Farming Simulator 19 - Ana Konu

insanlar zaten sıkıldığı için mp oynuyorlar. bende mp de mod kullanmıyorum çünkü başkaları giremiyor. insanlar ne yapacak? sırf benim oyunuma girmek için gidip benim özel modlarımı mı kuracak? autoloader modu kullanıyorum çünkü balya yüklemenin oyunda hiç zevkli bir yanı yok, boş iş gibi sadece. dümdüz alanda git gel sıkıyor adamı. ayrıca oyunun kayış sistemi bozuk, yüklüyorum römorka 25-30 balya saatlerimi harcıyorum, kayışları bağlıyorum saçma sapan buglara giriyor balyalar, kayışları çözdüğümde tüm balyalar yere düşüyor, yani şimdi benim gibi bir duruma düşen adam autoload kullanmasın da ne yapsın? sabahtan akşama kadar balya mı yüklesin? şimdi yani 120x de oynamanın ne gibi kötü bir yanı olabilir ki? adam 1x de oynayıp bir hafta boyunca oyunu arka planda açıp o ekinin büyümesini mi beklemeli? yapacak bir şey yok adam tabiki de 120x de oynayıp o ekinin büyümesini bekliyecek. bu gün tüm çiftlik oyunlarında zaman hızlandırma özelliği var. yani aslında bu söylediğin her şeyin insanların böyle oynamasının bir sebebi var. :slight_smile: burdan kimse yanlış anlamasın ben fs kötü fs şöyle böyle demiyorum. ben fs serisiyle büyüdüm fs nin yeri bende ayrı ama artık tak etti.

Ben Konya’da çiftçilik yapan bı ailede büyüdüm ama bu oyunda o his kesinlikle yok ya bı kere bi hissettirse şöyle yani bı patates veya pancar tarlasının hissini ya bir gömsek motoru MP de taksak zincileri kurtarmaya felan çalışsak yada ne biliyim sulama yapsak felan

1 Beğeni

Dostum yapacak bir şey yok demişsin de autoload kullanınca yapılacak işi saniyeler içinde bitirmiş olursun, added realism for vehicles kullanmazsan tarlaları birkaç dakikada zorlanmadan hızlıca sürersin. Zamana yayabileceğin işleri bir anda bitirirsen tabi ki yapacak bir şey kalmaz. Alırsın 120x ertesi günü beklersin. O da saniyeler içinde olur yine sıkılırsın.

Ben oyunu sürekli 5x hızla oynuyorum ve günlük işlerimi ucu ucuna yetiştiriyorum. FS17’den beri gerçekçilik getiren modlar sayesinde hiç sıkılmadan bir mapte yüzlerce saat oynayabiliyorum. Bahsettiğin kayış konusu benim hiç başıma gelmedi. Balya ve palet yüklemelerini kendim ve olabildiğince iç kamera kullanarak yapıyorum. Elbette bu işler gerçekte de çok vaktimi alıyor ama gerçekçilik isteyen birisi için bu vaktin her saniyesi keyiflidir. Sonuçta gerçekte de bir römorkun dorsenin yüklenmesi, boşaltılması onlarca dakika hatta saatler alabiliyor.

1 Beğeni

Bahsettiğin o aklına gelebilecek tüm gerçekçilik modları zaten bende var. evet onlar bir nebze de olsa oyunu biraz gerçekçi yapabiliyor. Autoload olayı biraz farklı, ben sadece eğer balyalar buga girdiğinde eğer yere düşerse kolayca yerden alabileyim diye kullanıyorum, çünkü oyun benim önüme geçiyor, benim hatam değil bu, tabikide yapacak bir şey yok ben o 25-30 balya için niye tekrar balyaları düzelt tekrar römorka yükle saatlerimi harciyim? Oyunu nasıl 5x de oynuyorsun? ben hayvancılıkla uğraşıyorum, hayvanları besledin, tarlalar biçik, elinde samanın yemin var, tarlaları ekmene gerek yok, bana ne tavsiye edersin mesela? ineklerin başında yem yemelerini seyretmeyi severim ama gerçek hayatta :smiley: senin gerçekçilik olarak bahsettiğin nokta farklı aslında. bu senin dediklerin aslında oyuncuların oynayış tarzı. ama gerçekçi toprak dokusu öyle mi? hayır. bu gün fs ye gerçekçi toprak dokusu gelse, ya işte ben istemiyordum böyle bişey falan, kimse bunu demez. Bunu sana sataşmak için söylediğimi zannetme Bunu şey gibi düşün hani bi kaç arkadaş otururda kavga etmeden siyaset konuşurlar ya aslında içlerinde kötü niyet yoktur ortaklaşa bir şekilde, onun gibi düşün :slight_smile: bir çok arkadaşımız bana kızıcak belkide ama en basit örneği işte C&C, şu anda bile o oyun boş olmasına rağmen fs ye göre çok ayrıntılı. tam tadında ne simulasyon ne arcade ikisinin karışımı herkes oynayabilir yani. yani fs neden böyle olmasın? ben neden fs de besicilik yapamıyorum? yada neden ahırımı kendim yönetemiyorum? biz bunlardan şikayetciyiz işte dostum :slight_smile: şimdi şey olarak anlaşılmasın, “insanlar hayvancılıktan şikayetçiymiş”, öyle değil insanların en çok değindiği nokta tarla. :slight_smile: aslında cevap çok basit be… gerçekçilik sevenleri şöyle ayrı bir köşeye alıcaz, ama işte sağlam bir alternatif yok, bi firma var 4 yıldır oyun çıkarmak için çabalıyor. öte yandan günümüz oyunlarına bakınca tüm çiftlik oyunlarında gerçekçi toprak dokusu var ken bu oyunda olmaması insanların canını sıkıyor, sene 2013 agricultural simulator 2013 piyasaya çıktı, oyunun tüm haritası gerçekçi toprak dokusuna sahipti ama oynanışı berbat olduğu için yok oldu tutunamadı. pure farming deki toprak dokusu 3B. yani en azından insan bunu bari yapar demi?
Ben size fs nin neden gerçekçi toprak dokusunu getirmediğini de söyliyeyim zaten yukarıda da bahsettim, tüm sıkıntı Giants engine. 2008 den beri aynı motoru kullanıyorlar ve sadece makyajlıyorlar.

