Formula 1 Kulübü

Rise Bulls :bison: :call_me_hand:

Bu arada listede birkaç takım hariç bazıları motorlarını çalıştırdı…

https://tr.motorsport.com/f1/news/haas-yeni-on-kanat-uzerinde-buyuk-calismalar-yapmis/10791149/

3 Beğeni

Haas’ın render görüntüsünde arka lastiklerle önler aynı boyda :smiley: Ön lastikler daha dar ama zahmete girmeyip arkaları da öne takmışlar. Yeni araçların görünümleri 2000’ler ve günümüzün karışımı gibi. Ferrari, Mercedes ve Aston Martin nasıl olacak çok merak ediyorum. Sürüş olarak değişik stratejiler olacak gibi, bataryayı yettiremezsen turun geri kalanında içten yanmalı motorun gücüne kalıyorsun bu yüzden her yerde tam gaz gitmeyip bataryayı doldurmak gerekecek anladığım kadarıyla.

Audi F1 2026 sezonunda kullanacakları renk düzenini tanıttı.

1 Beğeni
2 Beğeni

1 Beğeni
  • Ferrari hiç uzatmadan direk video ile yeni aracı tanıttı. Tasarımı agresif olmuş, boyası nostaljik görünüyor. Artık gelenek haline geldi her sene yeni araç tanıtıldığında Maranello’dan yola çıktı yiğitler diyoruz. O şampiyonluk gelene kadar beklemeye devam.

• Mercedes’de güzel olmuş ama keşke daha fazla boyasalardı. Kapkara araç yakışmıyor gümüş oklara.

• Audi daha aracı tanıtmadı ama boyaması çok düz. Ken Block için yapılmış S1 e-tron quattro gibi desenler olsaydı efsane olurdu.

• Alpine’de tanıldı şuanda. Dümdüz mavi üstüne pembe. Tanıtılmadan önce pist üstünden videoları çıkmıştı o yüzden heyecansız bir tanıtım oldu.

• Haas, 2026 aracı için konsept çalışmalara 2024 yazından itibaren başlamış. Ayrıca en çokta ön kanat için çalışılmış, diğer detaylar ön kanattan gelecek hava akımına göre ayarlanmış. Haas’ın taktiği tutacak mı bakalım…

• Racing Bulls ve Red Bull, tam bir bilinmezlik… Ford ile ortaklıkları her iki takıma neler katacak… :thinking:

Barcelona testlerinin ilk günün sonuçları:
https://tr.motorsport.com/f1/news/2025-f1-barselona-testi-1-gun-sabah-bolumunde-hadjar-zirvede/10792895/
https://tr.motorsport.com/f1/news/2026-f1-barselona-testi-1-gun-hadjar-gunu-zirvede-tamamladi-russell-ikinci/10793042/

Testlerin özet videoları gelmeye devam ediyor yarın Barcelona’da son gün olacak. Araçlar çok güzel görünüyor bence. Gözle görülür küçülme var bu sefer. Bir tek ön kanat kenarları dışa doğru çok uzun, 20 cm falan uzunluğu bu kısımda yarı yarıya daha az olabilirdi. Barge board kısımlar temaslarda kopmaya çok müsait.

Aston Martin nihayet bugün piste çıkabildi fakat toplam 5 tur atıp yolda kalmış. Artık sadece Williams kaldı piste çıkmayan. Mercedes en hazır ve sorunsuz araç konumunda. Artık asıl tablo ve analizleri Bahreyn testlerinde göreceğiz çünkü tur zamanları ve canlı yayın olacak orda.

Haas ve Red Bull hariç herkes motor çalıştırma videosu yayınladı. Barcelona testlerin de ise, AMR26 çok tehlikeli geliyor. Mercedes ve Haas uzun tempo da çok güven veriyor, çok fazla tur attılar. Diğerleri ortalama sayılır. Audi, Cadillac ve Alpine biraz az tur attı, Aston daha yeni geldi. Williams, lansmanı iptal edip Bahreyn testlerini odaklandı.

İnşallah honda güzel bir motor verir de, newey abim zaten coşturmuştur…

Mersonun da diğer araçlardan 1sn önde olduğunu düşünüyorum.

Adrian Newey yaptığı arabayla beni aşırı heyecanlandırdı. İki sezon izlemediğim spora dönüş yapma kararı aldım. Bu kararı F1 TV Pro ile taçlandırdım. TR’deki yayın hakları sevmediğim dandik bir kuruluşun elinde. Onlara para kazandırmam. Siz nerelerden izleyeceksiniz?

Honda 2015’teki Honda değil. Turbo Hybrid çağının en kuvvetli motorunu yapmış bir Honda artık. Elinde sağlam bir deneyim ve başarılar var.

Şaka Maka Serhan Acar sız 3. sezona giriş yapacağız ve bu durum baya can sıkıcı bir hale geldi. Hayır anlatan adama laf edemiyorum çünkü kendisinin mesleği futbol spikerliği ama bu aşağılık yayıncı kuruluş her aldığı ligi ya da spor dalını kurutduğu için artık şaşırmıyorum. Ben vallah geçen sene Ace stream üzerinden sky sport f1 den bakıyordum.

1 Beğeni

Barcelona testi sonuçları:

Takım Toplam Tur Toplam KM
Mercedes 502 2,337
Ferrari 435 2,025
Haas 387 1,802
Alpine 345 1,606
Racing Bulls 319 1,485
Red Bull 303 1,411
McLaren 287 1,336
Audi 240 1,117
Cadillac 164 763
Aston Martin 65 302

Gride yeni giren Audi ve Cadillac ve ayrıca Aston ve Williams için hiç iyi geçmedi diyebiliriz. Özellikle motoru Aralık ayında bitiren Audi için…Avustralya’ya kadar beklemek gerek…

1 Beğeni
Özet
Pozisyon Sürücü Takım Toplam Tur Toplam KM
1. George Russell Mercedes 265 1,234
2. Esteban Ocon Haas 239 1,113
3. Kimi Antonelli Mercedes 237 1,103
4. Charles Leclerc Ferrari 231 1,075
5. Pierre Gasly Alpine 227 1,057
6. Lewis Hamilton Ferrari 204 950
7. Arvid Lindblad Racing Bulls 167 777
8. Lando Norris McLaren 159 740
9. Isack Hadjar Red Bull 158 735
10. Liam Lawson Racing Bulls 152 707
11. Oliver Bearman Haas 148 689
12. Nico Hulkenberg Audi 146 679
13. Max Verstappen Red Bull 145 675
14. Oscar Piastri McLaren 128 596
15. Franco Colapinto Alpine 118 549
16. Gabriel Bortoleto Audi 94 437
17. Valtteri Bottas Cadillac 87 405
18. Sergio Perez Cadillac 77 358
19. Fernando Alonso Aston Martin 61 284
20. Lance Stroll Aston Martin 4 18

Bu da sürücülerin genel klasmanı, buradaki tablo da sürücülerin yeni araçlarla yaptığı km başına alabildiği veri önemli fakat takım olarak atılan toplam tur daha da önemli…

Aston Bahreyn testlerinden önce 200 km’lik tanıtım sürüşü yapacakmış. Oradan da veri toplarlar. Newey zaten işini biliyor.

Keşke buraya yazsaydınız f1 premium ortak alırdık