Farming Simulator 25 [Ana Konu]

Zaten dediğin gibi bende mesajda belirttim, deformasyon geldiği için ona da el atabilirlerdi ama aynı bırakılmış. Muhakkak deforme olmuş tarlada bir önceki oyundaki haline göre farklı olup göze batıyor olabilir ama bir noktada da anlatmak istediğim bu olay zaten böyleydi :smiley: Deforme de yoktu şimdi deforme geldi uzak mesafeyi ayarlayamamışlar bir sonraki oyuna artık FS27’ye aynı deforme + uzaklık güncellemesi diye oyunu çıkarırlar :smiley: :smiley: :smiley: .

@HasanOfke Bari burda beleş getirseydiler :smiley: yine FS22’deki gibi millete kubota pack sattırıp yan yana yolcu olarak oturmayı da yanında mı ikram edecekler bunlar…

1 Beğeni

evet yüz yılın zortu
bütün kayıtta ana menü görünmüş.
böyle hata olamaz. inanılmaz.

30gb kayıt var ama boş dfdsff

hiç uğraşamayacağım aynı terane :d yayına geçelim.

3 Beğeni

Akşam yayında dikkat et diye sohbetten yazdım video çekerken, görmedin sanırım :confused: Çünkü grafik ayarlarıyla oynayınca falan yayında da ekrana verirken sorun olmuştu.

:smiley: boşver zaten yayın daha iyi oluyor anlık olduğu için, tepkiler falan daha iyi, oyun çıktıktan sonra çekersin videoları müsait zamanda :smiley: vakit canlı yayın vakti.

yarın videoları ayrı ayrı çekmem lazım böyle olmaz. :smiley: yayını açtım.

3 Beğeni

Fs’yi henüz oynayamayanlar olarak, Atla Gel Şaban’daki gibi doluşun yayına. :smiley:

2 Beğeni

cnh ın 300 hp bandında ki hiçbir traktörü yok. oyunda en sevdiğim traktörlerde bana bir - yazdı. ne optum cvx var ne steyr terrus var ne new holland t7 315hd var.

1 Beğeni
  1. yayın sonrası özet;

-Oyunun geri kalan yanlarında en ufak bir değişikliğin basit işler olmasına rağmen yapmamaları gerçeği çıldırttı. :smiley:
-Arazi deformasyonuna tekrar tekrar gelip girmek güzel. Ağır araçlarla hasar yaparken de zemin deformasyonu ve güneş doğduğunda toprağın parlaması vs. çok hoş oluyor. Islaklık efekti nasıl olmaz diye delirtiyor.
-FS 22’de değişim çok fazlaydı. Burada devamını görebiliyoruz. Ev inşaatı o kadar da önemsenecek bir mevzu değil. Ve detayları, aşamaları güzelce vermiyor.
-Mevsim geçişleri ve bitki örtüsünün renk değiştirmesi ile sabahları çıkan sisli ortamlar sonbaharda özellikle çok güzel yapmış.
-Harita tasarımı her yerde çok iyi seviyede keşke burada harcanacak o kadar emek başka yerlere de harcansaymış.

-Joystick ayarlarıdnan birkaçını kullansak da harita ekranında etkilememesi gerekirken aşağıya kaydırıyordu orada birkaç sorun var. Çıkışta düzeltilmeli şu an joystick ile oynayamıyorum.

3 Beğeni

Bence çıkıştan sonra biraz tepki gösterilmeli. Neyse şu an yazmayayım çıkıştan sonra yazarım. :melting_face:

Oyundaki araç ve ekipman sayısını FS 22 ile karşılaştırdığımızda devasa bir fark ortaya çıkıyor. Oyundaki tüm traktörlerin toplamı, FS 22’deki traktörlerin yarısı bile etmiyor. Basın ekibine oyun %90’lık hâliyle mi gönderildi diye düşünmüyor değilim. Zira, Giants bu kadar az sayıdaki araç ve ekipman sayısından linç yiyebileceği ihtimalini göze alamaz. 12 Kasım günü her şeyi en şeffaf hâliyle göreceğiz bakalım, ak kara ortaya çıkacak.

1 Beğeni

şimdi olmayanı mod ile sunup tek tek onlara abone olma ve indirme işi de can sıkıcı tek tek kovalıyorsun. :smiley: preview sürümlerde normalde belli başlı şeyler kısıtlanır normaldir ama fs’de pek olmasına neden olacak bir durum olmuyordu.

