Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
yazık oldu gibi duruyor…
Case nin yeni balya makinesi de oyunda yer alıcakmış, baya hoşuma giden bir makine kasası çok güzel tasarlanmış. Daha yeni çıkan bir makine, direk oyunda olması mutlu etti beni.
Görünen o ki yine düz olsa da toprak dokusu için kullanılan teknoloji güncellenmiş, baksanıza baya gerçekçi toprak dokusu gibi duruyor, bu teknolojiyi Mount and Blade Bannerlord da görmüştüm kale duvarlarında uzaklaşınca taşlar düz texture oluyordu, yaklınlaşınca kabarıklaşıyordu, teknoloji nin tam adı ney bilmiyorum, 3D mi artık bilmiyorum, Fs19 da vardı zaten bu teknoloji de çok iyi değildi, şu anda çok daha iyi olmuş, daha iyi gözüküyor. Ekran görüntüsünü İnstagram hikayelerinden aldım o yüzden tam net değil, belli olmuyor olabilir.
benzer tarla dokuları fs19’da da oluşuyor
fotoğraf da düşük çözünürlüklü ve story olunca garip görünmüş bekleyip görücez
ciddi bir dinamik arazi beklentim yok en azından toprak dokuları ve efektleri iyileşsin, multi-angle olsun
Farming Simulator 22’nin üretim zinciri özelliği tanıtıldı. Ekmek fırını kurup yağ, un, şeker sağladıktan sonra ekmek ve hamur işleri üreterek marketlere ve restoranlara satabilirsiniz!
kasaba sisteminde inanılmaz olacak
Farming Simulator 22 Koleksiyoncu Sürümü içerikleri ve yeni traktörler ortaya çıktı!
Global Company ile bunlar yapılıyordu. Bizim yapmadığımız kalmadı mesela Ha şu var oyun içine gömülü gelmesi yaşanabilecek bazı sıkıntıları giderir diye düşünüyorum. Öyle aman aman bi özellik değil. 4 senede bundan fazlası yapılması lazımdı. Çok uzun bi tatil yapmış amcamlar galiba…
Dinamik araziyi geçtik, artık ondan bi umudumuz yok ama en azından başkaca özelliklerin daha da geliştirilerek gelmesi gerekiyor. Mesela kasaba sistemi dedin ya , ta 19 da çiftlikler arası ticaret muhabbeti vardı, çıkmadı mod olarak gelicekti falan, noldu o mevzu mesela bu güzel bi olay. Fiziksel bi gelişme göstermeyecekse özelliğin artması gerekiyor. Yoksa bu şekilde çıkarsa fotoğraflardaki gibi çok büyük tepki alacaklar. Ha umurlarında mı , değil…
tepki almaları mı önemli yoksa oyunu satmaları mı ? onlar oyunu sattıktan sonra istersek arkalarından sövelim umurlarında olmaz
E3 başladı bakalım…
adamların yol haritası belli yeni oyun çıkart, modcular mod çıkartsın sonra o modları yenilikmiş gibi bir sonraki oyuna ekle, 3 oyundur aynı şey, bunu büyük yenilikmiş gibi övmeye gerek yok.
Acaba sistem gereksinimleri ne olucak muhtemelen fs 19 la aynı olur
“FS19 modlu” dan aldığın fps den daha yüksek fps alırsın
e3 devam ediyor hatta bitti bile cgi videonun devamını hala paylaşmadılar? farmcon21 vurgusu yapılıyordu hep malum pandemiden dolayı herkes kendi sunumunu gösterini organize ediyor
Farming Simulator 22, AMD’nin FidelityFX Super Resolution özelliğinden yararlanacakmış. Nvidia DLSS benzeri bir sistemdir.
daha önce duyurulan şeyler konuşuldu özetle cgi trailer bu sene yok
farmcon21 haftasında tanıtacaklar 1 ay daha bekleyeceğiz zaten o zamana kadar yeni özellikler de tanıtılacak belki de tanıtım videosu farmcon öncesi gelir ilgi çekmek için
ben video olayını yine de halledeceğim ama çok kısa tutmamız lazım yapabilir miyiz göreceğiz
Parallax occlusion mapping tekniğinden de bahsedildi bu da arazilerin daha gerçekçi görünmesi demek bunu ilk kez kullanacaklar. @bertan06 @Emre54 sahneye davet ediyoruz.
