Allah Allah inan dikkatimi çekmedi neyse hoşuma gitti sırf benim çıldırıyor olmamam
Ben daha geçen günlerde yazmıştım baya berbat bir sıkıntı. Sistemimden kaynaklı diyenler vardı ama gayet yeterli bir pc ye sahibim ve en önemlisi sadece bunda oluyor.
Bazen bendede oluyor sebebini bende anlamış degilim.
Bende olmuyordu ama Iveco’nun geldiği akşam 7-8dk sürdü işlemesi.
Muhtemelen 2025 ilk yarıda gelir ama önce MP4 rework gelmesi lazım sanırım. O da 1.54’le geldi desek 1.54’ten yaklaşık 1 ay sonra MP5’i oyunda görebiliriz
Selamun Aleyküm. ETS’de bu FPS problemini nasıl çözeriz?
Oyun sırasında FPS 5-15 seviyelerine düşüyor. Bazen menüye dönüp sürüşe devam ettiğimde FPS normal seviyelere (45-75) geri dönüyor. Bazense oyunu alta alıp tekrar döndüğümde düzeliyor.
Video : https://www.youtube.com/watch?v=XJI7IEquNKw
İs derlemesi : 19045.5247
Ram : 16 gb DDR4 3200 Kingston HyperX Beast
İşlemci : Ryzen 3 3200G 3.60 (4.00 Boost)
Ekran Kartı : Nvidia Msi GTX 1030 3gb
Depolama : [Kingston] NV2 SNV2S/1024G 1TB 3500/2100MB/s PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD Disk
Aynı problemi bende yaşıyorum fps takılması oluyor. Menüde bile bazen fps takılıyor. Çoğu zaman menüyü açıp oyuna dönünce fps normale dönüyor. Sebebini bende çözemedim. RTX 2060 var bende de
Vram sorunu olabilir gibi duruyor. Bir de 1030 için ayarlar biraz yüksek geldi gözüme.
Hava , Ayna vs kalitesini düşük yapmanız gerekiyor. Donanım mevcut ayarlarınız için uyumlu değil.
Şehir içinde 25-60 FPS arası gidip geliyor uzun yolda 45-75+ arası devam ediyor bu drop olayı can sıkıyor. Özellikle yenilenmiş şehirler ve son harita DLC paketlerinde oluyor.
Peki bu sistemde donanımda yükseltmek için öncelikle işlemciyi mi yoksa ekran kartını mı yükseltmek gerek.
Anakart : Gigabyte A-320 S2H
Olası yükseltme seçeneklerim.
Ekran kartı : MSI RTX 3060 12 GB
İşlemci : Ryzen 5 5600X yada 5600
İkisini aynı anda yükseltmen lazım. Birini yükseltsen öbürü düşük kalacak ve tam performans alamayacaksın. Tabi işlemci için önce anakartı kontrol etmek lazım. Uyumsuz veya tam performans veremeyecekse anakartı da değiştirmek lazım.
Bu dördünün birbiriyle hız, bellek vs. gibi özellikleri tam uyumlu olmadığı sürece tam performans asla alınamaz.
- Anakart
- Ekran kartı
- İşlemci
- Ram
Yükseltilmiş olanı mevcutla kullanmak yükseltilmiş olana hakaret olur.
Umarım motion blur (haraket bulanıklılığı) ve dinamik gölgeler eklenir, dinamik gölgeden kastım ise farın/ışığın yansıdığı objenin arkasında oluşan gölge.
Ets de bildiğiniz gibi ışık herşeyin içinden geçiyor.
Geceleri sokak lambalarının altında bile araçların gölgesi veyahut bir karartı oluşmuyor, kabin gölgelerini getiren scs de bunuda getirmeli bence.
Bu tür detaylar gerçekten çok hoş olabilir ets de sırf bu özellik yüzünden geceleri sürüş yapmak daha eğlenceli olurdu… düşünsenize tabelaların gölgesi çayırlara yansıyor veya yanınızdan geçen araçların gölgesi oynuyor Scsnin daha çok yolu var…
Pekiştirmek için görselleri bıraktım.
masraflı çözümler az önce test sürüşü yaptım winterlande sonra tekrar ışıklara bakınca canım sıkıldı.
sonra unity’de nasıl yapacağım diye düşündüm aynı şeyleri
Sonra oyunu 5 fps’de oynariz artik
darboğaz yapıyor anlık makinen. 1.52 ortalarında başlayan ve hemen hemen (bende 4090 olmasına rağmen var olan lokal droplar gibi) herkesin yaşadığı olay. hele 1.53 de felaket gibi bu . hava mava kalitesiyle ilgili değil konu. denetim masası performans ayarlarını fule çekin oynarken veya nihai olana çekin. oyun sonrası normale düşürün ki işlemci ful çalışmasın. oyun motoru ile ilgili olay. sistemin havayı da neyi düşürürsen düşür yine aynı etkiyi yapıp fps düşürecek. Yüksek donanımlarda çok az bu.
4090’ın disk okuma hızını da etkilediğini bilmiyordum abi herşeyi ekran kartına bağlamasanız süper olacak.
Hele modlar varsa oho…
Grafik seçeneği bu, zorunlu bir şey değil.
Sen her oyunu ultrada oynamak zorunda mısın kasıyorsa kapatırsın bu seçeneği kardeşim. Zaman geçiyor gereksinimler istemesenizde artacak maalesef. Ki bu özellik çok yeni değil 2008 yapımı Gta 4’de bile var. Bunu hâlen oyuna eklemeyen Scs nin ayıbı.