Euro Truck Simulator 2 [Ana Konu]

Geçenlerde stüdyo taşıncak daha buyuk bir hâl alacak diyorlardı kesin mi bilmiyorum da , acaba ekiplerde büyür mü ? Böyle bir girişim var mı ya da varsa oyuna etki eder mi ? Açıkçası ben şahsi olarak konvoy oyuncu sayısının artmasını bekliyorum keşke arttirsalar fakat sanirim boyle bir durum soz konusu değil.

1 Beğeni

arkadaşlar bence oyunda yeni oyun motorunda şöyle şeyler olabilir;
1.pbr gelicek
2.kir/sis özellikleri gelicek
3.araç üstünde yağmur damlası oluşması/yolda su damlası
4.yeni dinamik yansıtma sistemi
5.gece ışıklandırmasında aracın gölgesini görme
6.yeni hava durumu sistemi/mevsimler
ben bu kadarını saydım oyun motorunun yeni shader modeli ile ilgili vs…

Vulkan, DirectX 12 meselelerinde birkaç detay…

Vortex röportajında Vulkan’dan da bahsetmiş her zaman Vulkan’ı övüyor ama günün sonunda AMD ve Khronos’un geliştirdiği bir API haliyle PC’de en çok kullanılan DirectX 12 (burada meseleyi farklı algılamayın dediğim şey bu sim tamamen PC’de) desteklenmeyecekse hiçbir anlamı yok. Arada bir Vulkan demenin hiçbir mantığı da yok. Böyle devasa bir yapım meseleyi Vulkan’a indirgeyemez. DX12’ye de geçecekleri için belki bir şey demiyordur ama bana Vulkan muhabbeti sürekli bahsedilmesi nedeniyle boş geliyor. Mobil oyun geliştirmiyorlar ha burada diğer bir mesele konsollara çıkaracak olmalarıdır. Orada AMD temelli gpu ve cpu’lar kullanıldığı için Vulkan’a yaptıkları yatırım mantıklı geliyordur diyeceğim orada da DirectX kullanılıyor. PS5’in kendi API dalgası varmış. Nintendo Switch sadece Vulkan kullanıyor ve mobil cihazlar da Vulkan destekliyor. İlerideki bir mobil oyun planı için Vulkan API için tam uyumluluk sağlamak çok mantıklı. Vulkan’ın cross-platform desteğinden ileride yararlanmayı planlıyorlar ama maalesef çok yavaş gelişen ve zamanı çok geç yakalayan bir stüdyonun motoru için böyle planlar diğer büyük oyunları ve birçok özelliği gören oyuncular için kısa vadede iyi değil. Konsol için zaten Xbox Series mesela DX12 desteği gerek. Zaten konsollar için geliştirdiklerini ifade ediyor haliyle yine DX12’nin herhangi bir sorunu yok o da kazandırılacak çünkü yeni bir motor güncellemesinden bahsediyoruz bu daha önce yapılan aydınlatma çalışmaları gibi bir şey değil. Ya da DX9’dan DX11’e geçiş bile çok az kalır.

Özetle Vulkan API desteği yanında DX11, DX12 desteklemek motor için harika bir adım böylece birden fazla platforma oyuna geliştirebilecek durumda olacaklar. PC odaklı konsollarda da ürün çıkarmış ve gelecekte Nintendo Switch ve Android, iOS cihazlara ürün geliştirebilecek konuma gelecekler. Bu yıllar önce olması gereken bir durumdu.

Son olarak X-Plane 12 şu an Vulkan ile çalıştırılıyor ve betalar sürdüğü için bir sürü sorun yaşanıyor. SCS aynı duruma düşmese de bu API geçişleri sırasında çile çeken yine oyuncular olacak ama o çileyi çekmeden de maalesef güzel şeylere erişemeyeceğiz.

7 Beğeni

Sanırım yeni günceleme geldi. 5gb indirme yapıyor bende şimdi

Dostlar oyundaki led,uyarı ışıkları,kısaca standart olan modifiye süs parçaları çok eski gözüküyor artık. keşke bu konuyla alakalı da bir dlc çıksaydı tüm araçlar için. Mesela korna parçası ya da Hella markaları gibi gibi…

Dostum bu dediğin parçalar aydınlatma ile alakalı bir güncelleme ile yeniden elden geçirilmesi gerekiyor. Daha önce aydınlatma güncellemesi v1 gelmişti. Benim şahsi düşüncem mevsimler güncellemesi gelirse aydınlatmaları da elden geçirirler diye düşüyorum. Mesela sis farları (ön ve arka) mevsimler güncellemesi ile gelir. Diğer aydınlatmalarda elden geçirirler. Izgaralara takılan ledler, kısa farlar, uzun farlar, ön ve arka sis lambaları, sokak aydınlatmaları vs. Bunun için ekstra DLC çıkartıcaklarını düşünmüyorum.

Dediğine katılıyorum dostum fakat şöyle dlc düşündüm hani Hella marka led ,havalı korna marka dlc si diye düşündüm .yoksa dediğin gibi Sis farları o durumda aktif olabilir.

arkadaşa katılıyorum tepe lambaları ve küçük ledler çok eski standart parçalar ve kaliteli tırlara takıldığında pekde güzel durmuyor. HS-Schoch gibi aslında lisanslı ışıklandırma paketi oyuna gelse hiçte fena olmazdı örneğin Hella yada Strands Lighting özellikle strands markanın ürünleri çok güzel

2 Beğeni

İşte bundan bahsediyorum ,eski parçaların dokusu çok eski yeni gelen araçlarda sırıtıyor.

1 Beğeni

Ne geliyor acaba?

https://twitter.com/SCSsoftware/status/1689621966079045632?t=YUlbtDgiMUD-8GsytB-2QA&s=19

ets 2 için nebraska eyaleti

6 Beğeni

zam geldi geçmiş olsun üühühühühhü

4 Beğeni

Bi kaç sene önce 30 TL olan oyun 300 TL oluverdi.
Şu günler yakındır.

1 Beğeni

https://twitter.com/simulasyonturk/status/1689685604273987586

neyse :smiley: hayırlı olsun
biz de paramızın hak ettiği değerinde artık oyunları alabileceğiz. teşekkürler reis

4 Beğeni

Gelsin . Bizim Allah’ımız var.:disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved:

Gerçek hayatta zaten gezemiyorduk. Oyunda bile gezmek lüks oldu…

6 Beğeni

Fiyatlar 2x zamlandı geçmiş olsun, bari bu sefer indirim anında zam olmadığı için eksik içeriği toplama imkanımız oldu. Balkanlar gelene kadar zam gelecek demiştim ben, artık 270 lira olduğundan çıktığı gibi alma ihtimalim kalmadı. Dorse ve Tuning Paketleri hala alınabilir çünkü %10-%30’u geçmiyor indirimler 10-15 lira kar yapayım diyene kadar zam gelecek her sene ama harita paketleri için kötü oldu maalesef :frowning:

1 Beğeni

DLC almak için World of Trucks’tan kazandığım etkinlik ödüllerini maalesef satmak zorunda kalacağım :confused::slightly_frowning_face::frowning::disappointed:

Belliydi böyle olacağı, fakat kur vs diyorlar ama bazı firmalar hala eski fiyattan satıyor bunu anlamıyorum.

1 Beğeni

Bulgar komşularımızın hayratından yararlanırız yapacak bir şey yok, hemen düşüyor zaten.