Hi way peki hocam herhalde gerçekçi değildir çok eski araç.
zahmet olmazsa bugün de dener misin?
Nereden öyle bir saçma algıya kapıldın merak ediyorum. Field of View, “Net görüş açısı” her insanın tek gözüne göre 50-55 derece arasıdır. Monitör de tek göz olduğu için en ideal hız ve FOV budur. İki gözünle görebildiğin (peripheral) yerler daha geniş olsa da, hız ve yakınlık hissiyatı tek göze bağlıdır. Monitör senin göz bebeğini takip edemediği için FOV geniş tutulur. Eğer gerçekçi hız ve genişlik hissiyatı istiyorsan 55 dereceye getir.
Araçlar bire bir ölçüye göre yapılıyor evet. Aldığın hissiyatın farklılığı 2 gözünle algıladığın derinlik hissiyatını tek monitörde hiç bir zaman alamayacak olman. Youtube videolarında bile hep balık gözü kamerayla çekiliyor.
SCS sadece genel olarak tek monitörde en azından yan aynanın bir kısmı görülebilsin diye FOV açılarını geniş tutuyor. Lütfen hayal gücümüzden SCS adına sallamayalım.
vallah şu an oyunda benim basit interior cameralar var. 60fovdalar. konumlarını da direksiyonu ve ön camı rahatlıkla görecek şekilde ayarlıyorum(kokpitte şoför modelinin üst vücudunu kapatmak zorunda kalıyorum) ancak hem amerikan hem de europe araçlar olunca iş karışıyor. scs gibi bir çözüm olsa bal dök yala. gerçek araçla kıyaslanacak bir mesele değil. göz takip kafa takip cihazı ile oynadığım anları mesela unutamıyorum direkt içindeydim. vr saymıyorum. klavye mouse öncelikli bir ortamda direksiyon seti ile de oynasak aynı 3 tane monitör de koysak aynı. bazı araçlarda tasarımdan ötürü güzel geliyordur. yoksa her kameranın target noktası aşağı yukarı aynı. şu bir gerçek oyundaki bazı araçlar taa ilk zamanlardan tasarım ve sürüş kamerası açısından hep favorimiz oldu. bu algı karıştırıyor.
umarım ileride benzer bir çözümü uygularım. basit oyunlarda cinemachine destekli direksiyon rotasyonunu ve araç bodysinin xyz eksenlerindeki davranışları takip eden camera sistemi çok gerçekçi yapıyor.
Saçma mı
pes diyorum, tamam sizsiniz. Kimse yorum yapmasın, size göre saçma eleştiri yapmasın(!) bizzat ABD li YouTuberlar var, onlarca discord sahibi var googles diye bir adam var, alayı saçmalıyor o zaman? gerçekçi mi geliyor size o araçların interiorları gerçekten? Hayır bunu sadece BEN dile getirdiğimi mi sanıyorsunuz? Hiçbir yerde söylenmiyor mu? Komedi yav. Koskoca araçların simit gibi direksiyonlarla sürüldüğünü illa ki görüyorsunuz. Sallama diyorsunuz yahu, istersen 50 inclik ekranda sür, yine aynı. Algı diyorsunuz, demek ki bu mevzu sadece beni ve birkaç kişiyi rahatsız ediyor
pes gerçekten
Güvendiğin bir modçu arkadaşına söyle, açsın, kaç cm’miş direksiyon ölçsün blender’da. Endüstriyel üretim bandı verilerinden araç yapıyoruz, adam diyor ki ölçüler yanlış…
özel hayatında ne gibi bir sorunla karşılaştın bilemiyorum ama , @SiSL cevapları üsten değil , ayar vermelikte değil. Toplulukta samimiyetten dolayı bir iletişim dili söz konusu. Aynı tepkileri @SiSL için yazılan geçmişteki ayar verme vb cevaplar için verdin mi Hiç ? Öfke nöbetinin bedelini formda herhangi birine ödetemezsin. En fazla PC’den silersin oyunu olur biter. Bir deyiş vardır ; Oyunu satın alıyorsun kişileri değil.
Ben bir şey soracağım benim volvo fh5 750 beygirlik tır aldım yakıt deposu büyük göstergede tırda dorse yok yakıt miktarını 3500 lt olarak gösteriyor ama tıra dorse takınca (boş dorseyle) yakıt miktarı 2500 lt ye düşüyor bu hata mı normal mi.
