İnsanlar çeşit görmek istiyor hocam
Dx12, oyun motorunun ihtiyaçları, mevsimler daha bir sürü teknik şeyler varken… Rigid
Topluluğun rigid sevdası ![]()
Scs 2025 yılının neredeyse %75’ini boş geçirdi, artık rigid mi konsol mu bilmem ama pavel efendi azcık iş yapsın
Her şeyin modu var anlıyorum da oynayışı değiştirecek bir sebep arıyorum daha yararlı şeyler varken anlamında diyorum. Yoksa dediğin gibi kış modu vs. o da var. Ben sen özelinde de eleştirmiyorum yani, yanlış anlama toplulukta bir rigid beklentisinin mantığını çözemiyorum veya ilgimi çekmediğinden bana öyle geliyor.
- Rigid şasiler yıllardır istenen bir projeydi fakat herkese hitap eden bir proje değil
- Otobüsler yıllar önce duyurulan ve rafa kaldırılan ama topluluğun istediği bir projeydi fakat yine herkese hitap eden bir proje değil
- Elektrikli şarj istasyonları bi türlü gelmeyen proje ama herkese hitap eden bir proje değil
- Türkiye harita paketi yıllardır istenen bir proje yabancılar ne düşünür bilinmez ama yine tüm oyuncuları düşünürsek herkese hitap eden bir proje değil
- Forza ve NFS oyunlarda bulunan paintjob yapma ve çevrimiçi paintjob paylaşma kullanma güzel bir proje olabilir ve topluluk tarafından olumlu karşılanabilir fakat aman aman bir proje sayılmaz
- Bir sürü zamanında söylenen ama gelmeyen proje var ama buraya yazarsam 20 madde falan olur sanırım
- Mevsimler ve kirlenme olayı herkese hitap eden bir proje aslında
evet "herşey"in modunu kuruyoruz sonra içerik olarak bomboş ama altyapı olarak önemli bir güncelleme geliyor modlar uyumsuza çıkıyor update kovalıyoruz
buda oynama hevesimin içine ediyor…
beklentiler duruma göre değişiyor veya birbirinin önüne geçiyor… bir gün grafikler şöyle olsun istiyorsunuz ertesi gün grafikler değil de beklentiniz sürüş fiziği oluyor… yada başka birşey
ben son aylarda motor seslerinden yana sıkıntılıyım… beğendiğim motor sesi olunca 3-5 kuruşa acımayıp alıyorum o da güncellmelerde patlıyor… sonrada yapımcısına yalvar yakar ''please update ‘’ çekiyoruz
ses konusu dert bir de fmod ayarı lazım… turbo sesimi önde olsun egsoz mu… yoksa motor sesimi ?? ayar kasmaktan sürüş yapmaya vakit kalmamış.
sesçi abi torpillisin anladık…
En büyük handikap da bu işte, tespit helal
örneğin; ücretli-ücretsiz tır modu kurdunuz. Ve profildeki “update geldiği anda” araçla güncellemeyi indiriyorsunuz. Hoooop profil oyuna girerken çöküyor, çözümü basit; ya manifest ya içeriği uyumlu hale getirmek. Konu öyle uyuz bir şey ki; bazen aracın def adı tam olmazsa aynı modu kursan da gene giremezsin profile. Hatırladığım kadarıyla, burda daha önce bu problemden dolayı profile giremiyorum diyenler vardı. Onlara da bir nevi açıklama olur bu. Özellikle araç modları kullanırken herhangi bir beta geldiğinde MUTLAKA stok araçlara geçip update yaparsa herkes, profillerde çökme ilk giriş aşamasında önlenmiş olacaktır.
Farming bile actros L’yi scs den önce getirdi tam bir akıl tutulması. Sesler konusunda acilen kadroların yenilenmesi lazım yoksa f max bile gelse kulaklar kanadıktan sonra ne fayda
İyi akşamlar herkese .
Scania elektrikli modelinde yer alan “Glacier White” boyasının renk kodunu bilen var mı “HSV” kodu bilen varsa yardımcı olabilir mi.
İlk baş çevirip atmıştım birebir aynı olmuyor çevirince ama arka jant göbeğindeki renkle aynıymış.
HSV: 213, 29, 85
RGB: 153, 181, 218
HEX: 99B5DA
O değilde acaba ne zaman trafikte diğer soförlerimizle karşıyacağız ? Eski oyunlarda var diye hatırlıyorum. Motor town bus simulator gibi oyunlarda soförün haritada geziyordu. Karşılaşsak korna yada selektör ile selamlaşsak güzel olurdu bea. Bir tek ben mi öyle düşünüyorum acaba ? Daha ETS 2 ATSden beklediğim özellikler varda gelir mi gelirse ne zaman gelir bilmem.
18 wheels of steel convoy oyununda vardı bu özellik yolda diğer sürücüler korna vs. çalabiliyordu seni gördüğünde. İsteseler neler yaparlarda işte artık kaç yıl sonra hangi sürümde gelir bilmem.
Olsada olur olmasada olur denebilecek özelliklerden birisi fakat bu tarz ufak ama güzel özellikler gerçekten iyi oluyor.
Teşekkür ederim
500 binin üzerinde istek listesine ekleme almış ETS 2 & ATS konsol tarafında. Çıktığında dlc satışlarınıda eklersek baya bi gelir elde edecekler umarım bu durum getirilecek daha güzel şeylerin önünü açar.
@Vitaphone O sıra 2012’den kalan ve günümüzde 2025’de hala aynı olan hava sesleri; ![]()
5:35
Ses ekibine milyon dolarlar lazım galiba veya şirkette kahve molasını fazla kaçırıyorlar gibi ![]()
Umarım dedim içimden ama alttaki videoyu gördükten sonra istediklerimizin gelmesi yada yenilenmiş bir oyun için ETS3 gelmesi gerekiyor galiba
elalem sizin için hava seslerini bile değiştirmez.
ama hala elalemin oyununu oynuyorsunuz.
ETS 3 gelirse ki geleceğini sanmıyorum daha kötü olur. Hem ETS 3de çok fazla yenilik olacağını sanmıyorum. Ayrıca alınan dlcleri tekrar alınması gerek ki buda çok para demek. Grafik ve fizik saymazsak güncelleme ile gelebilen şeyler. Güncellemelerde yavaş olan firmadan yeni oyun beklemek mantıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum.