Farming Simulator 25 [Ana Konu]

parallaxı heighmapi burada kullanmamak anormal hayır normal map yok gibi de duruyor saçmalık

3 Beğeni

bunuda birsonraki oyunda yenilik diye sunarlar :slight_smile:

2 Beğeni

@gampue :smiley:

O kadar iyi şey yapıyorsun yani şu görüntü karşısında yaptığın tüm o iyi şeyler bi anda önemsiz kalıyor, daha bunu 2024 yılına girmişiz yapmıyorsan ne diyim ki? :smiley: şu kare 2024 yılında oyunculara küfür etmek resmen, 3 yılda bir çıkan bir oyun için gerçekten artık bu tür şeylerin hala eski kalması çok saçma ve can sıkıcı, ofiste ne yapıyorsunuz ilk iki yıl sadece CGI görüntüsü hazırlamaya uğraşıp son sene mi geliştiriyorlar bu oyunu anlamadım ki, yapmayın gözünüzü seveyim öyle basit ufak çaplı bir şirket değilsiniz ya.
Harbiden bunu bir sonraki oyuna saklamak küfür edin daha iyi.
Şuna hiç yoktan bi parallax teknoloji uygularsın ki oda seni kurtarır bu oyun için, dökme dolma efektlerini saymıyorum bile onlar ayrı bir leş zaten.
Birisi bana söylesin şimdi oyun önce 2 yılda bir çıkıyordu artık 3 yılda bir çıkıyor, bu fazladan bir yılın oyuna kattığı şey nedir? Harbiden fazladan bir yılın etkisi ortada diyebilecek kimse yoktur diye düşünüyorum. 3 Yıla çıkardıysan süreci ee babacım biraz asıl yani bazı şeylere be, sis mis kasırga geçin bu işleri, kasırga fikrini verinceye kadar şirkette abi şurayı düzeltelim burası çok eski kaldı diyen tane adam yok galiba.

Biraz tepki gösterdim galiba :smiley:

1 Beğeni

Rockstar games yapacak abicim oyunlari bekledigine deyecek :slight_smile: dusunsene cikartiyorlarmis birtane ciftlik oyunu :slight_smile: dedimya simdi bunu yapsa birsonraki oyuna ne katacak.Rakip olan bir oyun olsa gelisim surecide hizlanirdi. rockstar gamesin boylebi seye ihtiyaci yok malum citanin yuksekligini onlar belirliyor zaten :slight_smile:

Söylediklerine katılıyorum ama nerde işte… Bir tane sağlam rakip olabilecek oyun vardı Cattle And Crops, o da tutunamadı mali yetersizlik ekip yetersizliği yanlış kararlar yanlış yönetim vs vs.
Neyse yapacak bir şey yok :smiley: elimizdekilerle idare edeceğiz artık. :slight_smile:

Bir kaç video bırakayım güzel kareler var;

Tek kayda değer şey arazi ve su ile etkileşime girebilmemiz, bu da bir nevi aslında oyuncuların bir şeyleri kurcalayarak gerçekleştirdiği bulduğu bir şey, pirinç tarlasındaki su pompasını çalıştırıyorlar su dolmadan araziye giriyorlar, bu şekilde gerçekleşiyor, bunu yine geliştirecek olan modcular.

1 Beğeni

polonyalıların bizimle aynı kafada olması :smiley: ayrıca traktörde sulu tarlada giderken çok fazla efekt çıkartıyor bu saçma olmuş.

2 Beğeni

Benim aklımdaki diğer bir konu hani düz arazilerde değil de hafif meyilli inişli çıkışlı araziler olur ya yağmur yağdığı zaman su birikir bazı yerlerde, bir nevi C&C deki sistem yani bu oyunun orijinalinde olacak mı onu merak ediyorum, iş yine modculara mı kalacak acaba.

ezilen yerlerde su olursa shader onu ayrı gösterebiliyor. ayrıca ıslanan arazi materyali çok ama çok güzel. engebeli yerlerde de eziliyor mahsulu dökerek güzel test etmiş. biz hem lastik izimizi hem de deforme izimizi bu gibi yerlerde serbest bir şekilde görebiliyoruz. deformas blog yazısı paylaşılsın ama öyle tırışkadan değil bize teknik detay versin o zaman ben de araştırıp yazıcam. su biriktirmekten öte su ile ıslaklık materyalleri her yerde bol bol kullanılır. vallah giants materyal sistemine çok önem veriyor. shaderlara abanıyor ibretlik. feyz al lan scs diyeceğim ama…

