Formula 1 Kulübü

Lawson’a zaman tanıdılar mı? Lawson, motoru tanıyor olabilir fakat aracı Max dahil kendisi de bilmiyor. Aracı doğru aralıkta tutmak zor bir iştir. Ayrıca daha önce hiç yarışmadığı iki ayrı pistte yarıştı. İlki ıslak zemindeydi, Isack ve Jack kaza yaptı. Kovdular mı? Hayır. İkincisi ise hem zor olan bir pistte hem de sprint hafta sonu olan bir yarışta yarıştı. Öncelikle ilk kez araca binen bir pilot kuru zeminde araca alışması için birkaç yarış geçmesi gerekiyor, üstelik aracın ne kadar iyi olması da bir o kadar önemlidir. Tsunoda v. Lawson değişikliğini kesinlikle onaylamıyorum. Henüz çok erken, emin ol Yuki’de birkaç hafta pek ortalık da görünmeyecek.

1 Beğeni

Evet katılıyorum. Madem Tsunoda’yı düşünüyorlardı sezon öncesinde anlaşma yapılmalıydı. Böyle saçma sapan kararlar vermelerine gerek kalmazdı. Bence Tsunoda’yı Japan GP için aceleyle getirdiler. Reklam etmek için.

Helmut Marko tsoyu sevmiyo bence ondan gelmedi sezon öncesi…

bahreyn yarışı bari güzel olsun be

anlatıcı arkadaşlar kanser ediyor ya… bi es verin, biriniz konustuktan sonra ardına hemen konusmak zorunda değilsiniz. Kafa şişiyor almıyor bi süre sonra yarışa odaklanamıyorum, pilotun kuracağı cümlenin tahmininin bile yorumunu yapıyor of off

Ben alman skysports izliyordum din zaten odağım dağıldı yarısında kapattım. Artık izleyemiyorum pcde olmuyor. Koptum mevzulardan

2 Beğeni

salt motor sesi lazım anlatıcısız, ben kendim yorumlarım yarışı birilerinin konusmasına gerek yok :laughing: :laughing:

1 Beğeni

Tod TV sıçtı, yayını izleyemiyorum… :face_with_symbols_over_mouth:

Yayıncı kuruluştan izlemedim sıfır sıkıntı, paramızla rezil olmak böyle bir sey herhalde, yazıklar olsun

https://x.com/yirmiucderece/status/1923749318575501707

Halo yine işbaşında. Halo olmasaydı kafası kopmuştu. Halo’yu kim icat ettiyse gerçekten devrim yapmış.

Halo zaten 2014 Suzuka yarışında Jules Bianchi nin yapmış olduğu korkunç kaza sonrası icat edildi. O dönem Ferrari öncülük etmişti ve 2016 Barcelona Sezon testlerinde kullanmışlardı ama o zaman ki Halo çok büyük diye 2018`e ertelenmişti. Maalesef yine böyle bir icat için birisinin canından olması gerçeği çok üzücü.

Gerçekten Halo bir can daha kurtardı. Tsunoda’nın bireysel hatası ama iki defa ters döndü araç, ilk gördüğümde korktum gerçekten.

Bugün sıralama turları vardı, Piastri gerçekten çok iyi gözüküyor. Sezon başından beri Norris’den ve Verstappen’den daha iyi sürüyor. Bir Verstappen destekçisi olarak poleyi kılpayı kaçırmak üzdü. Muhtemelen ikinci sektörde bir hata geldi, çok zaman kaybetti orada. Yarın Piastri galibiye görmemiz mümkün ama birinci virajda Verstappen’e dikkat etmesi lazım, Verstappen’i biliyorsunuz.

Ferrari yine Fenerbahçe modunda, bu sefer Q2’de iki pilotu da elendi. Williams ve Aston Martin’ler için güzel bir sıralamaydı. Yarıştan da güzel puanlar toplayacaklardır. Artık sezonun ilk puanlarını alma zamanı geldi diye düşünüyorum Alonso :slight_smile:

Ev interneti daha yeni geldi. Superonline’dan geçiş yaptım, superonline ve türk telekom hala ayakta uyurken, türknet boşluğu doldurdu. Yeni kasanın elime ulaşmasını bekliyorum, o yüzden arada bir görünücem.

Monaco yarışının ve tarihin en kısa özeti;

Mercedes tüm yarış Williams’ın kıçını seyretti.

https://x.com/bpthaber/status/1935209951322050799

2 Beğeni

F1’i takip etmem gittikçe azalıyor. Saçma sapan yarışlar var takvimde maalesef. Türkiye’nin neden olmadığı belli, eski pist yöneticileri işi mahvetti maalesef ama çok güzel bir pistimiz ve F1’i seven bir topluluğumuz var. İleride takvime ekleneceğini düşünüyorum. Yeni gelen pistlerden Madrid, Miami vb. pistler maalesef çok kötü. Bu pistler bir de F1’in ana pistlerini ele geçiriyorlar. İtalya’da Imola pistinin kalkması gibi. Belçika’nın da kalkabileceği söyleniyor. Para, hiç olmadığı kadar F1’i ele geçirmeye başladı. Açıkcası yarışların çoğu da sıkıcı geçmeye başladı. Umarım düzelir ama paraya taptıkları sürece düzelmeyecek. Gittikçe durum kötüye gidiyor, kurallar da aynı şekilde.

3 Beğeni

Devlet desteği olmadan yürümüyor maalesef, devletimiz de pek farkında değil gibi bu sporun maalesef, uzun süreli kontrat yapılsa çok iyi olur da işte…

Birçok ülkede F1 organizasyonları devlet desteğiyle yapılır (örneğin Azerbaycan, Bahreyn, Suudi Arabistan).

Türkiye’de ise 2010’ların ortalarından itibaren F1’e devlet düzeyinde ciddi bir ilgi gösterilmedi.

Intercity de bu devasa organizasyonu kendi kaynaklarıyla uzun vadeli finanse edemedi.

F1 takvimine girmek için ülkelerin yıllık 20-40 milyon dolar civarında lisans ücreti ödemesi gerekiyor.
2020 ve 2021’de yapılan yarışlar, pandemi nedeniyle oluşan “özel durumlar” sonucu bu bedel alınmadan veya düşük ücretle gerçekleşti.

Intercity’nin bu yarışlar için tüm masrafları kendisinin karşıladığını bizzat Vural Ak söylüyor.

Oklar tek bir yere çevriliyor; devletimiz, devletimiz, devletimiz :confused:

2 Beğeni

Para F1’i çoktan yozlaştırdı. Amerikan merkezli Liberty Media sporu TV show’una çevirdi.

1 Beğeni

Paranın bozmadığı spor dalı kalmadı futbol F1 hepsi çukura girdi güven ve seyir zevki kalmadı