şimdi farmcon’da sunuma baktım. tabii bunları ben tek tek yazıp sitede yayınlamadım ve video da çekemedim. hem başka bi iş hem de askerlik yaklaşıyordu.

beklenen gelişimi göstermiş. blending with terrain olayı mesela baya güzel. unity’de kısmet olursa kullanacağız. performans için yaptıkları çalışmalar sayesinde vanaları istedikleri gibi açmışlar. harita sunum videosunda dayı bir sürü şey gösteriyor hakkıdır ama bu yine de statik tasarım olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

bunca yıldan sonra firmalardan bazı ufak tefek şeylerin bile değişmemesi bol paradan yapılacak işin rahatlığından, simülasyon oyununun otomatik olarak yüklediği developar davranışlarından kaynaklanıyor.

küçük ince objelerde daha az vertex kullanmaları güzel. double side render mevzusundan bahsediyor. tek yüzü vardır ama arkasıdna da aynısı gösterir vs.

billboard olayı da çok güzel. bu sayede uzaklaşınca hiç kastırmayan ağaçlar görürüz. bunu da unity’de kullanabiliyoruz bolca eklentisi var.
geometri verisi sıkıştırmayı daha da ileri taşımışlar. vertex data boyutları küçülmüş. 8mb’lık dosya 4.5 mb’a düşüyor. displacement mapping zaten araziyi uygulanıyor. oradaki meshi görüyorsunuz öyle güzel bir altyapı ekliyolar ki odaklansalar deseler ki burada daha da ileri gidelim olacak. ama yoook.

1 Beğeni

Yarınki videoda buradan birkaç not eklerim deformasyonda oynarken ve yayında da tekrar bakarız ama tam olarak dinlemedim. Aslında tahammül seviyem artık sıfır. Çünkü görüyoruz. Neden oluyor ve neden olmuyor ve neden yapılmak istenmiyor.

Sadece teknik tarafı giants editor ve materyal sistemlerini öğrenmeden bu kadar gidebiliyorum. Motoru anlasam daha net konuşacağım.

MSFS2024 yayınında Farming Simulator 25’ten sıklıkla bahsedeceğiz. Bu arada yarın MSFS2024’ten arazi görüntüsü atabilirim artık adım adım yazmıyor. Displacement mapping orada da çok başarılı uygulandı. Mevsimleri, FS 25 ile neredeyse aynı :smiley:

1 Beğeni

Bu arada herhangi bir şekilde yağmurlu havada ıslanan genel toprak dokusu gösterilmedi. Getirdikleri tüm teknolojiler bunun bize on katını verebilecek güçtedir. Developerların yaptıklarını görsek isyan çıkar.

1 Beğeni

Yine modcuların eline kaldık :smiley:
Tribe girdim iki gündür, basıcam olumsuz incelemeyi steamden, çok basit şeylere bile ısrarla dokunmamaları yani abi kaç oyun oldu, bir şeye iyi diyoruz öbür taraftan başka bir şey çıkıyor tüm heves kayboluyor, bu gün çıldırtan şeylerden birisi yayında da söyledim gördük, yapay zeka işçisi toprağı eziyor ama lastik izi çıkarmıyor, dikkat edeceksin abi, yani biz bu serinin çıkan her oyununu bu basit şeyleri bile niye modlarla düzeltmeye çalışıyoruz? Bazı şeylerin zaten modcularla birlikte geleceğini biliyoruz da ama bu basit şeyler yani olmaz.
Resmen şu anda modcuların çıkıp açıklama yapmasını bekliyorum kendimi tatmin etmek için, işte burada eksik var biz düzelteceğiz, bu özellik oyunda yok biz bunu koyacağız gibisinden, işte tarlalarda su birikmiyor biz yapacağız, yav yağmur yağdığı zaman tarlaların bir kaç bölgesinde su birikintisi oluşturmanın sana ne zorluğu var sistem hazır zaten, C&C da ki sistemi inceledim tek bir sistem üzerine oturtmuşlar yağmur yağıyor aynı yerlere su doluyor random değil yani dinamik bir şey yok her yağmur yağdığında hep farklı yerler falan su dolmuyor yani bunu bile yapamıyorsan…

Banka sistemi 15 yıldır aynı, bir ödeme planı bir miktar belirleme bir kredi skoru gibi sistemi eklemek zor olmasa gerek çiftçi oluyoruz oyunda. Farklı kredi tipleri ne bileyim hayvancılık için kredi traktör almak için kredi sera kurmak için arazi almak için koy abi.

