Formula 1 Kulübü

F1 Filmine giden varsa görüşleriniz nedir beyler ?

1 Beğeni

Tekrardan merhaba… McLaren yarışın bazı kısımlarında yürekleri ağza getirse de, pistte adeta gezintiye çıktı. Bu pistte taban güncellemesiyle gelen Ferrari’de tempo açışından performans bulsa da hala yapılacak iş var. Mercedes ve Red Bull ortada yoktu. Lawson, Ocon ve Hulk harikalar yarattı. Williams’ta bugün mekanik açıdan sorunlar vardı. Gelelim günün kahramanı Bortoleto’ya, gerçekten muazzam bir performans gösterdi. Tabii ki, Sauber’in getirdiği güncellemeler işi yaradı. Ayrıca pilotun pisti sevmesi, psikolojik ve mental olarak iyi hissetmesi vb. durumlar da yarışta çok fark yaratıyor. Bugün Gabriel’de bunların hepsi vardı. Aracın kötü olması ne kadar fark yaratıyor, değil mi? Lawson Red Bull’dayken, Yuki ve Franco’da şimdi aynı sorunu yaşıyor…Haftaya Görüşürüz.

@Spinar Yarın F1 filmine gidicem, görüşlerimi paylaşırım. Özellikle seslendirme kadrosunda tanıdık biri var. 2 sene süren çekimlerden bakalım, neler çıkmış…

Filmi yorumlamak gerekirse bence yeterli ve güzel filmdi. Beklentiniz çok detaylı ve gerçekçi bir film bekliyorsanız biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama yine de F1 in doğasına sadık kalınmış. Hikaye de hemen hemen herkesin aklına gelebilecek sıradan bir hikayeydi bazı kısımlarda Hollywood etkisinden ötürü gerçek dışı şeyler vardı ama onlarda kabul edilebilirdi. Filmin temposu gayet iyiydi, film iki buçuk saat olmasına rağmen beni sıkmadı. Sadece tek şikayetim keşke filmde pilotlarla daha çok etkileşim kurulsaydı. Onun haricinde bu yılın iyi filmlerinden biriydi.
Dipnot: Filmin müziklerinde Hans Zimmer imzası olduğundan filmin müzikleri gayet güzeldi. F1 intro müziğini güzel bir şekilde bestelemiş.

2 Beğeni

Filmi izledim ve film harikaydı. Yarış sekanslarını çok iyi yansıtmışlar, birçok pist olunca hepsini sığdırmak zor oluyor. Sürekli yarış filmi izlemek izleyiciyi çok sıkardı, bu yüzden bir hikaye yazmak zorundaydılar. Bence gayet başarılı olmuş. Pilotları sadece görmek yerine iletişim kurulsaydı biraz daha iyi olabilirmiş. Sadece Max çok kısa bir cümle kuruyor, o kadar. Filmin ardından, Brad’in pistlere tekrar geri dönmek istediğini söyledi. Kısada olsa Texas’ta MCL60 aracını sürdü, keyifliydi. Kısaca film çok güzeldi, ikincisi gelmez ama gelirse keyifle izlenir.

1 Beğeni

239 yarış sonra podyum NİCO HÜLKENBERG

4 Beğeni

F1 evreninin Hulk’ı geri döndü. Hem de ne geri dönüş, 15 yılda ve 239 yarış sonra ilk kariyer podyumunu elde etti. Tabii, yarışta sürekli değişen hava koşulları, doğru zamanda doğru pit yapması, ilk turda elde ettiği sıralar ve gelen güncellemeler etki oldu. Formasyon turunda pite giren pilotlar baştan kaybetmiş oldu. McLaren ayrı bir ligde, Pierre takımını tek başına sırtlarken, yağmurda iyi süren Lance ise takımına puan getiren isimlerden biri oldu. Ollie zorlasa da puan alamadı, Mercedes ve Leclerc bugün ortada yoktu. Yine yağmurda sürmesini iyi bilen başka bir pilot alan Lewis ise aracı onu ne kadar zorlasa da evinde 4. oldu. Üç hafta sonra Belçika GP olması da ayrı bir bekleyiş…

3 Beğeni

https://www.google.com/amp/s/www.log.com.tr/formula-1in-turkiyeye-istanbul-park-geri-getirilmesi-icin-onemli-gorusmeler-surduruluyor/amp/

5 Beğeni

davulcu, vur davulaaaa

Bugünkü yarış güzeldi, farklı stratejiler gördük. Ferrari yine yapacağını yaptı, bir yerde batıracaklar illa ki. Son turlarda Piastri’nin Norris’e çarpıp çift diskalifiye olmasını umdum, yakındı ama olmadı :frowning:

Verstappen ve Hamilton’u bu durumda görmek üzücü gerçekten. Norris, Alonso ve Bortoleto tek pit stopla çok güzel sonuç aldılar.
F1’i izlemek eskisi kadar keyif vermese de güzel spor, izlemeye devam ediyoruz. Yine sezon başında üç büyük takımın şampıyonluk veya birbirleriyle yarışır durumda olduğunu hayal edip tek takımın kazandığı bir sporda devam ediyoruz. Umarım birdahaki yıl, yeni jenerasyon araçlarla birlikte daha güzel çekişmeler görürüz.