1 Beğeni

Bir kariyere girerken zorluk seçiyoruz ya işte onu maddiyat araç olarak değil de simülasyon arcade olarak sunsalar. Aşırı simülasyon isteyen onu benim gibi orta halli sevenler o zorluğu seçmeli.

Eksikler bir hayli fazla ama yine de kendini saatlerce oynatan bir oyun FS. Her ne kadar burada bende en ufak durumda eleştirsekte severek oynuyorum/oynuyoruz. Eksik olarak gördüğüm iki olay var.
1-Toprak olayını da artık bir Spintires kadar olmasa da standart bir gerçekçi toprak olmalı.
2-Su! Oyunda suyu kullanalım. Mısır, pancar vs kuru tarımla mı yapılır!

Umarım bu ayrılma da inşallah biz oyunculara olumsuz anlamda dönmez. Oyunun lisans olayına bayılıyorum umarım onları koruyabilirler.

1 Beğeni

Gerçekçilik için neler yaptığımı, 5x hızla nasıl oynadığımı dilersen buradan okuyabilirsin :smiley: Giants ile ilgili bahsetmiş olduğun mevzulardan ben de şikayetçiyim elbette. Benim eleştirim birkaç modla az da olsa hissettiğimiz eksiklikler giderilebiliyorken insanların bu modları kullanmak yerine boş şikayetler etmeye devam etmesi. Adım kadar eminim toprak dokusu gelse bundan da şikayet edecekler, traktör gitmiyor diye traktöre uçak motoru ekleyecekler :rofl:

2 Beğeni

Dediklerini okudum ama halen o hissi yasiyamiyorum belkide bu benimle alakalıdır gerçekten traktörün üstünde de yaptığımız işlerin hepsini yaptığım içindir ama yok hissettirmiyor kendini sadece arcade gibi oynuyoz

1 Beğeni

Haa, öyle insanlar elbette var :rofl: onlara yapacak bir şey yok. :slight_smile: :man_shrugging:
makaleni gönderdiğin için teşekkür ederim.

1 Beğeni

öyle zaten ?

1 Beğeni

Dostlar selam, geç oldu fakat yeni FS19 aldım ve yeniyim bu işlerde, Tavuklara yem dağıtmak için boşaltım yapıyordum fakat yan tarafa dökeceğine arkaya döktü geri nasıl alabilirim?

Ek olarak Solmuş tarlaya napabilirim

kepçeyle olmuyorsa kürek kullanabilirsin :smiley: kürek modu

solmuş tarlayı kültivatör veya saban ile sürmen gerekir.

1 Beğeni

Teşekkür ederim birazdan deneyeceğim :slight_smile:

Yeni Farming Simulator oyunu Giants Software tarafından bağımsız yayımlanacak https://www.simulasyonturk.com/yeni-farming-simulator-oyunu-giants-software-tarafindan-bagimsiz-yayimlanacak/

4 Beğeni

Beyler bu modda bir sıkıntı mı var? Oyunu full ayarlarda sıkıntısız oynuyorum ama bu modda inanılmaz kasmalar yaşanıyor. Deneyen arkadaşlar yazabilir mi?

ekstra kirlenme modu varsa kapatarak denermisin. eger duzelmezse ne yapacagini biliyorsun.

Teşekkürler. Real Dirt isimli modla çakışıyormuş. Real Dirt’te çok sevdiğim bir mod. Traktöre güle güle demek zorundayım. :pensive:

İsviçre Alp’lerinde geçen bir DLC olacak gibi yayındaki ipuçlarına göre?

Alpine Farming Expansion duyuruldu!

Peynir yapımı olacak gibi de duruyor. Pek heyecanlandıran bir şey olmadı modlu harita gibi duruyor. Zaten Giants İsviçre merkezli bir firma kendi evini yapıyor.