Farming Simulator 22 [Ana Konu]

aynen öyle kartla alakası yok oyunun huyu bu 150 fps aldığım yerler var kartı 100 de yüz kullansa da sabit durmuyor aniden kullanım düşüp takılmalar başlıyor işlemci bile yeniledim 5700x taktım nafile başka oyunda yağ gibi akan sistem bu oyunda çöp oluyor resmen. tuhaf olan bu oyun satış rekorları kırmış grants böbürleniyor da hiç mi şikayet yok? bence vardır da sallamıyorlar nasıl olsa satılıyor ne uğraşayım diyordur sanırım ki alternatifi de yok zaten. ama eninde sonunda umarım büyük tepki gelirde zahmet edip düzeltirler. ayrıca umarım millet enayilik edip daha fazla oyunu almazda taşın altına elini sokar grant

evet maalesef öyle hiç bir ayar düzeltmiyor umarım büyük tepki gelirse ancak o zaman belki düzeltmeye uğraşırlar yoksa bu satışlar devam ederse hayatta düzeltilmez bu oyun

amd kart için fsr 2 0 geldiğinde onu açtım baya canlanmıştı renkler ama oyun lanetli midir nedir sonradan onu da bertaraf edip bozdu

Valla ben ryzen 5 5500 u GTX 1650 ile çok rahat full grafiklerde oynuyorum kasma donma olmadan bence sizin sistemde bi sıkıntı vardır bilmiyorum yinede ama

:sweat_smile: aynen kesin öyledir bizim sistemler çöp :rofl: senin kart 3080 ti den bile çok iyi bir kart olduğu için sorunsuzdur :+1:

1 Beğeni

Ben kartım 3080 den yüksek bi kartt demedim ama sen bilirsin

Hocam bakın şimdi. Arkadaşla gta v online da ilk defa elmas soyduğumuz için öylesine video çekmiştim ayarlar full hiçbir sorun yok.

Bu da fs22 bilgisayarı daha 1 1.5 ay önce satın aldım. Oyun steamden alınma yeni profil sıfır mod dahi kursam oyun sürekli takılıyor. Bu arada kasmayan gta 5 hdd de yüklü kasmaktan ilerleyemediğim fs22 ssd de yüklü
Nvidia önerilen ayarlar

Düşük ayarlar

Yüksek ayarlar fps 144 sabitledim.

Ben 3080 ti ile sorun yaşıyorum siz de nasıl 1650 ile sorunsuz oynuyorsunuz anlayamadim

Nvidia da konu açtım eğer altına destek verirseniz belki bu oyun için güncellene yayınlanır. Destekten biri ile görüştüm veri toplamamız lazım dedi

milleti yalancı çıkarıp durmayın yaw, adam sorunsuz diyorsa sorunsuzdur :smile:
ben gtx1070 ile akıcı birşekilde oynayabiliyorum.
evet sizdeki ekran kartlarıyla full ayar sorunsuz oynamanız lazım ama işte oyun sorunlu… ayarları biraz kurcalayıp kalite kaybetmeden ayar çekmek gerekiyor.

aklıma gelen tavsiyeleri verim belki denememişsinizdir.
gelişmiş grafik ayarlarında “çoklu örnek düzgünleştirme” ve “son işleme kenar yumuşatma” kapalı olsun. Bulut kalitesi de orta olsun üstüne çıkmayın derim. Diğer ayarlar yüksek olabilir ancak “arka ayna” ve “gölge ışıkları” ayarlarını çok uçmayın derim. Deneyin işte.

Birde shadercache olayı var. Bu oyunda biraz sıkıntılı galiba. Belgelerim/my games/fs22 içinde klasörü var ordaki shadercache dosyalarını silin. Oyuna girince tekrar oluşturacak ve oynanmaz derecede kasacaktır biraz sabredin. Ayrıca grafik ayarlarını her değiştirdiğinizde bunları yeniden oluşturuyo galiba o yüzden grafik ayarları denerken oyuna geçince biraz sabredin kasa kasa oynayın sonradan düzelmesi gerekir.

inanmıyorsunuz diye video çekip atim dedim ama youtube çamurdan çamura sokmuş videoyu :laughing:
neyse kaliteye bakmayın takılma yok işte onu göstermeye çalıştım.

kardeşim dediğiniz şeyleri yaptım sonra shadercache klasöründeki dosyaları sildim oyuna girince dediğiniz gibi bayağı bir takıldı ama sonra daha akıcı oldu oyun,ve ben de birkaç şey ekleyeceğim gelişmiş grafik ayarlarında yeşillik gölgeleri açıksa onu da kapatmayı deneyin fps bayağı artıyor kapatınca ve detay mesafesi,nesne çizim mesafesi ve yeşillik çizim mesafesi bu ayarları yüzde 200 ise yüzde 150-175 arasına düşürün o da bayağı fps arttıyor.

çim gölgeleri, detay mesafesi, arazi kalitesi gibi şeyler çok yüksek tutup kızmaya gerek yoktu zaten bunlar hep sömürüyor. fs22 çok önemli optimizasyon teknikleri ile çıktı ama onların dışında yine grafik ayarlarında vanalarını sonuna kadar açman şansımız yok eğer çok güçlü bir kart kulllanmıyorsak yine arada takılacak ama stabil oynatacak.

@HasanOfke hocam bir de çoğu insan yabancılar da dahil özellikle nvidia grafik kartı kullananlar geforce experience programından ayar çekiyor oyuna ama o program fs22 gibi bazı oyunlara saçma sapan ayar yapıyor ve oyun da haliyle takılıyor veya kasıyor,bence herkes oynadığı oyun farketmez grafik ayarlarını kendi yapmalı diyorum bazen.

Yukarıda attığım video da low settings denemesi mevcut fps 220 250 arası oluyor ams yine drop giriyor.

Bf5 Bf1 Gta V Online rise of the tombraider gibi oyunlarda nokta takılma yaşamazken bu oyunda yaşıyorsam bu işte bir sıkıntı vardır.

dediklerini yaptım baya düzelme oldu teşekkürler.

bu arada yuh diyorum zam yapmışlar

@fsmemoli o yüzden kim ne oyunu alacaksa alsın ekonomi düzelene kadar yeni fs çıkmaz zaten sdfsfsdfdsfs

1 Beğeni

FS 22 silverrun DLC de sizinde çimler rengarenk oluyormu

Evet şimdi de bu sorun çıktı. Bir sonbahara giriyor, bir ilkbahara; turuncu - yeşil dönüyor. :face_with_symbols_over_mouth:

Ayarlardan yeşiliklerin gölge ayarı var kapat orası ı benim düzeldi öylelikle

1 Beğeni