Farming Simulator Nasıl Daha Gerçekçi Oynanabilir?

Bence Farming Simulator için de böyle bir başlığa ihtiyaç var. :grinning:

Gerçekçilik için hangi modları kullanıyorsunuz?
Rol yapıyorsanız neler yapıyorsunuz?
Açtığınız save daha uzun soluklu ve keyifli olsun diye ne yapıyorsunuz?
Oynanış ayarlarınız nasıl?
Başlangıçta nasıl bir yol izliyorsunuz?

Gibi konularda hilesiz hurdasız oyun oynayan simülasyoncular olarak burada fikirlerimizi paylaşabiliriz.

2 Beğeni

Gerçekçi oynanış için benim ilk kriterim gerçekçi haritalar. Hafif de olsa eğimli olan tarlalarda çalışmak gerçekçi araç fiziği modlarıyla çok güzel oluyor. Traktörünüzün gücünü ve arkanızdaki ekipmanın ağırlığını hissedebiliyorsunuz. Özellikle Oxygendavid’in yapmış olduğu haritalar bu konuda çok başarılı. FS17 oynarken 300 saatimi Oakfield haritasında geçirdim ve domuz dışında her işe atıldım, bok gibi para yaptım abicim onu demek istedim auvvv.

Haritaya karar verdikten sonra oyuna çiftliksiz ve ekipmansız bir şekilde dededen miras kalan 1.200.000 para ile başlıyorum :smiley: Borçlanmayı sevmediğim için ilk olarak 250.000 banka borcumu ödüyorum. Kalan parayla ilk olarak çiftlik arazisini ve bütçeme göre fiyat/performans ürünü sayılabilecek 2 traktör ve ilk başta lazım olan ekipmanları alıyorum. Kalan parayla da alabildiğim en büyük tarlayı/tarlaları alıyorum.

Ekipmanları hazırladıktan sonra ayarlar kısmında kireçleme, saban gereksinimi, bitkilerin ezilmesi vs. ne kadar uğraştıran iş varsa açıyorum :smiley: Daha sonra mevsimler modunu 6 günlük (başlangıç için ideal) ayarlıyorum. Zamanı ise sürekli 5x hızda oynuyorum ve hava zifiri karanlık olduğunda eve gidip sabah 6’ya kadar uyuyorum.

Oyunun ikinci günü aldığım tarlaların rotasyon planını yapıyorum ve her zaman bu plana uyarak 1.20 verimi elde edebileceğim şekilde ürünler ekiyorum. (Çok para veriyor diye sürekli soya veya şeker pancarı vs. dikenleri hiç anlamam ne zevk alıyorlarsa sürekli aynı şeyi yapmaktan :smiley: )

Planları da hallettikten sonra ekim öncesi hazırlıkları tamamlıyorum ve havanın uygun sıcaklığa ulaşmasını bekliyorum. Bu bekleme sırasında köydeki insanlarla tanışıyorum ki sonrasında Fatih Kaya gibi her tarlanın işine koşabileyim :smiley: Bu konuda özellikle gübreleme işini seviyorum. Büyük bir spreyleme aleti aldığınız zaman oldukça kolay ve hızlı oluyor.

Oynarken araçları yollardan sürmeye özellikle dikkat ediyorum. Çoğu izlediğim videoda herkes acelesi varmış gibi tarlaların içinden yardıra yardıra gidiyorlar. Sizin tarlanız olsa üzerinden o şekilde geçilmesini ister misiniz? :smiley:

Tarlalardaki çapa, tırmık, ekim gibi işleri git-gel şeklinde yapıyorum. En son yastık başlarını çekiyorum. Tarlada saçma sapan şekiller görmeyi sevmiyorum. Gerçekte de düz gitmediğiniz takdirde ekipmanınızın dişleri çabuk yıpranacaktır.

