Formula 1 Kulübü

Başta @LazJedi hocam olmak üzere tüm meşrubatçıları kutlarım. Horner, Perez ve Marko’ya rağmen şampiyon olarak üstündeki araç şampiyonu lekesini temizledi ve F1 tarihinin en iyi pilotlarından biri olduğunu bir kere daha kanıtladı. Norris’e gelirsek henüz bir şampiyon mentaline sahip değil kendisi. Çok fazla hata yapıyor (Brezilya yarışı), baskıya gelemiyor, takım arkadaşına karşı baskı kuramıyor ve sanırım İngiliz genlerinden kaynaklı yoğun bir ağlaklığı var :slightly_smiling_face:

Takımlar şampiyonasına gelirsek orada da fark 24’e inmiş durumda. Son 2 pist Ferrari’nin araç yapısına uymadığı için McLaren’in önde olacağını ve şampiyon olacağını düşünüyorum. Tifoso olduğum için doğal olarak Ferrari’nin şampiyon olmasını istiyorum. En son markalar şampiyonu olduğumuzda ilkokul sona gidiyordum :smiley:

Bir sonraki sezon için tahminlerime gelirsek Ferrari-McLaren-Mercedes arasında 3’lü bir mücadele izleyeceğimizi düşünüyorum.

5 Beğeni

Teşekkür ederim. Bu sezon hiç takip etmedim seriyi. Yeni kurallar ve gelişmeler yüzünden soğudum nedense.

1 Beğeni

Verstappen’in şampiyon olmasına sevindim, yeri geldi agresif oldu yeri geldi sakin kaldı ve sezonu iyi idare etti. Üstüne birde takım içinde yaşanan olaylar da oldu RedBull’da. Geçen sene Serhan Acar bile aracı sürseydi RedBull takımlar şampiyonu oluyordu bu sene Perez yokları oynadı ve onuda alamıyorlar.

1 Beğeni

Verstappen, 4. kez dünya şampiyonu oldu. Tebrik ederiz. Lewis, son yarışlarda takımı için elinden geleni yapıyor, belki de 10. başlamasa yarışı bile kazanabilirdi. Max, bugün zorlamadı, McLaren pistte gezintiye çıkmış gibiydi, orta grupta Haas vs RB savaşı vardı. Zhou, bugün çok hızlıydı fakat aracın nefesi yetmedi, Pierre’e çok yazık oldu. Kısacası sezon sonuna bir adım daha yaklaşırken bol geçişli güzel bir yarış izledik. Bakalım, haftaya geçen seneki gibi zorlu bir yarış olacak mı?

2 Beğeni

2024 Dünya Markalar Şampiyonu McLaren’i kutlarım…

2 Beğeni

Yarış olaylı başladı, olaylı bitti. Öncelikle Zhou’yu tebrik ederim, Max’in akıllıca davranmasıyla Lando’ya ceza geldi. K-Mag, Haas’a puan getirirken, Pierre Alpine’i 6. sıraya taşıdı. Geçen seneki kadar sıcak olmasa da ve kerbler yumuşatılsa da yine de lastik patlama olayları yaşandı. Lewis’e aracı yarıştan çekmek isteseler de, yine de takımıyla son yarışlarını bitirmek istedi, duygusal bir andı. Haftaya sezonu kapatıyoruz, Lewis, Carlos ve Zhou için son yarışlarına çıkacaklar…

3 Beğeni

McLaren 26 yıl sonra Takımlar Şampiyonu

3 Beğeni

Yukarıda da yazıldığı gibi 26 yıl sonra gelen şampiyonluk! Bu gece Abu Dhabi’de eğlence uzun sürecek. Start anı, kaosla başladı. Max yine yaptı yapacağını ve bu fırsattan yararlanan tek kişi Leclerc oldu ve tam 11 sıra kazandı. Ferrari, elinden geleni yaptı fakat başarılı olamadı, Pierre vs Nico yarışını Alpine kazanarak sezonu 6. bitirdi. Diğer pilotlar pek fazla zorlamadan, araçlarının sürmelerinin keyfini çıkardı. O pilotlar şu şekildeydi:
Valtteri Bottas & Zhou Guanyu:
‘‘Teşekkürler Sauber, Teşekkürler Ferrari.’’
‘‘Benim için büyük bir keyifti, çok teşekkür ederim.’’
Kevin Magnussen & Nico Hulkenberg:
‘‘Harikaydı, özellikle birlikte geçirdiğimiz iki senenin tadını çıkardım.’’
‘‘Her şey için ve bu yedi yıl için çok teşekkür ederim.’’
Franco Colapinto:
‘‘Bu fırsat için hepinize teşekkür ederim. Deneyimimden pek fazla keyif almadım.’’
Carlos Sainz:
‘‘Teşekkürler Ricky, Teşekkürler Ferrari. Sizin için bu aracı sürmek bir zevkti, Forza Ferrari!’’

Lewis Hamilton:
‘‘İnanç sıçraması olarak başlayan şey tarih kitaplarına doğru bir yolculuğa dönüştü. Her şeyi birlikte yaptık, herkese çok minnettarım. Kalbimin derinliklerinden en iyisini diliyorum!’’

Sezonu çok güzel ve çok duygusal bir şekilde bitirdik. İyisiyle ve kötüsüyle, bol heyecanlı, bol adrenalinli ve bol tutkulu geçti. Bu sezon en uzun sezon olarak tarihe geçti. Böylelikle 2024 sezonu kapanmış oldu. Herkes takımları için çok savaştı, özellikle ayrılanlar…2025 sezonu için 18 Şubat’ta Londra’da ki F1 75 etkinliğine kadar görüşmek üzere…

4 Beğeni

Bu sezonun kazananları McLaren ve Verstappen değil, kesinlikle Formula 1 taraftarları oldu. Rekabet dolu, heyecanlı ve oldukça duygusal bir sezonu daha geride bıraktık. Hamilton, Mercedes ile ilk yarışına çıktığında liseye gidiyordum. Gümüş oklara vedası gözümden 1-2 damla yaş düşürmedi değil. Dile kolay, 11 kocaman yıl…

Her ne kadar Ferrari taraftarı olsamda çocukluğumda Raikkonen sayesinde kanımın ısındığı McLaren’in şampiyon olmasına sevinmedim desem yalan olur.

2025 sezonu heyecanlı geçicek, beklemedeyiz…

Bonus

Bence yarışı 3.bitiren kırmızı arabalı pilot 2025’in şampiyonunun kim olacağı konusunda ipucu verdi bugünkü performansıyla :eyes:

2 Beğeni

Hamilton’ın Mercedes’ten ayrılması gerçekten büyük bir olay. Schumacher’ın Ferrari’den ayrılması gibi. Ben bile duygusallaştım.

2 Beğeni

Tarihe geçecek fotoğraflar bunlar. Bir film senaryosu olsaydı 2025’te Hamilton’ı, 2026’da Alonso’yu şampiyon yapardım. İkiside tarihe geçecek sezonlar olurdu biri 8.'yi alırken diğeri 20 yıl aradan sonra 3. kez şampiyon olurdu.

10 Beğeni

Newey Alonso’ya iyi bir araç verecektir. Son derece teknolojik ve yeni bir fabrikada sınırsız paraya ve imkanlara sahip Newey… 2024 sezonunu izlememiştim ama 2025’i izleyeceğim sanırım.

1 Beğeni

Haas’tan güzel, duyarlı ve alkışlanacak bir karar. :clap:

Hamilton, testte…

3 Beğeni

18 Şubat F1 etkinliğinden önce iki takım ön lansman yaptı.

2 Beğeni

Traktörler yine traktör olarak kalacaklar. O yüzden kendilerini önden göstermeleri pek mühim değil.

Yeni sezon görünümleri tanıtılıyor

1 Beğeni

Tek beğendiğim Racing Bulls oldu. Geri kalan takımların liveryleri geçen seneki liverylerinden hiçbir fark yoktu. Çok boş bir etkinlikti benim için.

Red Bull’un livery’si çürüdü artık. Yeter yahu.