Aslında çok kolay da temel prensibi benimserken şaşı oluyor insan
@beetle_juice dostum vites olarak değil button matrix olarak gösteriyorsun vites switchlerini
pedallar ve shifteri şimdilik 3d printerdan basıyorum çünkü kendim tasarladım. İçime sinen bir tasarım olursa inşallah vektörel çizip paylaşıcam onuda. Ancak düzelt boz, düzelt boz 3kg filament harcadım toplamda
Merhaba arkadaşlar ben projemi bitirebilmem için 3d yazıcıda basılmış bazı parçalara ihtiyacım var. İnternette bulduğum sitelerde fahiş fiyatlar istiyolar baskı için. Direksiyon kısmını bitirdim sadece pedal ve vites için birkaç parçaya ihtiyacım var. Aranızda 3d yazıcısı olan varsa fiyatta anlaşarak eksik parçaları kargoyla gönderebilir mi?
STL dosyalarını gönderebilirsen yardımcı olmaya çalışırım
Özelden yazarsanız benim yardım.aldigim.arkadasa sorabiliriz
Eyvallah kardeşim sağol ama Orhan abi bana yardımcı oldu
Hocam merhaba. Bende elektronik elemanları tedarik ettim. Kasnaklar custom sanırım. TR de satan bir yer göremedim. 3d kasnak konusunda bana yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Fiyatlar çok uçuk. Ayrıca bu sistem net kaç kilo direksiyonu taşıyabilir?
Selam dostum. Kasnaklar özel değil tam aksine en çok kullanılan kasnaklar ben 3d den bastım bir sonraki versiyonda orijinalini kullanmak üzere (bu ay param yoktu çaktırmayın) HTD-3M kasnak diye geçer sanayide en çok kullanılan kasnak tipidir. Sistem 1.5-2kg lik spor direksiyonlari taşır rahatlıkla… Aslında kamyon direksiyonu da taşırsa ffbde epey zorlanır diye düşünüyorum Ama benim tavsiyem ffbnin sizi sağdan sola savurmasini istiyorsanız direksiyonu hafif tutun (500-600g) g29 gibi hafif olsun böylelikle ffb iki katına çıkar… Çünkü direksiyon ağırlığı forceun 2/3unu absorbe ediyor
Geri dönüşün için teşekkür ederim. Özelden kastettiğim diş sayısıydı. Genelde 20-60 diş arası falan gördüm.
Ağalar encoder çalıştı ama feedback için motor çalışmıyor nedendir nasıl çözerim ?
Emc de direksiyinu dondurdunce derece değişiyor, iracing force feedback test programı ile cycle fln seçince hiç tepki yok , simple spring de geri toplamiyor.
Acaba motor sürücü mu diye Arduino ya farklı bir motor test yazılımı ile denedim tam testte olduğu gibi dönüş veriyor. Yani motor ve motor sürücüsü sağlam. Ama oyunda vs toplatamadim
ayarlardan 2pwm+1En seçili mi?
Seçili hocam
Aynı durum bende de mevcut. direksiyonu yapalı 2 sene oldu. 2 senedir ffb siz oynuyorum. Vakit buldukça ffb i çalıştırabilmek için uğraşıyorum ama hala beceremedim. Gittim motor sürücüsünü değiştirdim olmadı. Firmware değiştim olmadı. Bende artık en son arduino yu değişecem veya bu piyasada yeni daha farklı bir proje yapılmasını bekleyecem. @spitintomyjar hocam bu duruma bi çözüm bulabilirsen çok makbule geçer : )
Birşeyi yanlış yapıyor olma ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü bu benim farklı farklı arduino sürücü ve motorlarla yaptığım 10. tasarımım falan ve hiçbirinde bir problem yaşamadım. Adım adım herşeyi dikkatlice izledikten sonra tekrar deneyin. Çünkü bu tarz sıkıntılarda ya bağlantılardan ya lehimden ya da yazılımla ilgili yanlış yapılan birşeyden dolayı olmuyor. Bu arada EMC kurarken masaüstüne kurmayı unutmayın program files içinde problem çıkar
bilmiyordum bunu mesela deneyeceğim inş boş bir zamanda teşekkürler.
orhan abi senin yaptığın kasanın ölçüsünü paylaşma imkanın varmı yarın yasak günlerinde direksiyonla uğraşacağımda
Hocam bağlantıları 3 kisi 2 kez tekrarladik. Enson tamamen söktük ve birkez daha bağladık ama yine çalışmadı. En son artık sorun motor sürücüde heralde diye yarın aldığım yere geri gönderecektim , ama sadece kurulumu masa üstüne yapmadığım için çıkarsa çözüm çok gülerim sabah kargoya vermeden önce motor sürücüyü birkez daha kuracam bakalım ne olacak
35 eni 13 yüksekliği dostum alttaki tahtada 35x20
Phabous#9444 abi bu benim discord hesabım beni ekleyebilirmisin sana bir kaç birşey sormak istiyorumda seninle discordda daha önce konuştuk aslında ama şuan sana mesaj göneremiyorum