Yanlış hatırlamıyorsam fs13 veya 15 olması lazım bazı vakitler firmalar indirim yapıyordu işte sıfır ürünlerde %15-20 gibi indirimler oluyordu, bu basit oynanışı zevkli kılacak şeyler yine modla yine modla bakalım nereye kadar.

Bunlara ek tarlaların ıslaklık efekti özel önizleme sürümünde vardı gördük hatta burada fotoğraflar paylaştık, çeltik tarlasına su doldurmaya başladığı ilk saniyeden tarla ıslak dokuya geçiyordu suyun dolmasından bahsetmiyorum tarla dokusu, ama iki gündür yayınlarda gördüğüm kadarıyla o doku yok.

Şu anda tek umudum @Henkai nin dediğinin doğru çıkması, 12 Kasım tam çıkış versiyonu umarım şu anda içerik üreticilerine verilen sürümden farklıdır.

Ve evet dediği gibi çok güzel bir noktaya değindi bir gariplik var 450 araç ekipman diyorlar traktörler çok az geldi gözüme direk fark ettim, content update falan gelir iyi hoş da 450 diyorsun fs 22 de cidden daha fazlaydı, bir çok ikonik iyi araç yok gözlerim paletli challengeri aradı Agco İdeal biçerdöveri aradı, artık oyun içi lisans savaşları olduğunu düşünüyorum, Giants sanki kasıtlı olarak yapıyor gibi, eskisi gibi değil Farming, çok güçlendi bu konuda, eskiden giants uğraşırdı lisans almak için, şu anda eminim bir çok firma giantsın kapısını çalıyor araç ekipmanlarını oyuna sokmak için.

2 Beğeni

oyun ne zaman indirmeye açılcak ayın kaçı oldu oyun günü mü açılacak acaba

yarın indirilmeye sunulabilir hocam tam indirme 12 kasım salı 16:00’da

dün yayından sonra sarhoş gibiydim oynamaya devam edemedim bayadır bu kadar odaklanıp oynamadım. :smiley: köyümü özledim birkaç paylaşım yapıcam sonra deformasyon videosu ile başlayacağım gece yarısına kadar ayrı videoları ayarlamaya çalışırız.

yayın yapmayalım. yarın devam ederim. ben de bir şeyler yapmaya devam edeyim çünkü gereksiz aşamalar var. onlarla uğraşmak çok uzun sürüyor.

ama ben köylüyüm aga fs25 oynayacam. :smiling_face_with_tear: bu oyun bizim oyunumuz.

3 Beğeni

Bu oyun bizim kanımıza işlemiş artık :grin:

1 Beğeni

Şimdi developer console açtım vallah 8-9 bin drawcall ile oynuyoruz :smiley: tabii efektler ne kadar çoğalırsa artıyor. wireframe haline bakıyorum. tarla harbiden yakında çok detaylı ama gayet normal çok fazla detayımız var adamların yapacak bir şeyi yok. oynamayı sınırlandıramazlar bu nedenle gene çok güzel bir şey geldi ama tam göremiyoruz. :confused:
ekranda hep 2 milyon triangle çiziliyor.
yayında bi ara gösteririm. arazinin mesela 12.cmlik yerden daha büyüğüne geçmesi her zeminde geçerli bütün zeminler çok fazla triangle sahip. işte o yüzden her naneyi yiyebilecek bir dünya var. optimizasyonu da yapıyor adamlar istediğimiz modlar en geç 1 ay sonra hazır olmuş olacak. :smiley: üfff o zaman… traktörün canı çıkana kadar yüklenicez.

fs22’de amerikan haritası boş halde 4k drawcall ile başlatıyor. daha fazla obje, araç, ekipman derken artar tabii

seslere tekrar gelirsek bu adamlar hiç üşenmeden her sesi bize sağlamaya çalışıyor. scs feyz al diyeceğim scs traktör yapsa seslerin nasıl olacağını tahmin ediyorsunuzdur. farming özel ses stüdyosu kurdu kardeşim. :smiley:

2 Beğeni

ev inşaatımız devam ediyor. gene aynı şeyleri istiyor. :smiley: baştan söylesene ya hepsini tek seferde getirelim. bunun tam olarak neler istediğini çıktıktan sonra rehber olarak paylaşırlar.

5 Beğeni