Adam haklı ve güzel yazmış.
Hak veriyorum çünkü yazdığı şeyleri yapan fizikler var. Hesaplayan sistemler var. Scs sim-arcade yapıyor. Ancam hardcore olmasa da bu basitlikte bile eklenecek tonla şey olduğunu herkes biliyor.
Daha iyisi gelmedikçe bunlar da etsye eklenmedikçe hep böyle tartışılacak.
Mesela düşünün şu an pacejka 5.2 tire model eklemeye çalışıcam test edicem böyle bir sürü gerçekçi hesaplama sistemleri var.
Ben aksa düşen ağırlığı hesaplama ve gösterme olayına geçen bi baktım hr şey oturunca gayet mümkün belki biraz sallamasyon olur ama en azından yük dağılımını gösterebilir.
Takoğrafı da oyundaki gün dönümlerini oturtunca tırlarda zorunlu dinlenme ve bi popup ekranda bilgilendirme olarak sokabilirim. Yani belki kurgusal haritada mesafe kısa olacak ama tırla oynarken oyun içi şu kadar saat yolda oynarsan zorunlu dinlenme verilebilr ama bu soljksuz oyun deneyimini acayip baltalıyor.
Adam profili kasacak, farklı araçları kullanacak ana sen aslında ets olmayan açık oyun ypısında adamın bütün planını bozacaksın onun yerine iş aldığı yolda olduğu tırın çalışma saatini tako ekranında göstermek en basit başlangıç çözümü bını da fernbus yaptı. Mesela 3 gün boyunca tırla oynuyorsan yiyip içtin sağlık durumun da iyi ama sağa çekip uykusuzluk durumundan bağımsız olarak dinlenme olabilir. Ya da başka bi araca geçtinoyun içi saatler sonra tıra geri döndün ve yeni iş alacaksın zaten tako süresini atlamış oljyon.
Vallah ben bazı olayların nasık yapılacağını gördüm ve bazı temel olayları öğrendim hatta çoğu temel dinamik artık var. Ama büyük iş.
Ne olur göreceğiz. Mesele ultra gerçekçilik değil altwrnatif transort eğlence driving oyununu günümz elementleriyle donatmay çalışmaya çalışmak
Arkadaşlar merhaba,uzun süre ara verdiğim oyuna greece dlc ile döndüm.Oyuna ara verme nedenlerimden biri olan saçmalıkla ilgili bir soru soracağım.Oyuna muhtemelen haftada bir gelen en ufak güncellemede bile güncelleme bitmesine rağmen ardından güncelleme uygulanıyor deyip attığım fotoğraftaki gibi uzun süre uygulanmasını bekliyorum.Bu kabul edilebilir birşey mi ya hakikaten insan kafayı yer bu durum karşısında.Birisi çıkıp derse ki bu saçmalığa karşın yapacak birşey yok 1 gün de sürse uygulanması bitmeden oyuna girme şansımız yok kabul edeceğim.Ama kimsenin de bu konuya isyan ettiğini görmedim.Böyle bir saçmalık neden var ve her steam oyununda olmadığını düşünüyorum doğru mudur?
Ben daha geçen günlerde yazmıştım baya berbat bir sıkıntı. Sistemimden kaynaklı diyenler vardı ama gayet yeterli bir pc ye sahibim ve en önemlisi sadece bunda oluyor.
Muhtemelen 2025 ilk yarıda gelir ama önce MP4 rework gelmesi lazım sanırım. O da 1.54’le geldi desek 1.54’ten yaklaşık 1 ay sonra MP5’i oyunda görebiliriz
selçuk abi merhaba kolay gelsin senden bir ricam var reside görüldüğü gibi kontorölcü seçenek kısmını biraz daha ekleme yapabilme ihtimalleriniz varmıdır acaba ?
bu işlerle kim ilgileniyor bilmediğim için ve sende oranın bir çalışanı olduğun için bu ricamı iletebilirmisin lütfen
Selamun Aleyküm. ETS’de bu FPS problemini nasıl çözeriz?
Oyun sırasında FPS 5-15 seviyelerine düşüyor. Bazen menüye dönüp sürüşe devam ettiğimde FPS normal seviyelere (45-75) geri dönüyor. Bazense oyunu alta alıp tekrar döndüğümde düzeliyor.
Aynı problemi bende yaşıyorum fps takılması oluyor. Menüde bile bazen fps takılıyor. Çoğu zaman menüyü açıp oyuna dönünce fps normale dönüyor. Sebebini bende çözemedim. RTX 2060 var bende de
Şehir içinde 25-60 FPS arası gidip geliyor uzun yolda 45-75+ arası devam ediyor bu drop olayı can sıkıyor. Özellikle yenilenmiş şehirler ve son harita DLC paketlerinde oluyor.
İkisini aynı anda yükseltmen lazım. Birini yükseltsen öbürü düşük kalacak ve tam performans alamayacaksın. Tabi işlemci için önce anakartı kontrol etmek lazım. Uyumsuz veya tam performans veremeyecekse anakartı da değiştirmek lazım.
Bu dördünün birbiriyle hız, bellek vs. gibi özellikleri tam uyumlu olmadığı sürece tam performans asla alınamaz.
Anakart
Ekran kartı
İşlemci
Ram
Yükseltilmiş olanı mevcutla kullanmak yükseltilmiş olana hakaret olur.
Umarım motion blur (haraket bulanıklılığı) ve dinamik gölgeler eklenir, dinamik gölgeden kastım ise farın/ışığın yansıdığı objenin arkasında oluşan gölge.
Ets de bildiğiniz gibi ışık herşeyin içinden geçiyor.
Geceleri sokak lambalarının altında bile araçların gölgesi veyahut bir karartı oluşmuyor, kabin gölgelerini getiren scs de bunuda getirmeli bence.
Bu tür detaylar gerçekten çok hoş olabilir ets de sırf bu özellik yüzünden geceleri sürüş yapmak daha eğlenceli olurdu… düşünsenize tabelaların gölgesi çayırlara yansıyor veya yanınızdan geçen araçların gölgesi oynuyor Scsnin daha çok yolu var…
Pekiştirmek için görselleri bıraktım.
masraflı çözümler az önce test sürüşü yaptım winterlande sonra tekrar ışıklara bakınca canım sıkıldı.
sonra unity’de nasıl yapacağım diye düşündüm aynı şeyleri