3K aboneyi geçtik sayılır. Bu hafta 10 bini kesin olarak geçeriz.
Atölye sayfasında yorumlar kısmına mutlaka yorum bırakalım.
Sen oraya yaklaşınca kendi yansımanı görüyorsun gibi olmuş
@ufuksonmezuA, @HasanOfke Allahtan saçları jölelemiştik o gün
Template tekrar paylaşıldı. https://fmax.simulasyonturk.com/download/ford-trucks-f-max-tempate-custom-textures/ Plaka, Paspaslar, Güneşlik, Araç vb. gibi özelleştirme dosyaları var.
aahahahahah sanayiye git ve taktır
Akülerede bak
Hırsızlar garajı mı patlattı yoksa?
Hiçbir şey olmadıysa bile kesinlikle bişiler oldu.
| Ford F-Max
•Genel Değerlendirme ve Özet
-
- Modelleme nedir, nasıl olmalıdır?
-
- Modelleme yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
-
- Kaplama nedir, nasıl olmalıdır?
-
- Kaplama yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
-
- Materyal, doku ve kaplamaların (diffuse, specular, normal map) önemi nedir?
-
- Modellerin ve kaplamaların oyunda orijinal bir şekilde görünmesi nasıl sağlanır?
-
- Bir model hedeflenen oyuna nasıl aktarılmalıdır?
-
- Sistemleri yormayacak şekilde nasıl modlama yapılmalıdır?
Yukarıda sıralamış olduğum sorular, projemizin sizlere duyurulan tarihinden bu yana (18 Mart 2019) adım adım cevaplanmıştır. Elimizden geldiğince hiç sıkılmadan, geri adım atmadan her bir noktasını; her bir detayını sizlerle paylaştık ve güncel olarak da hâlen paylaşmaya devam etmekteyiz.
Söylenmesi gerekenler var.
Öğrenmemiz gereken ve öğretmemiz gereken çok şey var…
Çok ya da az karar yine bizi en başından beri yalnız bırakmayan sizlere kalıyor ama 2009-2010 yılları arasından bu yana heyecanımız ve öğrenme isteğimiz hep taze kaldı. Bir oyun bağımlısı olmanın tatlı zararını üretken olmayı hedeflemekle faydalı hale getirmeyi denediğimiz ve tüm tecrübelerimizi kullandığımız bu proje şu an tüm dünyadaki ETS 2 oyuncularının odak noktası haline geldi.
Çünkü söz verdik. Bilindiği üzere hep alışılageldik o “kötü mod” damgasını istemeye istemeye yiyen Türk modcularının bilmesi/öğrenmesi gereken şeyleri öğretmeye, göstermeye; varsa sorularına çözüm üretmeye dair her şeye söz verdik ve sözümüzde durduk, ispat ettik ve bugün tüm dünyaya kendimizi kanıtlamış olduk.
Yani istediğimiz “eşi benzeri olmayan mod” yapmak değil, eşi benzeri olan modların da yine Türkler tarafından yapılabileceğine inanmak için başka arkadaşların da kollarını sıvamaları gerektiği beklentisinde olmaktı. Buna inanıyoruz.
Sabah saatlerine kadar çalıştıysak güzel bir sebebimizin olduğunu biliyorduk. Vizyonumuzu Türk topluluğu olarak genişletmeye ihtiyacımız vardı. Çünkü Türk modculuğu perdeden, fosfordan falan ibaret olacak kadar dar olmamalıydı. Nitekim sizlerin desteği ve bizim de geceli gündüzlü çalışmalarımızla rüşdümüzü ispat ettik.
Şimdi daha da geliştirmiş olduk kendimizi ve bir sonraki projelerin de önü açılmış oldu. Fakat bu konuyla alakalı spekülatif bir durum oluşturmamanızı rica ediyoruz. Bir projeye başlayacak olursak yine F-Max gibi bir konuyu çoktan açmış olacağız.
Her şey için tekrar teşekkürler.
Takip etmeyi unutmayın.
47 yaşında bu oyunu seven ve sürekli oynayan bir abiniz olarak;öncelikle çöp diyen kokuşmuş beyinlerin yorumlarına aldırmadan yolunuza devam ettiğiniz için,gecenizi gündüze katıp bir insanın en önemli hazinesi olan zamanınızı ayırdığınız için,tüm bu caba ve emeğe rağmen hiçbir maddiyat beklemediğiniz için hakkınızı helal ediniz kardeşlerim. Ellerinize,kollarınıza sağlık.
modu en başından beri kendi köşem de sesimi çıkarmadan takip edenlerdenim bayıla bayıla oynadığım RJL modlarından sonra bu kalite de türk topluluğu tarafından çıkartılan bir mod olması bence önemli bir başarı umarım gelecekte daha iyi işler başarırsınız
@bertan06 Birkaç aydır 3ds Max üzerinde çalışıyorum ets2 gibi oyunlara modelleme için Blender daha mı mantıklı?
Programların hepsi aynı mantıkla çalıştığı için her programın kendince mantıklı bir yanı yoktur.
Yani mantık hep aynı;
Bir referans bulursunuz ve bakarak çizersiniz. Bu kadar.
Burada devreye giren şey sizin hangi programı benimseyeceğiniz ve rahat kullanabileceğinizdir.
Blenderdan da çizersin, 3ds Maxten de çizersin, aliden de veliden de çizersin ama mantık hep aynı olur.
O sebeple bunun bir önemi yok, hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullan ve alış.
-BU TARZ KONULARLA ALAKALI YAKIN ZAMANDA BİR REHBER YAYINLAMAYI PLANLIYORUM
Blender’a fazla bakmadım henüz 3ds Max’in menü ve araçlarına çok alıştım. Siz modu Blender’a aktardığınız için sormak istedim teşekkürler cevap için.
#ETS2FMAX 2 gün içerisinde 10 bin aboneyi geçtik. Herkese teşekkürler… Steam Workshop::Ford Trucks F-MAX
Yeni bir sürüm yayınlayacağız. Bilginiz olsun.
12 bin aboneyi geçtik!
Yeni sürüm geldi;
- Direksiyon pozisyon ayarlamasında alt kısmın da animasyonlu şekilde dönmesi düzeltildi.
- Interior camı biraz daha aydınlık yapıldı.
- Interior içindeki plastik parçaların rengi biraz daha açıldı. Aynısı aynalara da uygunlandı. Direksiyondaki Ford logosuna parlaklık verildi.
- Dış modelde aynaların gövde ile bağlantısının olduğu noktadaki çizim eksikliği geçici olarak siyah parçanın uzatılması ile çözüldü.
- Ve birkaç iyileştirme daha var.
Güncellemeler devam edecek.