Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. Son durum ne ağabey?
https://m.n11.com/powermaster-24v-20a-metal-kasa-adaptor-P325675476
Güç kaynağı olarak bunu kullanıp hem yerden tasaruf hem de daha ucuza halletmek istiyorum ama bunun bağlantılarını nasıl yaparım bilen var mı? İlge ipeğin(https://youtu.be/hbCjbCfUp0g) videosunda bunu kullandı ama nasıl bağlanacağını anlatmadı
Ben de güç kaynağı olarak bu tarz küçük bir şey istiyorum, sistemim tek motor üzerine olacak. Ancak bir bilgi kaynağı bulamadım
hocam merhaba ben arduino üzerinde bütün bağlantıları yaptım ama arduino yu pc ye bağladığımda diğer aygıtlar bölümüne geliyor ve sürücüleri yüklenmemiş (kod 28) diye bir hata alıyorum ama bootloader moduna alabiliyorum ve xloader ile kodları atabiliyorum ama bootloader modundan çıkınca yine aynısı oluyo yardımcı olabilirmisiniz
24v bir güç kaynağı 12v motor için ömür kısaltır. Trafo alacaksanız 12v 30 amper bişey alın 24v işine hiç girmeyin
Arduino Leonardo mu kullanıyorsun? Sürücüleri yüklemeyi dene arduino sitesinden. Problemin ne olduğunu bilmiyorum daha önce karşılaşmadım. Daha detaylı anlatabilirsen yardımcı olmaya çalışayım
leonardo r3 klon kullanıyorum pc ye bağladığımda krulum yapmaya çalışıyor bir miktar bekledikten sonra sürücü kurulamadı diyor ve bağlanmıyo ama bootloader moduna alınca normal bir şekilde çalışıyo
normal balantıda böyle bir hata oluyor ama bootloader modunda bir sıkıntı olmuyo famware dosyalarını atabiliyorum
Bendeki motorlar 24v, daha düşük trafo olursa gücünü tam alamam diye bunu dedim ama 12v 30a de kurtaracaksa daha iyi olur
arduino daki sorunu çözdüm ama pedallara bastığımda potansiyo metreyi tam olarak çeviremiyorum bu bir sıkıntı olurmu yada potansiyometrenin hassasiyetini arttırabilirmiyim
Talha kullandığın motor neydi dostum? Kesin önceden sormuşumdur ama bidaha söylersen sana zahmet. Normalde motorlar sabit voltajlı olmaz kaç volt verirsen ona göre devir verir. Mesela rs775 24v da 12000 rpmlerde dönerken 12v da 6-8bin arası döner akım da ona göre değişir. 24v verirsen daha çabuk ısınır ve kömürler daha kısa ömürlü olur ama 12v da daha stabil olur
Hangi yazılımı kullanıyorsun? Kalibre etmen lazım potansiyometrenin min max değerlerini
Ağabey bu kalibrasyon emc de var mı
@Onur_Efe_Erdoganoz evet var
ben wheel config kullanıyorum onda yapılıyormu
yapılıyorsa nasıl anlatırmısınız
Motorum canon fp38-H552z1e
Sıkıntı şu ben bu motoru çok eskiden almıştım ve internette araştırmama rağmen net olarak teknik özelliklerini bulamadım. Bi adam sahibinden ilanında 24v 4200rpm demiş tek bildiğim bu motorumla ilgili
wheel config te kalibre yeri yok ama windows un joystick ayarlarından kalıbre edebilirsiniz. denetim masasından yazıcı ve aygıtları açın orda direksiyonunuz un üzerine çift tıklayın özellikler deyin orda kalibre etmek için bi yer olması lazım orayı bir bakın. Wheelconfig bayağa sorun çıkarıyordu Emc ye geçtim ben sizde geçin.
kolay gelsin
o motoru direksiyonda kulanacaksan randuman alamazsın kardeş. o motor ffb e yetmeyecektir. eğer encoderi bi 400 pulse kadar varsa motoru encoder niyetine kullan. Ama denemek için kullanabilirsin o motoru. dediğin gibi int te pek bi teknik detay yok motorunla ilgili. sen bi 12 volt düşük amper vererek çalıştırmayı dene.
Şuanda bi tane notebook adaptörüyle kullanıyorum onunla bile iki motoru birlikte kullandığımda az da olsa hissettiriyo ve daha motorların gerçek gücünü hiç görmedim
Bu ve https://www.hepsiburada.com/sharkoon-shp650-v2-650w-80-120-mm-fanli-atx-guc-kaynagi-p-HBV00000BT3MA?magaza=Techburada
Bunun arasında kaldım. 400w olan yükte kapanır mı acaba 27a diyo 12v da. Trafo işi biraz karışık geliyo o yüzden psu alacam galiba