Yorumların hiç hoş olmadı. Sanki seni dolandırmışlar, mağdur etmişler, ayıplı mal satmışlar gibi gereksiz ve yersiz yere yükseliyorsun. Hala fov şöyleydi, gerçek araç böyleydi yorumları yanlış algıladığını gösteriyor. Bütün modeller onaydan geçmiş. Oyunun grafikleri, başka oyunun grafikleri, gerçek ortamın atmosferi gördüğümüz her şeyi değiştirir. SCS’in kurallara ve kendi motoruna uygun seçtiği materyal ve kaplama tasarımları nedeniyle bazı araçların elde olmayan sebeplerden ve teknik zorunluluktan dolayı kötü görünmesi zaten bizi yıllardır üzüyor.
Scania Touring otobüsünde bile iç koltukları vs. diğer kaplamalara baktığınzıda sürekli high poly basan her türlü şeyin yükseğini kullanan modellere göre daha optimize ve kontrol edilebilir resmi assetler olması modeli küçük gösteriyor ama onlar kendilerince bütün sorumluluğu alıp o şekilde doğru yapıyor. İşin artık köküne kadar mutfağında olan biri olarak yazıyorum.
Daha önce böyle yersiz yere yükselenleri gördük.
Bazı anlarda oyunla ve ortamı ile ilgili gereksiz hayatınızın merkezine fazlasıyla koymuş olabilirsiniz. Ama bu yanlış. Bunu ben de yaptım. Ancak bahsettiğin konular tamamen odak dışı ve çok az bir kişi ilgilendirir. Yok Amerika’daki tırcı beğenmemiş de böyle değilmiş de işte bunları söylediğiniz an oyun geliştiricilerinin gözünde farklı algılanırsınız. Her oyunun amacı, hedefi, ayrıntı seviyesi, modeldeki olması gereken detaylar bir noktaya kadar. Ya ben şu an kendi oyunumda burada olanların %5’ini zor koyabiliyorum.
Senin gereksiz yerlerde SCS’ye karşı haterlığın var. Bunu diğer snowy, promods ana konularında gördük. Bazı konularda haklı olacağın yerde haksız çıkıyorsun. Direkt Amerikalı tırcıların kokpitini bir simde istiyorsun. Bunu sana veren başka bir oyun oldu mu? Grafik anlamı dışında? Internette o kadar simrigli videolar dönüyor ama oyuna bakınca mal aynı. Ne değişti? Başka bir simracing türünde yarış simülasyonu ile fov, kamera açıları veya onları ayarlama konusunda teknik özelliklerle karşılaştırsanız da biz daha doğrusunu öğrenebilsek. O da olamaz çünkü otomobil ile çekiciler aynı değil. Size zaten olabildiğince ayar ve pozisyon değiştirme imkanı verilen özellikler varken ve milyonlarca kişiye oynatma, belli kriterleri düşünerek koyma sorumluluğu olan developerlara haksızlık ediyorsun. Hiç sıfırdan mod ürettin mi? Ya da oyun? Bunu yaptığın an daha iyi anlayacaksın.
kendinden bekleneni yapmışsın;) biri yotube chatte gencin biri size araçla ilgili soru sorar, çocuğa üstten bakar. başka bir konuda önceden konu başka yere gider, o arkadaş çıkar tatsız konuydu der. belki de uyarı aldı veya almadı. her neyse, burda belli ki bazı şeyler “kapalı”. Gençlerin ve herkesi takip ettiği konular bunlar. biz doğruyu söyledik. Gayrısız amasız! Klasik türk hastalığı olan kibirden arınmadan karşılık vermeyi terkedecek o arkadaş. Bir çalışan olduğunu unutmuş. başka bir çocuk yine chatten soru soruyor motor sesleri ile ilgili: “siz hiç tırın içinde oldunuz mu ?? sesi nereden biliyorsunuz” şeklinde alaycı cevap veriyor. buna cevabın var mı? yok tabiki, olamaz. Ne yazarsa okey tuşuna basmaya namzet aslan parçaları var nasılsa;) ![]()
Benim merak ettiğim neden @TurkTrucker54 e tek kişi değilde 3 kişi dalıyorsunuz
@TurkTrucker54 dediklerinde sonuna kadar haklıdır aksi yoktur sabahtan beri olaylara seyirciyim kanıt sunarak tartışıyor siz bunu neden yapamıyorsunuz
hayır benim anlamadığım sisl ile turktrucker54 arasında olan tartışmaya neden başkaları burnunu sokuyor? sisl kendini savunamıyor da siz olaya müdahil oluyorsunuz?
