Verstappen’e zorla grand slam yaptırdılar bu yarışta
Baştan sonra rakipsizdi yine. Sainz’da çok sağlam yarış çıkardı, şans faktörü olmadan aracın kendi hızıyla podyumda bitirdi. Piastri işleri batırdı bu yarış ama Norris çok az puan alınca üzülecek bir durum yok sonraki yarışlara odaklanmalı.
Huzur İçinde Yat, Roscoe
![]()
Öncelikle takımımı tebrik ediyorum. McLaren üst üste iki kez şampiyon oldu. Zaman zaman geçişin zor olduğu pistte heyecanlı anlar oldu, genel olarak baktığımızda daha stabil bir yarıştı. Klasman genel olarak fazla değişmedi, Carlos’un sekiz sıra kazandığını saymazsak. Bu pistte sıralama turlarındaki sonucun yarışta da çok etkili olduğunu görüyoruz, Monaco gibi. Texas’ta görüşürüz.
Takımımla gurur duyuyorum. ![]()
Alonso klasiği ![]()
Russell daha ilk sektördeki düzlükte farkı açtı bir dahada geçilmedi. Verstappen soft lastikle başlama kumarı oynadı tutmadı, yarış içinde denge sorunuyla boğuştu ama 2.liği bırakmadı. Piastri kendi yarışına bakacağına bozuk atıp durdu. Bu senenin pilotlar şampiyonu Norris veya Piastri değil MCL39’dur bana göre. Alonso yine pes etmeyerek müthiş yarış çıkardı, yine telsizden efsane olacak şeyler söyledi
Yarış içinde fark etmedim sonradan okudum Hamilton’un fren sorununu 1 tur geç söylemişler ve 0.4 sn ile bitmiş, pisti kesmekten zaman cezası alınca hak ettiği yere geldi Alonso.
Lando, aradaki puan farkını 23’e çıkardı. Hafta başından beri iki çaylak pilot çok güçlüydü. Kimi ve Ollie, bu hafta gerçekten çok iyiydiler. Yuki yine boşluktaydı ama şaşırdık mı? Tabii ki hayır. Red Bull bunu anlamaz, tabii. RB, Haas, Sauber ve Alpine çok çekişmeli bir yarış koştular. Max, bugün geçen senenin aynısını tekrarladı. Oscar’ın, Nico’nun, Franco’nun, Charles’ın, Gabriel’in ve Lewis’in kazaları ile şok bir hafta sonu geride kaldı. Özellikle Liam, Isack, Nico, Ollie ve Pierre çok çok iyiydiler. Yine iki hafta sonu sonra sezonu muhteşem üçlü ile sezonu kapatıyoruz…
Tasarım 2000’lerin agresif ruhunu taşıyor ama motor düdük maalesef.
Çapraz açıda kırmızı bölüm Iron Man’ın Audi R8’ini andırıyor. Tesadüf mü yoksa kasıtlı mı yapıldı bilemeyiz.
Bu adamlar dan böyle mantıklı fikirler çıkıyormuydu ya
İşin şakası mantıklı karar çünkü 2014 gibi rezalet bir örnek var ve 2027 de ki oyunu yeni oyun motorunda yapacaklar gibi gözüküyor.Umarım ses, fizikleri ve eski pistleri oyuna eklerler. Yine de çok güvenmemek lazım sonuçta EA.
ahaha kesinlikle
gerçi EA araplara satılmıştı zaten
F1 zaten onlar da
bakalım neler olacak
https://x.com/RBR_Daily/status/1992529820379648031
la hiç izlemedim bu sezon bak hiç izleyemedim 1-2 defa takip ettim diye hatırlıyorum
mclaren ne yapmış öyle ![]()
adamlar genel merkez binasını bile satmıştı araplar maraplar para yatırdı. durumu kurtardılar helal.
Sabah kalktım. Uykumu alamadım bunlar yüzünden bugün. Karıştı ortalık.
