maalesef çok iyi maalesef sdfsdf
Hevesliyim bu haritaya karşı ama bakalım.
Çok çok iyi ama biraz daha sosyal bir harita olmalı. Yabancı tarlalar en az 3-4 çiftlik gibi
realistic weather ile alakalı geniş bilgisi olan var mı yardımcı olabilecek
Ne gibi bir bilgi lazım geliştiricinin paylaştıkları bunlar;
Esas olarak kar üzerine odaklanan hava sisteminde bir revizyon.
Özellikler:
-
3 Yeni “afet” hava olayı, kar fırtınası, kuraklık ve son derece yoğun sis eklerEsas olarak kar üzerine odaklanan hava sisteminde bir revizyon.
Özellikler: -
3 Yeni “afet” hava olayı, kar fırtınası, kuraklık ve son derece yoğun sis
-
Tedded çimleri zasas olarak üzerine odaklanan hava sisteminde bir revizyon.
Özellikler: -
3 Yeni “afet” hava olayı, kar fırtınası, kuraklık ve son derece yoğun sis ekler
-
Tedded çimleri zamanla samana kurutan yeni çim nem sistemi
-
Sıcaklık, yaklaşan felaketler ve tahmini kar miktarı hakkında bilgi ekleyerek sağ üstteki bilgi ekranını genişletir
-
Tarlalara nem mekaniği katar; Her mahsul türü ideal bir nem aralığına sahiptir, bu aralığın içinde olması hasat verimini arttırır
-
Güneş ışığına, sıcaklığa ve yağışa bağlı olarak nem sürekli değişir
-
Aşırı düşük neme sahip mahsuller solacaktır
-
Dolu artık dışarıda bırakılan araçlarda hasara ve aşınmaya neden olacak
-
Tekerlek fiziği önemli ölçüde değişti
-
Maksimum kar miktarı iki katına Aşırı düşük neme sahip mahsuller solacaktır
-
-
-
MaAşırı düşük neme sahip mahsuller solacaktır
-
-
-
Maksimum kar miktarı iki katına çıkarıldı
-
Hayvancılık derin karda “ayak izleri” bırakacaktır (yalnızca üst düzey sistemlerde)
-
Mahsul Yangınları:
— Belirli koşullarda dinamik mahsul yangınları meydana gelebilir
— Yangınlar zamanla yayılacak ve hareket edecek ve yeni yangınlar kendi kimlikleriyle doğacak
— Yangınlar tarlayı yetiştirerek söndürülebilir veya mahsul tamamen yok olduğunda veya yağmur yağmaya başladığında sonunda kendi başlarına öleceklerdir
— Yangınlar aktif olarak ekili veya çorak arazilerden kaçınmaya ve kaçmaya çalışacaktır -
Kar Fırtınaları:
— Kar fırtınası, kısa sürede önemli kar yağışına neden olacak ve 1 metre yüksekliğe kadar kar yağmasına neden olacak nadir olaylardır Yangınlar aktif olarak ekili veya çorak arazilerden kaçınmaya ve kaçmaya çalışacaktır -
Kar Fırtınaları:
— Kar fırtınası, kısa süre Yangınlar aktif olarak ekili veya çorak arazilerden kaçınmaya ve kaçmaya çalışacaktır -
Kar Fırtınaları:
— Kar fırtınası, kısa sürede önemli kar yağışına neden olacak ve 1 metre yüksekliğe kadar kar yağmasına neden olacak nadir olaylardır.