Son zamanlarda işaretleyici kolu olan ekipmanlar kullanmaya özen gösteriyorum. Bu şekilde oluşturduğum çizileri takip ederek iç kameradan rahatça düzgün şekilde tarlayı ekebiliyorum. Tüm işleri kendim yapmaya çalışıyorum. Çok ihtiyaç duyarsam courseplay kullanıyorum.

Oyunda hiçbir zaman autoload kullanmıyorum. Taşınacak ne varsa ön yükleyici veya forklift kullanarak römorka koyuyor öyle taşıyorum. Bu işte de iç kamera kullanımında giderek pro olmaya başladım :smiley: Tohum, gübre, kireç vs. tarzındaki her şeyi palet şeklinde satın alıyorum. Asla otomatik dolduran silolardan kullanmıyorum. Ayrıca ekipmanları da manuel bağlıyorum, ışınlanmayı kapatıyorum.

Balya makinesi olarak küçük balya üreten Gallignani marka aleti kullanıyorum (sanırım Türk yapımı bir mod). Balyalar küçük olduğu için el ile taşınabiliyor. Bu olayı çok seviyorum çünkü balyaları toplarken güzel rol yapılabiliyor. Nasıl mı? :smiley: Birine yanları kapaklı balya römorku taktığınız iki traktörü tarlaya götürüp follow me modunu ayarlıyorsunuz. Arkadaki römorklu traktörün hızını 1’e ayarlıyorsunuz. Öndeki traktörü ise tarlanın en sonuna götürüp bırakıyorsunuz. Arkadaki yavaş yavaş ilerlerken siz de yanında balyaları römorka fırlata fırlata yürüyorsunuz :smiley:

Hayvancılığa, beslemesi kolay olduğu için ilk önce koyunla başlıyorum. Biraz daha geliştikten sonra inek işine giriyorum. Oradan elde ettiğim gübreleri kullanmak için seralar, meyve ağaçları, üzüm bağları vs. kuruyorum. Bana göre oyunu hızlı zenginleşmeye odaklanarak oynamaktansa çeşitlendirerek oynamak daha zevkli. Farming serisinde FS13 dışında hiç rüzgar türbini ve güneş paneli kurduğumu hatırlamıyorum. Oturduğum yerden para kazanmayı sevmediğimden olsa gerek, illa bir müdahalede bulunmam gerek :smiley:

Şu anda Oberkrebach haritasında yeni bir seriye başladım. Amacım şimdiye kadar gerçekleştiremediğimi gerçekleştirmek, yani tüm hayvancılık işlerini bir arada yürütebilmek :smiley: Oyunu daha zevkli ve gerçekçi hale getirmek için benim yaptıklarım şimdilik bunlar.

4 Beğeni

bununla ilgili video çekeceğim

1 Beğeni

Oynayış tarzını beğendim. Bende senın tarzına yakın oynuyorum. Fakat hasatı goremeden yenı map arayısına cıkıyorum her defasında. :smiley:
Tarları kendım surup kendım ekıyorum kendım bıcıyorum.

1 Beğeni

O bir ara bende de oluyordu. Özellikle büyük haritalarda oynayıp sürekli aynı birkaç tarlada çalışmaktan sıkıcı gelmeye başlıyordu. Bence en güzeli daha küçük haritada oynayıp daha çok tarlaya sahip olmak. Böylece sürekli haritayı dolaşıyorsun farklı yerlerinde çalışıyorsun hemen sıkmıyor. Şu anda oberkrebach mapinde 3. yıla doğru gidiyorum. Toplam 21 tarladan oluşan mapte henüz 4 tarlam var :smiley:

1 Beğeni

bazı maplerde yaban mersini turp havuç gibi farklı bitkilerde oluyor onlara bakabilirsiniz

1 Beğeni

Bende küçük haritaları tercih ediyorum.
500 bin le başlıyorum zorlasın diye araçlarımı ekipmanlarımı küçüklerden seçiyorum.
Mevsim uzunluğunu 3 güne çekiyorum boş kalıpta sıkılmayayım diye.
Polska Krajna isimli mapta başlıcam bakalım birazdan. :slight_smile:

1 Beğeni

:clap: :clap: :clap: harita beğenme konusunda benimde sıkıntım var

1 Beğeni

Bakmıştım o haritaya. Single için çok büyük gelmişti 90 küsür tarla var. Ek iş yapmak için güzel olabilir ama benim pek içime sinmedi, iyi oyunlar :smiley:

Harita seçmek bence herkesin sıkıntısı :smiley:
Ben yapaylığı kolayca anlaşılan çiftliklerde çabuk sıkılıyorum. Peyzaj moduyla da ne kadar uğraşırsam uğraşayım istediğim gerçekçiliği yakalayamıyorum. Şöyle bir çiftlikte hayatta keyif alamam mesela :smiley:

3 Beğeni

Aynen çok dandik duruyor.
Çok sıkıntı map işi hakikaten.

1 Beğeni

Anadolu çiftçisi tarzındaki oyunumda yüncülük işiyle birlikte sütçülüğe başladım. Sütçülükle ilgili rehberime buradan ulaşabilirsiniz.

Süt üretimi için beslediğim ineklerime katı gübre üretmeleri için saman veriyorum. Elde ettiğim katı gübreyi şimdilik 2 tane olan seralarımda kullanıyorum. Saman vermediğim zaman sıvı gübre üretiyorlar ama ona pek gerek duymadım. Sıvı gübre ihtiyacımı mısır silajından sağlamayı planlıyorum. Aslında aman aman bir ihtiyaç değil benim için ama beleş gübre göz çıkarmaz :smiley:

Tarlaları her zaman 1.20 verim alacağım rotasyona göre ektiğim için mısır silajı da yapmaya başladım. Yalnız henüz zenginleşemediğim için traktöre bağlı ekipmanla silaj biçiyorum. O da vakit alıyor haliyle. Silajı BGA’ya sattıktan sonra elde edeceğim sıvı gübreyi kullanmaya başlayacağım. Böylece marketten gübre almaya gerek kalmayacak ve sağladığım ufak kar, zenginleşmeye başlamamın yeni bir adımı olacak :smiley:

Hala 2 traktör (orta ve küçük boy) ve 1 biçördöver sahibiyim. Tahıllar dışındaki çim, mısır silajı, şeker pancarı gibi her şeyin hasadını traktöre bağlanan ekipmanlarla yapıyorum. 3. bir traktöre hiç ihtiyaç duymuyorum ama elimdekileri yükseltmek ve silaj biçeri almak istiyorum. Lakin hala tarla sayımı çoğaltmak ana hedefim olduğu için yeni ekipman almak epey zaman alacak :smiley:

3 Beğeni

FS22’yi benim için oynanabilir kılacak modların çoğu piyasaya çıkana kadar epey bir zaman bekledim. Sonunda olabildiğince gerçekçi çiftçi rpsi yapmaya yeniden başlıyorum. Hazır yeri gelmişken bu başlığı da hortlatayım dedim :smiley:
.
.
.

OYNANIŞ
Harita; Kolonia. Ekonomi ayarı zor. Mevsimler, ekin tahribatı, saban gereksinimi, tarla taşı, yabani ot ayarları ve hassas tarım açık (Keşke FS19’daki rotasyon planı burada da olsaydı). Traktör beygirleri 47-49-115 hp. Ortalama ekipman genişliği 3 metre (spreylemeler 8 metre). Ortalama ekipman gereksinimi 30 hp. Ahır temizliği için el arabası, kürek ve tırmık harici ekipman kullanılmaz. Taşlar için ayrıca ekipman kullanılmaz manuel toplanır. Hiçbir şey için otomatik doldurma ve toplama kullanılmaz. Makinelerin tohum, gübre, kireç gibi dolum işlemleri 25-50 kiloluk paketlerle ve elle yapılır. Oyunun başında ekonomi ve silo toparlanıncaya kadar ahırlara hazır yem alınır.

