RoadCraft - Ana Konu

Sen bilirsin erken erişim oyunu değil indie değil mal bu yani tek isteğim sesleri düzeltmeleri en azından arada oynanır diye bırakırım.

Akşam belki biraz oynayıp yeni açılan yeri keşfederim umarım bi update gelir derdim de yok ya çıkışta aynı sürüm olacak.

Şimdi biraz oynayıp yeni açılan 2 haritayı keşfettim ve görevlerini, yapısını ortaya çıkardım. Videoyu muhtemelen burada çekeceğim.

Basit basit görevlerle depoları açıp aralardaki rotaları çizip yolları temizleyip gerekirse köprü, asfalt dökmenizi gerektiren aynı görevler var. Ortam değişiyor. Madem kolay ve basit hedeflerle uğraşan bir oyun yapmak isteniyor niye gereksiz yere çamur ve zorluk koyuluyor? Halbuki daha keyfi yollar olsa tekrar oynanabilir artacak. Ama bunun yerine hasar sistemi ve yakıtı kaldırmak daha mantıklı gelmiş(!)

Yani şöyle bir oyun; Biz snowrunner oynarken haritaya ilk geldiğimizde haritayı keşfedip planımızı yapıyoruz ya işte nereye ne gidecek. yolları nasıl vs. bunlar da bunu yaptığımız şeyin oyununu yapmış. dsfdsfds

sen pickup ile doğuyorsun kellynin dediği yerlere gidip keşfediyorsun. sonra sana diyor ki şu kamyonu şuraya getir o fabrika açılsın. sonra o fabrikadan diğer depoya rota çiz. ai kamyonlar gitsin. ya da ilk kamyonu bazen sana götürtüyor ama bir kere yolda engel varsa onları kaldıracaksın.
ve bunlar tek tek görevler. bunları tamamladıkça diğer görevlere geçmiyorsun. aynı anda birkaç ana görev aktif oluyor ama hepsi genelde zaten aynı şeyler.

temelde mantıklı gelse de expeditions gibi küçük yan şeylerden büyük bir şey yapıyormuş gibi havalara girip sözde devasa bir oyun yapılmış :smiley:
yani oynarken zorlanıyorsunuz sonuçta offroad oyunu ama attığınız taş ürküttüğünüz kuşa maalesef değmiyor.

şu an fizikten ve görevden ziyade tek büyük sorun seslerin çok çok az gelmesi bu cidden teknik bir sıkıntı. onun dışında zaten tekrar eden saçma motor gürültü sesinden nefret edeceğiz. sürüş keyfini her anlamda baltalıyor.

büyük firmaların bir problemi de göz göre göre yapılan hatadan dönemeyecek olmalarıdır. şu altyapı ile hayvan gibi oyun yapılırdı.

gece-gündüz döngüsünü fark edememek, saat zaten yok yani günleri zaten saymıyoruz. management çok çok zayıf. depolardan çıkacak kamyonları belirlemiyoruz ya da biz satın alıp koymuyoruz. yani oyunun ana özelliği olarak tanıtılan her şey çok basit lafta ve basit mekanikler. her haritada tomruk, çelik kiriş, metal boru, beton plaka ana kaynak çünkü fabrikalar hep aynı. hep yıkılmış haldeler ve sizin o boktan harabe ortamda(psikolojiyi bozacak kadar hasarlı ortamlar yapmış helal ama keşke diğer şeylere de baksaydınız sdfdsf) o fabrikaları bir teslimat veya rota tamamlayarak inşa ediyorsunuz otomatik olarak oluyor. yani o fabrika için 4-5 kamyon malı craftlayıp götürmek yok. zatne odak bu değil. elektrik fabrikasına metal kiriş taşıdım sonra orası açıldı ve diğer haritada kalan kablo döşeme aracını oraya spawn edip diğer tarafla kablo döşemem gerekecek yine fsdfsdfsdf öyle öyle aynı şeyler.

vallah şu snowrunner nasıl yapıldıysa bir daha aynısını yapmamak için atmadıkları takla kalmadı. insanın gönlü el vermez bu kadar emek verip böyle çıkarmaya…
pavel acaba napıyor? umarım yeni efsane olacak projede çalışıyordur.

bekleyin oynayın zaten göreceksiniz. biz bu tür oyunları seviyoruz ama ikilmenin anlamı var mı? çocuk muyuz artık?

4 Beğeni

Spintires → MudRunner → SnowRunner → …

Anlaşılan seri böyle giderken ikiye bölünmüş.