— Kar fırtınası sırasındaki sıcaklık -15 santigrat dereceye kadar düşebilir
— Kar muhtemelen çok daha uzun süre kalacaktır -
Kuraklık:
— Kuraklık, tarlalarda hızlı nem kaybına yol açacak aşırı ısıya neden olur -
Sis:
— Görünürlüğün 14 saate kadar aşırı düşük olduğu yerlerde aşırı kalın sisler oluşabilir -
Tekerlek Fiziği:
— Tüm tekerlek tipleri için sürtünme çok daha gerçekçi olacak şekilde değiştirildi
— Sürtünme artık araç ağırlığı, kar miktarı ve kar ıslaklığı dahil olmak üzere yol ve araç koşullarına bağlı olarak daha gerçekçi bir şekilde azalacak Tüm tekerlek tipleri için sürtünme çok daha gerçekçi olacak şekilde değiştirildi
— Sürtünme artık araç ağırlığı, kar miktarı ve kar ıslaklığı dahil olmak üzere Tüm tekerlek tipleri için sürtünme çok daha gerçekçi olacak şekilde değiştirildi
— Sürtünme artık araç ağırlığı, kar miktarı ve kar ıslaklığı dahil olmak üzere yol ve araç koşullarına bağlı olarak daha gerçekçi bir şekilde azalacak
— Fren süreleri artık sürtünmeye ve tekerlek sayısına bağlıdır; Daha düşük sürtünme daha uzun fren sürelerine neden olurken, daha fazla tekerlek daha hızlı sürelere neden olur
— Tekerlekler, tekerleğin taşıdığı ağırlığa, kar miktarına ve kar ıslaklığına bağlı olarak karı kademeli olarak daha gerçekçi bir şekilde yok edecektir
— Daha ağır araçlar, daha hafif araçlardan çok daha fazla karda batar; batık araçlar tamamen sıkışabilir
— Yoğun karda araba ve ağır ekipman kullanmak neredeyse imkansız olacaktır, bunun sonucunda paletli araçlar gibi belirli araçlara ihtiyaç— Daha ağır araçlar, daha hafif araçlardan çok daha fazla karda batar; batık araçlar tamamen sıkışabilir
— Yoğun karda araba ve ağır ekipman kullanmak neredeyse imkansız olac Daha ağır araçlar, daha hafif araçlardan çok daha fazla karda batar; batık araçlar tamamen sıkışabilir
— Yoğun karda araba ve ağır ekipman kullanmak neredeyse imkansız olacaktır, bunun sonucunda paletli araçlar gibi belirli araçlara ihtiyaç vardır -
Çim Nem Sistemi:
— Biçilen çimleri tedding ettikten sonra, nemine bağlı olarak zamanla samana kurur
— Tedded çimen, biçildiğinde tarlanın nemine bağlı olarak kendi bireysel nem içeriğine sahiptir.
— Tedded çim, tarlalardan farklı oranlarda nem kazanacak / kaybedecektir
— Tedded çimenlerin üzerinde dururken, nemini, gerekli nemi ve teddedilmesi gerekip gerekmediğini gösteren yeni bilgi kutusu (şu anda mp’de devre dışı bırakılmıştır) Tedded çimenlerin üzerinde dururken, nemini, gerekli nemi ve teddedilmesi gerekip gerekmediğini gösteren yeni bilgi kutusu (şu anda mp’de devre dışı bırakılmıştır)
— Lütfen bu özelliğçimenlerin üzerinde dururken, nemini, gerekli nemi ve teddedilmesi gerekip gerekmediğini gösteren yeni bilgi kutusu (şu a’de devre dışı bırakılmıştır)
— Lütfen bu özelliğin mevc Tedded çimenlerin üzerinde dururken, nemini, gerekli nemi ve teddedilmesi gerekip gerekmediğini gösteren yeni bilgi kutusu (şu anda mp’de devre dışı bırakılmıştır)
— Lütfen bu özelliğin mevcut durumundaki alt uç sistemlerde veya aşırı geniş alanlarda gecikmeye neden olabileceğini unutmayın
Şimdiye kadar ki güncelleme günlüğü:
1.2.0.0
- Dinamik kırpma yangınları eklendi (yukarıda okuyun)
- Dinamik alan taşması eklendi
- Bulamaç tankeri sulama desteği eklendi (püskürtücülerden 3 kat daha fazla çıktı)
- Sulama sözleşmeleri eklendi
- Genel ayarlar sayfasına ayarlar menüsü eklendi
- Menüye, sahip olunan alanlar / tüm alanlar için nemle ilgili değerleri görüntüleyebileceğiniz bir nem ekranı ve alanlar için sulamayı değiştirme seçeneği eklendi
- Yeni değiştirilmiş mahsul türleri için varsayılan hasat nemi aralığı eklendi Menüye, sahip olunan alanlar / tüm alanlar için nemle ilgili değerleri görüntüleyebileceğiniz bir nem ekranı ve alanlar için sulamayı değiştirme seçeneği eklendi
- Yeni değiştirilmiş mahsul türleri için varsayıla , sahip olunan alanlar / tüm alanlar için nemle ilgili değerleri görüntüleyebileceğiniz bir nem ekranı ve alanlar için sulamayı değiştirme seçeneği eklendi
- Yeni değiştirilmiş mahsul türleri için varsayılan hasat nemi aralığı eklendi
- Boş alanlar oluşturmak yerine mahsulleri görsel olarak soldurmak için düşük nemde yeniden işlenmiş mahsul solması
- Yeniden işlenmiş nem hasadı verimi
- Daha doğru olması için yeniden işlenmiş püskürtücü sulama
- Daha fazla varyasyon için nem haritası oluşturma sistemini elden geçirdi
- Önemli performans iyileştirmeleri
- Nem üzerindeki sprey etkisini azalttı
- Kar fırtınası ve kuraklık şansının azalması
- Nem sisteminin yağışları nasıl yorumladığını iyileştirdi
- Oyunun kalıcı olarak donmasına neden olan bir sorun düzeltildi
