Formula 1 Kulübü

McLaren 1-2! Harika bir yarış oldu. Oscar, start anında liderliği ele alarak ve yarışı iyi yöneterek kariyerinin ilk zaferini aldı. Son stintte Lando biraz gözdağı verse de yerini geri vererek takım arkadaşına ilk zaferini tattırdı. Max, son stintte çok agresif ve çok sinirli bir şekilde aracı sürerek McLaren’e yetişmeye çalıştı ancak araç bugün hızlı değildi ve Lewis ile podyum mücadelesi verirken temas yaşadı ve yarışı ancak beşinci sırada bitirebildi. Checo ve Russell iyi bir iş çıkararak puanlar alırken, Yuki ve Lance son puanları aldı. Belçika farklı bir pist, Red Bull’a uyan bir pist. McLaren çok hızlı, Red Bull’un dominasyonu sallantıda gibi, bakalım haftaya ne olacak?

2 Beğeni

‘‘Mercedes duble yaptı!’’ diyecektim. Yazmaya başlamadan önce George’un diskalifiye olduğunu öğrendim. Bu üzücü oldu. Red Bull’un iyi olacağı bekleniyordu fakat tempoları düşük kaldı. Genel olarak pilotlar atak yapıp, hızlı gitmeyi değil de, daha çok pozisyonunu korumayı tercih ettiler. Sadece Dani, Lance ve Max sıra kazanabildi. Yarış genel olarak sakin geçti. Bir ay sonra görüşürüz…

2 Beğeni

Çok iyi olmuş :joy:

3 Beğeni

FORZA FERRARI!
https://twitter.com/F1/status/1830255516368388188

3 Beğeni

Adrian Newey Aston Martin’de!

4 Beğeni

stroll öttürür adam gerçek bir profesyonel, gerçek bir patron
parayı doğru kullanıp yönlendirebiliyor.
alonso gitse de olur iyi araç ile iyi pilot bulacaktır elbette

4 Beğeni

2026 Dünya Şampiyonu Fernando Alonso’yu kutlarım…

3 Beğeni

Bundan sonra ikinci favori takımım Aston Martin’dir.

1 Beğeni

5 Beğeni

Alonso’ya 2. GP2 motoru vakasını yaşatmazlar inşallah :smiley:

İnşallah ama artık öyle bir şey olacağını sanmam Honda Redbull ile motor yönünde iyi gelişti geriye gitmezler. Japonlar kötü bir iş yapmazlar :smile:

1 Beğeni

Yaz tatilinden sonra geri döndüm. Arada Hollanda ve İtalya yarışları olmuş, onları da izledim. Hepsi güzel ve heyecanlıydı, bu yarışta öyleydi. McLaren’in yükselişi devam ediyor, Ferrari hızlanıyor ama Mercedes yerinde sayıyor gibiydi. Bu haftada ki Azerbaycan yarışına gelecek olursak, Lando’nun 11 sıra yükselmesi, Max’in ortalıkta gözükmemesi, Lewis’in şikayetleri, Ferrari 2 araçla podyumda bitirebileceğini düşünürken Carlos’un Checo ile yaşadığı aptalca kaza, Oscar’ın muhteşem savunmasıyla yarışı kazanması, Williams’ların 2 araç birden puan alması, Oliver’ın farklı bir araçla aynı şekilde puan alması bizi değişik bir yarış izlettirdi.

1 Beğeni

Lando bugün adeta uçtu. Red Bull aracı toparlasa da, hala yapılacak işleri var. McLaren iki podyum alırken, Ferrari sıralamalarda yaşadıkları şanssızlıklar olsa da üst sıralara tırmanabildiler. Şüphesiz en şanssız iki isim Yuki ve Franco’ydu. Sauber, her yarış sanki gezintiye çıkıyormuş gibiydiler. Sanki yaz arası varmış gibi, bir ay ara var…

Toprak Razgatlıoğlu 2. kez WSBK şampiyonu

8 Beğeni

profesyonel ise oğluna yol verir, mekanikerlerden biri cinnet geçirip dalsa hakkıdır.

:smiley: inş verir artık ama zorr

Çok garip bir yarıştı. Stroll daha yarış başlamadan yoldan çıktı, arabayı aldı bile isteye çakıl havuzuna soktu. Kalmamış arabayı bıraktı resmen.
Öte yanda Bearman adam bir sağa uçtu bir sola uçtu, bir baktım çimenlerde rampa tırmanmaya çalışıyor bir baktım duvara vuruyor ama yarışı 12. bitirdi. O kadar olaya rağmen DNF olmadığı yetmezmiş gibi, yarışı bitiren 3 kişinin de önünde bitirdi. Çok ilginçti.

2 Beğeni

‘‘Max yarışa kazanacak ve Alpine podyuma çıkacak!’’ deseler inanmazdım ancak mümkün olması neredeyse imkansız olaylar oldu. Sporun güzel yanı imkansızların gerçekleşmesidir. Lando’nun elinde altın gibi bir fırsat vardı ama nasıl oldu bilinmez ama yarışı altıncı bitirebildi! Lewis araçtan çok şikayetçiydi, Fernando spinden sonra yarışı bırakacaktı ama takımın emeğine karşılık yarışı bitirmeyi seçti. RB, değerli puanlar alırken, Alpine ise sezon boyunca topladığı puanların 3 katını bir yarışta topladı. Pierre, son bölümde George’yi arkasında tutmayı başardı. Genç sürücüler bugün harika bir iş çıkardı, Franco kaza yapmasaydı hiçte fena gitmiyordu. Bunun gibi bir yarış zor gelir, özellikle Lando için…

2 Beğeni

Max Verstappen 4. kez Formula 1 dünya şampiyonu

5 Beğeni

2 Beğeni