• Expeditions: A MudRunner Game (Sözde MudRunner serisi veliahtı)

• RoadCraft (Yeni Konsept)

VE İÇİNE EDİLMİŞ. EMEĞİ GEÇEN HERKESİN…

2 Beğeni

Şubat 2021

2 Beğeni

90 saat kadar oynanış belirtiliyor ama burada dolu dolu bir şey göremezsiniz. yeni açılan bölgelerdeki kum ocaklarının yarıçapı büyükmüş.
işin kötüsü asfaltlama ve silindir makineleri gerçekten sürülerek götürülecek gibi değil. aracın üzerine de atsanız sıkıntı. zaten şu an para kazanmak da biraz zor gibi hemen her şeye atlayamıyorsunuz. paletli araçlarla gitmek kolay. paletli kum kamyonu vs. vinçli şeyler işe yarar onları alana kadar zaten baya cebelleşmiş olacağız. ondan dolayı tatmin de etmeyecek. muhtemelen yine yayında saatlerce aynı şeylere takılırız.

yani pickup sürüşü nasıl böyle olur çok anlamsız. 50 dolarlık fizik assetinde bile daha iyi bir şey görüyorsun. kapının önünde pickup kamyonet varsa ondan bile tiksindirir öyle bir sürüş ve sesi var.

3 Beğeni

Yarın video çekeceğim. Güncelleme falan gelmedi. 30 dk civarı olur ilk video umarım ancak belirli şeyleri gösterdikten sonra görevleri atlata atlata gösterip ilerlermiş olurum. Hem ilk görevlerdeki çöl kısmı ile başlar oradaki mevzuyu basitçe gösteririm sonra asıl oynanacak yeri gösteririm.

Pazartesi akşamı ise ambargo kalkışndan önce yayını açarım. Video yayınlanır yayında da devam ederim kaldığım yerden sonrasında zaten 20 Mayıs’ta çıkacak. O gün de yayın yaparız??? Önce şunu halledelim de maksat gömmek olsun.

4 Beğeni

Yarın akşam 18:30’da RoadCraft yayınında buluşuruz. 5-6 saatlik oynanış yayını olacak. Her şeyi orada gösteririm. Maalesef video çekme, yayınlama ile uğraşamayacağım. Oyunu anlatmak uzun sürüyor. Oynama vs. derken saatler gidecek. Yarın zaten ne olduğunu görürsünüz. Görevlere orada devam ederiz.

Eğer kendi projem ve diğer önemli meseleler olmasa uğraşırdım ama faydası olmayan bir şeye maalesef artık kafa yoramıyorum.

4 Beğeni

Evet 18:30’da yayına giriyoruz.

2 Beğeni

Bazı anketlerin dili vardır. Buda öyle bir anket.

Serinin son 3 oyunu arasından en iyisini seçin.
  • SnowRunner
  • Expeditions: A MudRunner Game
  • RoadCraft
0 oylayan
3 Beğeni

Tartışmaya kapalı bir anket. :smiley:

1 Beğeni

anlatılmaya gerek yok işte görüyorsunuz :grin:

epic’te röportaj yayınlamışlar. geliştiricile anlatıyor vs. bu bir job simulator değil demiş. fun olsun zart olsun zurt olsun demişler. tamam işte biz de onu diyoruz madem öyle değil yine niye harita yine zor? niye düşük hızlarda bu kadar çok zamanı harcıyoruz? daha kolay bir harita olamaz mıydı? araç kontrollerini yapısını güzel şeyleri kaldırmakla oyunu daha kolay eğlenceli yapmıyorsun ki yine işkence ile uğraşıyorsun. üstüne kulağın ağrıyor :d

4 Beğeni

Ben oyuna henüz başlamadım.
Kumlu haritaya geçmek için iletişimsiz ve batık haritalarının ikisini de mi yapmak gerekiyor yoksa birini yapmak yetiyor mu?

1 Beğeni

Evet deliricem işte bu yüzden bari %50 olunca açılsa iki harita da çok büyük yani zaman kaybı yine buradan tepki çekecekler sonra kilidi açacaklar güncelleme ile hep aynı hatalar

2 Beğeni

O zaman çekirdek haritasını görmem imkansız gibi bir şey :smiley:

9.4 gblık bir güncelleme yüklüyorum.

vinç kontrollerinde eski moda geçtim tabii 9’a basılı tuttuktan sonra geçiyorsunuz wasd ile rf tuşları ile yönlendiriyorsunuz.

9a basma süresi bence çok fazla

yemek yiyorum sonra yayındayız zaten

1 Beğeni

Güncelleme boyutunun bu kadar fazla olmasını sağlayan ne değişiklik var?

boyutu ile yapılan şeylerin büyük olup olmaması ilgili değil. kocaman oyun devasa arazilere ve detaylara bunuınla birlikte binlerce materyale ve kaplamalara sahip. değişiklik tüm haritaları ilgilendiriyorsa yeniden derlenmesi paketlenmesi sunulması boyutu yükseltiyor. o dosyaları tekrar indiriyor.

1 Beğeni

Kısaca önemli bir şey yok yani. Dokular, düzeltmeler vs. ıvır zıvır şeyler.