siyasete çekip dalga geçen, ne oldum delisi adamın gönderiyi silmeyip,
bizim gönderiyi silmek ha ahahaha efsosun. sonuçta davul senin tokmak senin, kendi kanununuzu sergileyin. Gram eleştiriye açık olmayan adamı, olmayı geç soru soran eleştiri yapan neredeyse herkesi cahil yerine koyan adamı alkışlamaya devam edin:) sallıyorsak, yayınları izlesin herkes
KONUYU, BİR FİRMA VE ARAÇLARININ ÖZENSİZ YAPTIKLARINDAN VE İÇ AKŞAMI PLASTİK KAYNAYAN BİR YORUMDAN NERELERE ÇEKTİLER, TE ALLAHIM! ![]()
ben silmedim. ama seninle tartışmak yersiz. bana faydası da yok. hala sese böyle dedi ona böyle dedi. scs, motor sesini zaten becerebilecek adamı işe koyamıyor. bütün sesi etkileyen bir problem hala var. ama bu onların kararı. sen bütün konulardan sisl sorumluymuş gibi saçmalıyorsun. 15 yıldır aynı yorumlar, aynı eleştiriler. scs inatla yapmak istemiyorsa vazgeçersin sallamazsın. ayrıca sen bu yorumların aynısını gidip scs forumda yapmaya çalış. size tartışma sunuyoruz diye bokunu çıkarmaya çalışıyorsunuz.
sence şu an bir sürü farklı problemim varken senin başlattığın bu sikik muhabbetini çekmek zorunda mıyım? ne benim işime faydası var ne yarın yapacağım ödemeler kolaylık sağlayacak? dahil olsak suç, olmasak yine suç.
götün yiyorsa aynı yorumlarla aynı sertlikte pavel’e ingilizce mail atarsın ama sana cevap verir mi vermez.
sen burada gelip muhabbete girecek adama artık sövecek duruma gelmişsin. sonra bana böyle dedi şöyle dedi. dediğim gibi çok önemsiz bir meselede hala kafa ütülüyorsun. kimsenin de umrunda değil.
ben mi sövecek duruma gelmişim? iyi oku selçuk abim dediğinin yazdığını? adamın eleştiriye tahammülü yok. yav başkan beni geç!!senin yayınları aç izle bi. yüzlerce gence dediğine bak onun. ayrıca götün yiyosa lafını “admin” olmanın rahatlığıyla yazıyorsun. meydan senin, davul sende. herkes anladı k, bir eleştiri yapılmayacak. hele ki bazı kişilere. aman dokunmasın kimse. konu dün bugünlük değil. SCS ye cephe açmışız gibi efeleniyorsunuz. adamlar gram ilgili yapmadı bazı araçları. Cascas dediğin kopy paste yahu! üstelik de yeni aracı 4 yıllık kokpitten kopyaladılar! neyse be. aman sıktı iyice. konu kapansın. anca kendimizi yoruyok. millete de yazık. kalbi temiz arkadaşlar da kusura bakmasın.
yav banane yapmadıysa mk. hala büyük bir sorunmuş gibi yazıyorsunuz. o onların kararı ve bunu değiştirmek istemiyorsa değiştirmez. banane. dengeyi korumaya çalışıyoruz hala ona böyle dedi yorumları okusaymışım. aynı şeylere takılacaksanız evden dışarı da çıkmayın.
aynı boktan tartışmalar vol2324242
hasan’a ne faydası var bi sikim yok mk.
pavel yarın dlcyi çıkartır parayı cebe indirir bizim çektiğimiz çileye bak aq
madkine denen heriften iki ban yedim. burdakiler gibi susup kalan sanma beni. tiger reis de ban yemişti. o da haklıydı. SCS eleştiri kaldırmaz. sen tarafsız kalacağına millete tepeden bakanın avukatı olmuşsun. Sanki düzelecek gibi yorum yapmak da hikaye babacım!
böyle ol işte!
burda birileri hoşuna gitmiyor ona buna bayrak çekiyor mk. hemen kaldır. yav teknopat gibi yapsanıza şurayı! Moderatör süzgeci getirsenize ! beni geç! binlerce trol gördü bura, gene aynı. adam rte çekiyor, sen veya başkası benim yorumu siliyorsun. elbette silersin. ama buraları kaç kişi görüyor, tarafsızlık adına hiçbir veri kalmıyor. daha ne desek curcuna. boşver gitsin