Sprint yarışında, kimse önündekine bir şey olmadıkça atak yapmayacaklarını herkes biliyordu. Herkes kendini akşam yemeğine sakladı. Yarışa gelecek olursak, SC esnasında herkes pite girerken sadece McLaren’in pite girmemesi hem bir strateji hatası hem de yarışı kaybetmesine neden oldu. Carlos, harikaydı. çaylaklardan sadece RB ve Antonelli çok iyiydi fakat Antonelli’nin son turda yaptığı önden kayma olayı bence tamamen kasten yapılmış bir hareketti. Lando’yu bence haftalar önceden şampiyon yapmışlardı, Monza’da bu açıkça belliydi. Gasly - Hulkenberg kazası dışında, Ferrari çok kötüydü. Bu hafta sonu bu jenerasyon araçlarla yapılacak hem son yarışa hem de sezonu kapatıyoruz, bir yıl ne ara geçti…
Artık F1 2026 sezonunu açalım, aşağıdaki listeler sürekli olarak güncellenecektir.
Haas ve Cadillac’ın kullanacağı Ferrari motoru:
Audi’nin kullanacağı motor:
Aston Martin’in kullanacağı Honda motoru:
Alpine, McLaren ve Williams’ın kullanacağı Mercedes motoru:
RB ve Red Bull’un kullanacağı Red Bull-Ford motoru:
F1 2026 sezonu takımların lansman tarihleri:
| Takım | Tarih | Lokasyon | Şasi | Tür |
|---|---|---|---|---|
| Red Bull | 15 Ocak | Detroit, Michigan | RB22 | Lansman/Renk Düzeni |
| Racing Bulls | 15 Ocak | Detroit, Michigan | VCARB03 | Lansman/Renk Düzeni |
| Haas | 19 Ocak | Online | VF-26 | Renk Düzeni |
| Audi | 20 Ocak | Berlin, Almanya | R26 | Lansman/Renk Düzeni |
| Mercedes | 22 Ocak | Online | W17 | Renk Düzeni |
| Ferrari | 23 Ocak | Florano, İtalya | SF-26 | Araç Lansmanı |
| Alpine | 23 Ocak | Barcelona, İspanya | A526 | Lansman/Renk Düzeni |
| Williams | 3 Şubat | Online | FW48 | Renk Düzeni |
| Cadillac | 8 Şubat | Super Bowl | TBA | Renk Düzeni |
| Aston Martin | 9 Şubat | Riyad, Suudi Arabistan | AMR26 | Araç Lansmanı |
| McLaren | 9 Şubat | Bahreyn | MCL40A | Araç Lansmanı |
Yeni çağ ile birlikte gelen bilinmezlik her zamanki gibi heyecanlandırıyor ama çoğu zaman bu heyecan yerini üzüntüye bırakıyor. Hep 3/4 takımlı bir savaş görmeyi beklerken genelde 1 takım önde çıkıyor. Mercedes, Ferrari, McLaren, Red Bull ve hatta Aston Martin’den iyi araçlar bekliyorum. Williams’ın atağının devamını görmeyi de bekliyorum ama bir yerde olmuyor. 1 veya 2 takımın öne çıktığı bir başlangıç olur muhtemelen, umarım olmaz. Ferrari artık üstündeki kötü durumdan kurtulmuş olsun artık.
Bir taraftanda Red Bull’dan giden Newey & Marco & Horner ile birlikte yeni araçları nasıl olacak bence soru işareti. Verstappen destekleyen birisi olarak umarım şampıyona, şampıyonluk yapabilecek bir araç verirler. Aksi taktirde Verstappen & Red Bull birliğinin son yılı olabilir.
geçen sezon hiç izleyemedim merak da edemedim çok belki bu sene paket alır izlerim.
Nihayet Red Bull 10 sezon sonra renk düzenini değiştirdi. Red Bull yazısının ve boğa logosunun dışı tekrardan beyaz olunca bir şeyler değişebilir diye tahmin ettim ama komple her şey değişmiş takım kıyafetlerine varana kadar. Zaten Verstappen’de istiyordu değişmesini ve artık 3 numara ile yarışacak 33 yerine.