- Mp’de senkronize edilmeyen sabit püskürtme
- Çürümeden sonra kalan boş balyalar düzeltildi
- Bellek sızıntıları için olası düzeltme Nem sisteminin yağışları nasıl yorumladığını iyileştirdi
- Oyunun kalıcı olarak donmasına neden olan bir sorun düzeltildi
teminin yağışları nasıl yorumladığını iyileştirdi - Oyunun kalıcı olarak donmasına neden olan bir sorun düzeltildi
- Bellek sızıntıları için olası düzeltme
- Çeşitli hata düzeltmeleri
- Sisin 2 gün üst üste yumurtlamasını engelledi
- Ukraynaca çeviri eklendi
- Brezilya Portekizcesi çevirisi eklendi
- Rusça çeviri eklendi
- İspanyolca çeviri eklendi
- Çekçe çeviri eklendi
- Ayarlar menüsüne aşağıdaki seçenekler eklendi:
— Nem haritasını özel hücre boyutlarıyla yeniden oluşturma yeteneği
— Soldurmayı etkinleştir / devre dışı bırak
— Solma şansı değiştirici
— Nem kazancı değiştirici
— Nem kaybı değiştirici
— Çim nem kazancı değiştirici
— Çim nem kaybı değiştirici
— Performans endeksi değiştirici Solma şansı değiştirici
— Nem kaybı değiştirici
— Performans endeksi değiştirici
— Nem bindirme davranışı
— Nem perdesi davranışı
— Kar fırtınaları ma şansı değiştirici
— Nem kaybı değiştirici
---- Solma şansı değiştirici
— Nem kaybı değiştirici
— Nem bindirme davranışı
— Nem perdesi davranışı
— Kar fırtınalarını etkinleştir / devre dışı bırak
— Kuraklıkları etkinleştir / devre dışı bırak
— Kırpma yangınlarını etkinleştir / devre dışı bırak
— Su birikintilerini etkinleştir / devre dışı bırak
— Nem hasat verim faktörünü değiştirin
1.1.0.2
- Bazı modların oyunu dondurmasına neden olan bir sorun düzeltildi
- Amaçlanan her hücrenin nemini arttırmayan sabit püskürtücüler
- Su için görünür bir püskürtme etkisi olmayan sabit püskürtücüler
- Yağmurdan etkilenen sabit sarılı balyalar
- Kaydederken zaman zaman geçici olarak donan oyun için olası düzeltme
- Belirli ortam seslerinin sesini düşürdü
- Pasif sulama maliyetini düşürdü
- Püskürtücüler artık tarlalarla sınırlı Yağmurdan etkilenen sabit sarılı balyalar
- Püskü- Yağmurdan etkilenen sabit sarılı balyalar
- Püskürtücüler artık tarlalarla sınırlı
- Püskürtücülerin azaltılmış su kullanımı
- Pasif sulama ve püskürtme yoluyla artan nem kazancı
- Düşük pasif nem kaybı
- Hasat sözleşmeleri artık tarladaki soldurma ve farklı nem değerlerini hesaba katmalıdır
1.1.0.1
- Aşırı yüklenmenin devre dışı bırakılması düzeltildi
- Bir araçtan çıktıktan sonra kaybolan sabit sulama bağlam düğmesi
- Bir araçta ilgili anahtarlığa basıldığında başlayan sabit sulama
- Düzeltilmiş sulama maliyetleri ve miktarları
1.1.0.0 araçta ilgili anahtarlığa basıldığında başlayan sabit sulama
1.1.0.0:
- Tüm haritayı kapsayan yeni hücre sistemi eklendi, her hücrenin çevreleyen hücrelere göre kendine özgü nemi ve nemi tutması vardır (hücrel Bir araçta ilgili anahtarlığa basıldığında başlayan sabit sulama
1.1.0.0:
- Tüm haritayı kapsayan yeni hücre sistemi eklendi, her hücrenin çevreleyen hücrelere göre kendine özgü nemi ve nemi tutması vardır (hücreler, PC özelliklerine bağlı olarak 4x4 ila 15x15 arasındadır)
- Düşük nemde mahsulün solmasını yeniden sağladı ve iyileştirdi
- Mahsuller artık hücrelerinin nemine bağlı olarak küçük yamalar halinde solabilirler
- Mahsuller artık her 4 saatte bir dalgalanan bir solma yüzdesine sahip
- 2 yeni sulama sistemi eklendi; içerik menüsünden tarla sulaması (günlük ücretli) ve püskürtücülerle sulama
- Püskürtücüler artık sulanırken 4 kat daha fazla nem verecek su ile doldurulabilir 2 yeni sulama sistemi eklendi; içerik menüsünden tarla sulaması (günlük ücretli ve püskürtücülerle sulama
- Püskürtücüler artık sulanırken 4 kat daha fazla nem verecek su ile doldur 2 yeni sulama sistemi eklendi; içerik menüsünden tarla sulaması (günlük ücretli) ve püskürtücülerle sulama
- Püskürtücüler artık sulanırken 4 kat daha fazla nem verecek su ile doldurulabilir
- Otomatik çim → neme dayalı saman kurutma eklendi, daha fazla ayrıntı yukarıda
- Yağmur sırasında dışarıda bırakılan balyalar artık yağış miktarına göre yavaş yavaş içerik kaybedecek
- Kar fırtınaları, farklı yağmur miktarları, dolu, kuşlar ve cırcır böcekleri için yeni sesler de dahil olmak üzere 12 yeni ortam sesi eklendi
- Şeker kamışı ve şeker pancarı için azaltılmış nem gereksinimleri
- Mp’de senkronize edilmeyen sabit nem
- Mp’de senkronize edilmeyen belirli hava olayları düzeltildi
- Sabit “‘sıcaklık’ ile sıfır indeksleme girişimi” hatası
Github sayfası da bu;
realismus modding zamanlarına mı götürmüş yani? ![]()
Çok zor bir mod bu. Ben oynayamadım. Tüm ektiklerim çürüdü. Afetler yüzünden satış bile yapamadım.
