Euro Truck Simulator 2 [Ana Konu]

Kapalı fakat aynı

Oyun içinde FPS sınırı düşük kalmıştır, onu 300-400 çekebilirsin. Ekranın yenileme oranını ekstra monitör kullanmıyorsan 144 Hz yapıp, oyun içinden de aynı şekilde ayarla. Ha birde ekran kartı en son sürümü ile birlikte Nvidia App yükleyip şu iki seçeneği de aktiflersen fps oldukça yükselecektir.

1 Beğeni

MAalesef söylediğin ayarları yapmışım daha önceden ama yine fps aynı.Sorun donanımsal mı acaba?

2K çözünürlük diyorsun ama ölçek 300 olduğu için, ekran kartı 2K değil aslında 6K gibi çalışıyor. 5070 Ti gibi bir kart 300 W çekmesi özellikle bu oyunda normal değil. Bende 4K %200 ölçek, 72 FPS sınırında çalışıyor ve Frametime grafiğinde ufak dalgalanma yok. Ortalama güç tüketimi 140 - 170 W arası oluyor. Her bir FPS değerinin oyundan oyuna değişmekle beraber karta etkisi farklı oluyor, bazen sınır koymak oyunu daha akıcı hale getiriyor. Bende performans var diye 200 ölçek yaptım, normalde ekran en fazla 150 ölçeğe kadar destek sunuyor.

@Demiragli Yenileme oranını ekranın yenileme oranı ile aynı yap, V-sync’i aç ve FPS sınırı koymayı dene.

1 Beğeni

Normal değil bence. Aynı kartta %400 ölçekte, en yüksekte (ayna ayarları hariç, zaten önemsiz) ve ekran 1080P olduğu için sanal-nVidia DSR ile 2K kullanıyorum. Ekran kartı kullanımı %55 civarında dolanıyor, fps olarak da 130’un altını pek görmedim. İşlemci 9600X ve 5,4 GHz hız aşırtma ile kullanıyorum. Mod yok, tek oyunculu.

ets 2’nin yüksek grafik ayarında o kadar vermesi normal değil mi? laptop diye bir şey diyemiyorum hiç mi oynamıyor o garipmiş.

şu elemanın düz 5070; aşağı yukarı bu da 250w’da fulleniyor.
biraz modlardan dolayı da olabileceğini düşünmeye başladım. hvt’nin otobüs modlarıyla oynuyorum + snowymoon ıvırzıvırları var.

neyse son kararda monitorüm 143.9hz’de çalışıyor, oyunda da vsync’i açtım. 144fps sabit %60-70 gpu kullanımıyla akıyor, pek bi yırtılma falan da olmuyor.

bi ara vakit olursa oyunun daha standart haliyle deneyeceğim

Hazır konuşuluyorken; kendi haritamda 3070ti kartla (16gb ram+i5 işlemci) 4k+200 ölçekle sabit 60 fps veriyor ama birkaç yerde 10 metre boyunca 58’e inip tekrar çıkıyor. Buna odaklanıp haritanın o bölgelerini de rahatlatmalı mıyım, yoksa bu sistemin artık orta altı sayılmasıyla ancak bu deyip devam mı etmeliyim? Orijinal haritada da yer yer fps düşebiliyor çünkü bu sistemle. 8k oluyor galiba bu durumda.

Bana göre 3000 serisi kartlar son safkan güçlü kartlar, 4000 ve 5000 serisi sanki sadece yazılım üzerine üretilmiş kartlar gibi testlerden de gayet anlaşılıyor zaten, mesela 12gb lik 3060 nvidia tarihinin en iyi kartıdır bana göre, hala güncel oyunlarda taş gibi performansı var, 3000 serisi saf güç olarak bence yıllarca götürecek rahatça kullanıcılarını

Yani harita yaparken benchmark olarak düşünürsek, bu sistemle bu fps iyi deyip devam mı etmeli yoksa 60’ın altına düşmemeye mi odaklanmalı?

Bu sistemin bir tık üstü hiç fps sorunu yaşamaz o kesin ama bir tık altı çok fps düşüşü yaşar mı merak ettiğim şey bu.

Ölçeklemede uzakla işim yok diyorsanız örneğin west balkans köprüsünden geçerken aşağılara bakmıyorsanız 150 üstüne çıkmamak iyi sonuç veriyor, gelecekte YSS köprüsünü geçerken FSM yi görecem derseniz 200 yapılır, SSAO fps düşmanı; düşük veya kapalı öneririm konsolu hepten karanlık yapıyor, Anti aliasing kartın performansına göre deneysel ayarlayın kartın limitini bilirseniz zorlanmıyor

şuan evde 3 stack var üçü de kurulu ayrı kasalar:
r5 5600 - rtx3060 12g
r5 5600 - rtx4060ti 8g (bence en tırt bu)
r7 7800x3d - rtx5070ti 16g

üşenmezsem aynı ayarlarda 2k çözünürlükte bi benchmark yapıp paylaşayım. sanki 5070ti dünyaları değiştirmiyor gibi geldi ilk hissiyat olarak. forza horizon’da vs. optimize oyunlarda değiştiriyor tabi, o ayrı

1 Beğeni

Holland Style paketi geliyor

12 Beğeni

Tabelayı istediğimiz gibi yazı yazsak mükemmel olur

2 Beğeni

DAF XG ye de güzel parçalar gelir inş bekliyoruz.

oh be oh şu ışıklara bak süper gözüküyor.

oo süper on numara dlc geliyor

uzaktan bulanık görünen cevre ve araçların görüntüsünü hangi kod ile düzeltiyorduk…

Grafik ayarlarında alan derinliği açıksa daha bulanık görünür. Ayrıca TAA keskinleştirmesi açılırsa daha net görünür.

bi ara scs oyuna bu olayı getirmişti geriden uzaktayken marka vs belirsiz atıyorum 200 metre kalınca şak net ne marka vs. olduğu ortaya çıkıyordu. onu kod ile uzaktakini de ne oldugu belli olacak şekle getiriyorduk…