Daha sonra diğer ayrıntıları aktaracaklarmış. Dinamik arazi yok ama böyle bir olay var. Sus payı da diyemeyiz sıradan şeyler.
örnek ue4
yine de aşırı bir şey göremeyeceğiz bekleyelim anlaşılsın fakat modlarla daha da ilerleyebilecekleri detaylar eklenirse güzel olur
Farming Simulator 22 with Mods
Parallax Occlusion Mapping olayını anlayabilmemiz için öncelikle PBR olayının ne olduğunu anlamamız gerekiyor. PBR ile alakalı kısa bir özet geçmiştim, merak edenler buradan okuyabilirler.
PBR konusunu anladığımızı düşünerek, Parallax Occlusion Mapping denilen olaya bakacak olursak; muhtelif bir çok PBR dokunun (örn: kar, toprak, taş vs.) düz bir yüzeyde yazıda bahsettiğim tüm dokularının bir araya gelmesiyle sanki 3D gibi ışığı ve gölgeyi taklit etmesini sağlayan ve render performansının da doğrudan artıran bir materyal yazılımıdır.
- Örnekler:
Dikkatli bakıldığında yüzeyin düz olduğu anlaşılıyor. (Yani polygon yok denebilir)
Kısacası o kadar detaya polygon harcayıp performans düşürmektense bunlar Parallax ile halledilebiliyor.
EK OLARAK
Peki Vertex Blending ya da Vertex Blend Material nedir ve neden önemlidir?
Parallax ile beraber kullanıldığında aynı özelliğe sahip taş, çim ya da toprak dokularının birbiri ile karıştırılarak bir nevi splat (karışım) yapılmasına olanak sağlayan ve R,G,B dağılımında her ana renk ve ara renge karşın bir PBR materyal kullanımına olanak sağlayan ve vertex blendin olmadığı yerde araziler (terrain) için parallaxın bir anlam ifade etmeyeceğini düşündüğüm güzel bir boyama yazılımıdır. Zaten bir çok oyun ve render motorlarında bu sistem kenarından köşesinden kırpılarak ya da doğrudan kullanılmaktadır.
Dolayısı ile araziyi bu yöntemle farklı dokularla brush ile mikserleyip boyayabiliyoruz. Araziye giydirilen bir çim dokusunun üzerine brushla toprak yol çizebiliyoruz ya da bir su birikintisi de yapabiliyoruz. Ya da istersek taşların arasından çim de fışkırtabiliyoruz.
Yani herhangi bir 3D yüzeyin üzerini elimize bir fırça alıp Bob Ross emmi gibi dağ taş çim toprak kar vs. boyayabiliyoruz. Farklı farklı dokuların karışımı da hem gerçekçi görünüyor hem de klasik “tile texture” mantığını minimize etmiş oluyoruz.
FS bu konularda yeni oyununda ne sunacak bekleyip göreceğiz ancak böyle bir oyunda ya da bu minvaldeki arazi tabanlı oyunlarda dinamik arazi şart bence. Snowrunner bunun en temel örneğidir. Tüm bu teknolojileri bir arada kullandığınızı ve aynı zamanda arazinin de basınçla bükülebildiğini ve bükülen, içine çöken alana da kenarındaki su birikintisinin dolduğunu düşünün o Snowrunner ve önceki oyunlarında var işte Bekleyip göreceğiz.
Yarın CGI trailer in tamamı geliyor, anlaşılan tamamen bağımsız ilerlemek istiyorlar, oyun fuarlarına vs artık katılmayıp her şeyi kendileri düzenleyecekler, görünen o.
hafta sonu videoyu çekememiştim çok beklemeyecek olmamız güzel
yarın dedektiflik vaktidir!