Koltuğun ortasındaki beyaz kumaşın kenarları köşeli köşeli o düzelecek değil mi?
Hayır. Low poly çizim olduğu için böyle kalacak.
Peki oynarken kötü bir görüntü oluşturacak mı?
Hazır yeni harita paketinde Türkiye’nin Trakya kısmının olacağı açıklanmışken,Ford bayisinin Türkiye’de olabileceği yerleri Bertan ve Emre’nin gerçekçilik esasıyla yapmış olduğu bu modda,yine gerçekçilik esasıyla galerinin olabileceği yerleri sizlerle paylaşmak isterim.Olurda modun çıkacağı veya güncelleneceği zaman lazım diyerek ve ufaktan da bir katkı olması açısından burada bulunsun.Öncelikli olarak tır satış ve servis hizmeti veren İstanbul Avrupa yakasında 3 nokta yer almakta.Bunlar;
Silivri Çetaş,Esenyurt Gaziantepli Kardeşler ve Yenibosna Gaziantepli Kardeşler bayileridir.
Silivri Çetaş’tan başlayacak olursak yeri Silivri D-100 üzerinde İstanbul istikametinden gelip Tekirdağ’a doğru giderken sağ tarafta yanyol üzerinde yer almaktadır.Karşı İstanbul istikametinde biraz çaprazda ise Silivri Otogarı yer almaktadır.
Esenyurt Gaziantepli Kardeşler’den devam edecek olursak,bu bayi ise Avrupa Otoyolu üzerinde Hadımköy gişelerden çıkıp İstanbul istikametine giderken sağ tarafta yer almaktadır.Otoyol üzerinden bir girişi bulunmamaktadır.İç kısımda kalan yoldan bağlantı sağlanmaktadır.Bu bölgede de Bim’in karşılıklı yeni ve eski depoları,Mercedes-Benz Türk Otobüs A.Ş. fabrikası ve ayrı olarak yolun bayi tarafından kalan kısımda da Mercedes-Benz Türk A.Ş Pazarlama ve Genel Müdürlük bulunmaktadır.Bu bölgeyi bilenler aramızda elbet vardır.Özellikle sanayi olarak ve firmaların İstanbul içinden özellikle bu bölgeye taşınmasıyla iyi bir noktadadır.Ayrıca Edirne istikametinden gelirken Hadımköy gişelere varmadan sağ tarafta gözüken Daf-Tırsan’ın da bayisi bulunmaktadır.
Son olarak ise Yenibosna Gaziantepli Kardeşler’e gelecek olursak,Basın Ekspres yolu üzerinde yer almaktadır.Atatürk Havalimanı’ndan İkitelli’ye ve buradan da Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısıyla Yeni Havalimanı’na ulaşan yoldadır.Mahmutbey’den bu yola girildiğinde Atatürk Havalimanı’na doğru giderken sağ tarafta yanyol üzerinde kalmaktadır.Bu yolun oyunda olup olmayacağını ve olma ihtimalinin de diğer bayilerin bulunduğu yollara göre biraz daha düşük olacağı varsayımından yola çıkarsak Silivri veya Otoban üzerindeki Esenyurt bayileri sanki bir adım daha öndedir diye düşünüyorum.
