odaklanıyoruz. Demo sürümü, final sürüm kadar optimize edilmemişti. Nihai sürümde oyunun en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için ekstra özen göstereceğiz.

Araç hasarı ve manuel vites eksikliği

SnowRunner’daki gibi bir araç hasar sistemimiz yok, çünkü araçlarımız farklı bir yapıya sahip. Yeni teknolojiye geçiş nedeniyle baştan beri araç hasar sistemini oyuna eklememe kararı aldık. Karşımızda net bir seçim vardı: Ya oyunu hasar mekaniği olmadan yapacaktık ya da hiç yapmayacaktık. Bu yüzden RoadCraft’ta araç hasarı ve manuel vites sistemleri bulunmayacak.

Motor açma/kapama, farlar, sürücü modeli gibi detayların eksikliği

Bu özelliklerin bazıları şu anda oyunda yer almıyor çünkü önceliğimiz, yeniden inşa mekaniklerini ve oyunun temel oynanışını geliştirmekti. Ancak, ilerleyen süreçte bunların bir kısmını oyuna dahil etmek için çalışmalar yapıyoruz.

Son olarak

Oyunu çıkışından önce deneyimlemenizi önemsiyoruz ve geri bildirimleriniz bizim için çok değerli. Bu nedenle, Steam Next Fest’in ötesine geçerek demoyu biraz daha uzun süre açık tutmaya karar verdik. Demo, önümüzdeki hafta boyunca erişilebilir olacak. Henüz denemediyseniz buradan göz atabilirsiniz.

Ve en iyi haber: Bu demo tamamen co-op olarak oynanabilir ve 4 kişiye kadar destek sunuyor. Yani arkadaşlarınızı toplayıp çok daha keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz!

Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! :tractor::fire:

roadcrafta years pass 1 ve yearspass 2 gelirse snowrunner 2yi bir süre daha beklemeyin.umarım expeditions a mudrunner game roadcraft ve snowrunner karışımı bir oyun çıkmaz snowrunner 2 de

Arkadaşlar oyunda bulanıklık var mı sizde? Ekran kartı AMD.

1 Beğeni

Fsr açıksa kapatın, demoyu denerken ben fsr’ı kapatınca bulanıklık gitmişti

1 Beğeni

Kapattım ama durum aynı.

1 Beğeni

Oyunu da sildim tam hatırlayamıyorum da fsr’dı galiba bende o şekilde çözülmüştü
Çözünürlük ölçekleme galiba o ayarı değiştir bulanıklığı kaldırıyor o buldum şimdi videolardan

1 Beğeni

Şu hava olayları SnowRunner’da olaydı ya. Fırtınada kütük taşıyaydık. :rofl:

birde kütükler hortum sayesinde savrulsaydı onların peşinden mi koşaydık

1 Beğeni

:rofl: Şiddetli yağmur eşliğinde kütük avı. :rofl:

https://x.com/Focus_entmt/status/1897678703968104818

realistic physics beyler

haklı ama fizik bunların hepsini kapsıyor ve gösterilenler gibi yapmak emek istiyor.

2 Beğeni

Bu oyunda SnowRunner’daki gibi rota çizmek yok mu? Hasta etti beni yahu!