1 Beğeni

Ayçiçek tarlası çok güzel tasarlanmış. Artık daha fazla binanın içini gerçeğe uygun donatmışlar. Parallax orada da kullanılmış. Nehirdeki tekne ev veya iskeleyi de hesaba katarsak sürülebilir tekneler, botlar suda yapılan efektler sayesinde daha güzel görünecek. Bazı alanların bitki örtüsü ve genel arazi ile uyumu on numara olmuş. Ultra grafikte güçlü bir vegetation ve terrain sistemi gösteriyorlar. Bunun iyi yanını iyi iş çıkaran haritalarda görebiliriz. Modlarda kasmıyorlar. Giants ekibi her yeni oyunun yeni haritasında kasaba gerçekliğini ve atmosferini daha iyi aktarmaya çalışıyor. Böylece farklı harita modlarına ihtiyacınız kalmıyor. Çünkü her tarafta küçük küçük onlarca çeşitli 3d modeller var.
FS 22’de tamam biraz bıraktım ama başka haritayı kurup oynama ihtiyacı hissedemedim bu başka nedenlere de bağlı ama günün sonunda her şeyin iyi olmasını istiyorsun. Ekstra özellik katan haritaları bir kenara bırakıyorum. AAA özeni var yani çoğu haritanın köşesinde bu da çok iyi bir şey.

2 Beğeni
2 Beğeni

Yani, güzel… Vitesi arttırdılar tam gaz devam ediyorlar, her gün bir şeyler paylaşıyorlar.

Bu arada MSFS 2024’ün yeni arazi görüntüleme sistemi FS 25 kadar iyi olmuş. Displacement mapping olduğu için FS 25’teki gibi 3D gibi gösteriyor. Hatta atıyorum indiğim yerde tarlanın yanında traktör yolu vardı. Oradaki traktör izlerinin oluşturduğu derinliği bile öyle oluşturmaya çalışıyor. Genel olarak kalite herhangi bir oyundaki arazi kalitesi ile aynı olduğundan uçaktan inip takıldığınızda sırıtmayacak. Yeni bitki örtüsü ve rastgele oluşturulan taşlar ile 3d ağaçlar ve ortam sesleri farklı bir oyundaymışsın gibi hissettiriyor. Ama bunlar hep maliyet işte sistem güçlü olmalı.

2 Beğeni

Volume fog olayını aşırı abartmışlar gibime geldi. Modern renklere hitap eden bir arayüze sahip olması güzel. Yeni ekipmanlarla çalışabilecek olmak da hoş. Ancak bunların hepsini bizim emektar 3060, 6650 XT’ler kaldırabilecek mi orası muamma. Optimizasyon konusunda bir sorun olmazsa 12 Kasım günü herkes oturup oynayacak.

1 Beğeni

Yani Fs deki sistem sağlam diyorsun? Hiç daha önce araştırmadığım için bilmiyorum hangi teknoloji daha iyi veya kötü.

Şu görüntü cidden korkunç! İlk oyundan bu yana değişmeyen aptal saptal bir görüntü!

1 Beğeni

:white_check_mark:GIANTS kendisini, Ortaklar arasında çok farklı olan etkinlik ve oynanışla “açıklıyor”.
:white_check_mark:Ortaklara yönelik etkinlik oldukça spontane bir girişimdi.
:white_check_mark:Bilgisayarların farklı konfigürasyonları vardı.
:white_check_mark:GIANTS, FS25’i ileriye doğru büyük bir adım ve AAA oyunları dünyasına bir giriş olarak görüyor.
:white_check_mark:GIANTS, FS25’te topluluğun beklentilerine özel önem verdiğini vurguluyor.
:white_check_mark:GIANTS, Asya haritasının nasıl algılandığının farkında ancak oyunun etkisini genişletiyorlar.
:white_check_mark:Ayrıca bizi bekleyen bir Garaj Fragmanı da var.
:white_check_mark:Görünüşe göre pek çok insanın beklediği harika bir şey daha almak üzereyiz. Bu, iş ortakları için Erken Erişim sürümüne zaten dahil edilecek. [Umarım yolcu moduyla ilgili değildir]
Genel olarak hâlâ bir şeyler hazırlıyorlar, ancak konuşmanın tonuna bakılırsa bunun “vay be” gibi bir şey olmayacağı anlaşılıyor.

Kayda değer bilgiler bunlar. Ortaklar diye kastettikleri içerik üreticileri.

spontane gelişen etkinliğe elemanlar şak diye damlamış. bize 5 ay öncesinden haber verseler gidemeyiz sdfsdfds

ön sipariş fiyatından endişesi olan varsa x.com

4 Beğeni

Harbiden içerik üreticisi denilmeyecek kişileri davet etmişler, bin abone üç bin abone falan :smiley: Türkiye den kimseyi davet etmemeleri üzücü o kadar oyuncuları var Türkiye de.