Öneri için teşekkürler. Şuan hazırlamış olduğumuz test alanı vs Berlin şehirinde bulunuyor. Fakat haritanın yenilenmesi muhtemelen yaptığımız modun çalışmasına bir engel olacak. Bu yüzden alternatif yollar aranıyordu. Bugün açıklanan DLC haberiyle yapacağımız yeni alanı bu dlc bölgesine taşımaya karar verdik. Tekrardan alan oluşturulacak. Yaptığımız mod gibi haritanında çıkış tarihi belli değil. Bu yüzden ilk etapta sadece galeri olarak avrupada bir şehire yerleştirebiliriz. Özel test alanı anca dlc yayınlandıktan sonra olur…
Buradan koltuğun oyun içinde nasıl göründüğüne göz atabilirsin
@Omer.A Şöyle izah edeyim iç kısım için; oyun modellemelerinde ana detaylar ve oyuncunun sürekli olarak görüş açısına giren parçalar (kapılar, konsol, düğmeler vs.) ya da animasyonla eş zamanlı olarak etkileşimde olacağı (direksiyon, sinyal kolu gibi) önemli parçalar olabildiğince detaylı hatlara ama sistemleri yormayan polygon değerlerine sahip olmalıdır. Bu farklı bir profesyonellik gerektirir ki çizimlerde aranan/istenen her yerde budur. Yani; örnek veriyorum direksiyonda daha naif hatlar yerine kabaca bir çizim yapsaydık asıl kusur bu olurdu. Fakat mantık olarak koltuk gibi sürekli göz önünde bulunmayan ya da herhangi bir şekilde etkişelimde bulunmayacağımız bir parça için model bakımından kumaşların detayına çok fazla inmek hem polygonu artırır hem de sistemler geç render yapar. Temel amacımız F-Max’in (neredeyse tarihi eser olmadığı sürece ) her sistemde rahat oynatılabilir polygon değerlerinde olmasını sağlamaktır.
Bu tarz bilgiler teknik bilgilerdir ve proje konusunda teknik bilgilere de yer vermemiz gereken sorular soruyorsunuz bazen. Bize de cevaplamak düşer elbet
Aşağı yukarı her oyunda bu ve buna benzer “taktikler” görebilirsiniz.
bu moddaki şans başka bir modda yok
dipnot: şans; fırsatlar, tecrübeler, atmosfer
Bu detaylı,samimi ve kibirsiz açıklamalarınız için size teşekkürler arkadaşlar.Mod zaten şaheser ama kaldı ki bize karşı bu tutumunuz yakınlığınız bile sanırım çoğu kişide özel yer etti. SCS forumdaki bazı modderlar insanları en ufak bir isteklerinde veya sorularında çok kolay tersleyip, çoğu mesajı cevapsız bırakabiliyolar hatta becillikten olsa gerek dosyaları şifreleyip paylaşan bile çok. Evet zor bir iş bu iş harcadıkları emekten ötürü bazı seçenekler hakları olabilir ama bak gayet samimi, aşağılamadan, kibir yapmadanda anlatılabiliniyor bu olaylar. Tekrardan teşekkürler Allah yardımcınız olsun.
Scs forumda bir tane gördüm öyle sogard mıdır nedir. İyi güzel mod yapıyosunda nedir nu kadar kibir?
Sogard yine iyi biri bana çok yardımı oldu ne uyuzlar var
Eyvallah abim anladım şimdi ellerinize sağlık kolay gelsin tez zamanda bitirirsiniz inşallah.
Avrupa’nın en büyük organizasyonlarından FIA ETRC 2019’un ana sponsoru Ford Trucks F-MAX sezon boyunca her yarışta padok alanının ayrılmaz bir parçası olacak! #PoweredByFordTrucks #FMAX #FordTrucks #FIAETRC #IToY #Trucks #TruckRacing
Skin güzelmiş ben şimdiden başlayım çalışmalara
@HasanOfke Ne zaman yurtdışına gidiyoruz böyle organizasyonlara
Hocam F-MAX’ten yarış kamyonu olur mu?
Yarış kamyonu için değil padokta vs. getir götür işleri kullanılacak ama Ford Cargo’dan Dakar yarış aracı olmuştu. İleride bu yarışlara da girebilirler şu an tek oynadıkları nokta Avrupa’daki sponsorluklar TR’de ekonomik anlamda zor ve zaten hakları da var bunu yapmaya.
@OnurOzgunay dolar 10 tl olunca
Anladım abi bugün getiren götüren yarın yarışa da katılabilir teşekkür ederim😊
Mod bitti mi? Yoksa eksikler mi tamamlanmakta? Bittiyse kullanmak isterim.