FS’nin basitliği arada işe yarıyor. Max PF ile oynanır
Gergedan gibi olmuş ama çok iyi.
Son yıllarda çıkan çıkacak olan traktörlere bakıyorum gerçekten tasarımlar çok iyi, yani bir traktörü sadece tasarımı bile öne çıkarabiliyor, tercih etme satın alma sebebi olabiliyor.
Büyük firmaların hemen hemen hepsi çok iyi kasa tasarımları ortaya çıkarıyor bir kaçı hariç, valtra ve challenger uzun zamandır göremiyorum mesela.
Ben yeni optum un tasarımını hiç beğenmedim maalesef. Eski tasarım daha iyi idi.
Valtra’da yeni tasarım dili S serisinde var. Hatta oyunda da yer alıyor. Challenger markası da kapandı diye biliyorum. Hatta o paletli traktörleri direkt Fendt olmuştu.
Zaten Challenger fendt massey valtra bunların hepsi aynı çatı altında üretilen traktörler diye biliyorum hepsi agcoya ait
Evet doğru Agco çatısı altında hepsi, biraz araştırma yaptım Challenger markası için şunu demişler;
“AGCO, Challenger markasını 2020 yılında aşamalı olarak kullanımdan kaldırmaya başladı.”
@FarmerJax Dediğin gibiymiş zaten pek fazla traktör modelleri yoktu daha sonrasında paletli modeli de fendt adına çıkarmaya başlamışlar.
Fendt 1050 önce challenger adı altında çıkmış 2016 da, onu da daha sonra fendte vermişler.
Biraz karışık, bir şeyler denenmiş ama olmamış yani. galiba global pazarda pek yer edinemedi o yüzden kaldırma kararı aldılar. Tahmin edebiliyorum neler olduğunu, çünkü sadece “paletli traktörler” denilince akla gelen bir markaydı daha çok, ve o modelleri de kullanışı açısından her çiftçiye hitap etmiyordu, sadece kuzey amerika da görülüyordu, orası da iç pazardı zaten, fakat oranın kralları da john deere case markası.
Traktörleri ilaç püskürtme aracını falan genel olarak hep fendte vermişler, güzel markaydı sarı renk tasarım hoşuma gidiyordu, paletli traktörleri ikonikti ama hiç kullanmıyordum oyunda
Valtra için evet oyunda yer alıyormuş ben fark etmemişim hiç almadım, ama öyle kasada aman aman bir değişiklik yok gibi o yüzden farklı hissettirmedi bana.
DLSS aktifken artık 3D işleme çözünürlüğü yükseltilemiyor peki ama neden?
Dokular 5 yıl geri gitmiş gibi gözüküyor böyle de, mecbur DLSS kapatıp TAA açmam gerekicek gibi.
Abi milletin kendi grafik ayarını ayarlamasına engel oluyorlar şaka gibi, kendileri tanıtımda gösterdikleri şeylerin hiçbirini neredeyse veremediler. Çabuk unuttular galiba paylaştıkları görselleri…
Üzüm fabrikası kurdum her şey normal ilerliyordu. Sonraki sezon hasatlarımı fabrikaya dökemiyorum. İlgili yere gelince Boşalt sembollü yazı hızlı hızlı gelip gidiyor. Fabrikayı kaldırmadan sorunu nasıl çözebiliriz? O kadar peyzaj falan yaptık zor zoruna yerleştirmiştim.
Vallahi öyle, tamamen katılıyorum dediklerine.