HİKAYE
Polonya’nın Kolonia kasabasında dededen miras kalan derme çatma çiftlikte tüm işleri tek başına yürütmeye çalışan bir çiftçi. Birikimleri ve miras kalan bir miktar para ile çiftlikteki ahşap kısımları tuğladan ve daha kullanışlı şekilde inşa ettirdi. 3 traktör, 1 biçerdöver, 8 tarla, 2 çayır, 5 inek, 3 domuz ve 30 tavuk sahibi. Şimdilik dar bir alanda çalışarak kasaba ekonomisine katkı sunuyor. İyi bir birikim yaparak iş alanını genişletmeyi ve büyük fabrikalara iş yapmayı hedefliyor.

ÜRETİM ALANLARI

Ekmek: Tarlaların bir kısmında saman da elde edilebilen tahıllar ekiliyor. Bir kısmında ise kasabadaki şeker fabrikası için şeker pancarı yetiştiriliyor. Hasat edilen tahıllardan tavukluk yem ayrıldıktan sonra kalanları un değirmenine götürülüyor. Daha sonra unlar fırına transfer edilip ekmek yapılıyor. Ekmekler ise kasabanın marketlerine satılıyor.

Yağ ve Peynir: İneklerden elde edilen sütlerin bir kısmı depolanırken bir kısmı yağ ve peynir olarak işlenmek üzere mandıraya veriliyor. Elde edilen ürünler kasaba marketlerine satılıyor.

Yumurta: Kümesten toplanan yumurtalar iki gün arayla kasaba merkezindeki yumurtacıya satılıyor.

Çikolata: Tarlalardan toplanan şeker pancarları şeker fabrikasına teslim ediliyor ve işlenerek şeker haline getiriliyor. Şekerler ve depolanan sütler çikolata yapılmak üzere mandıraya teslim ediliyor. Çikolatalar kasabanın marketlerine satılıyor.

Çiftlik Drone Görüntüsü:

Giriş, Biçerdöver ve Bakım Yeri:

Ev ve Araba:

İnek Ahırı:

Domuz Ahırı ve Kümes:

Silo, Garaj ve Arka Bahçe:

Sera ve Arı Kovanları:

Bahçedeki Ekipmanlar:

Garajdaki Ekipmanlar:


Traktörler ve El Arabası:



El Aletleri:

-Ekran görüntüleri nedense belgelerime değil steam dosyasına kaydoluyor. Sanırım bundan dolayı görüntü kalitesi düşüyor.

3 Beğeni

Öncelikle merhaba! Zielonka haritasında ve tarla taşı hariç tüm ayarlar açık şekilde oynuyorum. Çiftlik sınırlarımı çitle belirleyerek daha estetik ve düzenli bir oyun alanı elde ettim. Ekstrem makineler kullanmak yerine minimal ve orta boy traktörler kullanıyorum. Sürekli aynı ürünü ekmek yerine, farklı farklı ürünler ekerek çeşitliliği arttırıyorum. Küçük boy traktörlerde en çok hoşuma giden traktör Volvo’nun nostaljik traktörü oldu. Kendisini daha çok, tarla gübreleme ve küçük işlerimde keyifle kullanıyorum.

Başlangıç olarak 20 tavuğum ve 20 adet ineğim var. Yumurtalar çoğaldığı zaman duruma göre işleyip veya işlemeyip satıyorum. İneğin sütünü ise bir süredir depoluyorum.

14 Kasım’da eklenen yeni ürünlerin ( pancar, havuç ve yabani havuç ) ekimini yaptım. Şu anda toplama aşamasındayım. Hassas Tarım DLC’si sayesinde küçük traktörlerimle toprak analizi yapıp, toprağın türüne ve alacağım verime göre gübre kullanıyorum. Şu anlık aklıma gelenler bu şekilde. Sevgiler!

2 Beğeni