Yarış durağan gidiyor diye ekranın başından kalktım sonrasında Leclerc geçilmiş. Ne oldu o ara anlamadım, telsizden podyumda bitirirsek mucize olur diye bağırdı takıma. Yarışın başında da sonra konuşalım bunu demişti heralde strateji veya araç ayarıyla alakalı kararlaştırdıklarını yapmadı takım. Başlarda tek pitle bitmez diyordum ama Norris 30. tura kadar iyi bir farkla gelince olabilme ihtimali arttı ve havada çok sıcak değildi.

Dün sıralama sonrası Hamilton bunalıma girmişti, adam yarım sezonda bu hale geldi. Takımın toparlanması için sözünü geçirebilecek adamlar lazım ve üst yönetimin araya girmemesi gerekiyor. Schumacher zamanında garaja erkenden gelmiş bakmış mekanikerler ortada yok sonra onlarda alışıyor erkenden gelip sıkı çalışmaya. Jean Todt kovulacakken o yoksa bende yokum diyerek takıma şampiyonluklar getiriyor o ekiple. O yıllarda ceza almamış olsaydı Flavio Briatore bu takımı sopayla döve döve adam ederdi :smiley:

İntihar takımı ferrari…

1 Beğeni

Tam nostalji Okay Karacan’lı yıllar. Ben 2003’te izlemeye başladığımda son yıllarına denk gelmiştim 2005’te CNN Türk’e geçti yayınlar ve Serhan Acar dönemi başlamıştı. Okay Karacan’da Moto GP, DTM gibi serileri anlatmıştı NTV’de. Serhan Acar Türkiye GP’sinde görev aldığı için o yarışların bazılarını Okay Karacan anlatmıştı meşhur Vettel-Webber kazasını anlatışı hala akıllarda. Şuan bedava verseler türkçe anlatımını izlemem o kadar kötü durumda spiker kadrosu.

Birde ek olarak yarış sonrası tv için basın toplantısı vardı ve tabii ki F1 Racing dergiside unutulmayanlar arasında benim için.

1 Beğeni
1 Beğeni

Açıklandığından beri memur espirileri dönüyor bu haberin yorumlarında Perez ve Bottas için :smiley:

Ben de ilk gördüğümde aklıma ilk o geldi, bu da doğal. Bence güzel bir ikili, takımda sorun çıkma ihtimali yok :slight_smile:
Araçta ortalama bir araç olursa gride/yarışa heyecan katarlar. Peki kıyasladığımızda hangisi önde sizce? Ben Perez’i bir adım önde görüyorum.

Günün kazananı Max oldu, McLaren 2-3 ile yetindi. Lewis, Alex, Gabriel ve Isack bugün iyi iş çıkarttı, onun dışında yarış heyecanlı bir startla başladı. Alpine çok yavaştı, Carlos yine olaya karıştı, Kimi laneti kırdı ve Fernando ve Hulk’a çok yazık oldu. Onun dışında fazla aksiyon olmadı, genelde herkes birbirini kollayarak yarıştı. McLaren bence pit zamanlamasın da kaybetti…Bakü’de görüşürüz. :raised_hand:

3 Beğeni

Son iki haftadır kazanan aynı, hem de büyük farkla…McLaren bugün duvara çarptı. Mercedes, Williams ve RB çok güçlüydü, Ferrari bugün yoktu. Alpine ise, sanki gezintiye çıkmış gibiydi. Smooth Oparetor, bugün gerçekten şahane bir yarış ortaya koydu ve ayrıca Lawson’da aynı şekilde bugün öyleydi. Tsunoda yine arkasında kaldı. :slight_smile: Anti-Stall ile geriye düşen Oscar, lastiğin azizliğine uğrayarak DNF oldu ve McLaren için yarış bir adım geriden başlamış oldu. Fernando ise, Oscar’ın kurbanı oldu. Keyifli bir yarıştı, iki hafta sonra görüşürüz…

2 Beğeni