5 yıl önce idi… efsaneyi hatırlayalım
ammaaa hayal olarak kaldı…
hayal olmaya’da devam edecek
merak ediyorum zamanında nasıl yaptılar böyle bir şeyi?
lastikleri izleyince fake diyorsun ama düşüncesi bile manyakcaydı.
hele bunun bugün olduğunu, ve Calais Duisburg yolunu multide hayal edin.
yok yok etmeyin bence :))))
mp oynanmazdı sanırım
tadı tuzu olmazdı MultiPlayerin
Abi kaza simulasyonu nu markalar istemiyor aracım kötü görünmesin diye farmingte de aynı scs ile bir alakası yok.
Atıyorum Man ile ufak bir kaza yaparsın araba dağılır insanlar der ki ulan bu Man dayanıksız,Scania ile yaparsın arabaya bir şey olmaz.Markaların itibarları zedelenir.
Aynen o yüzden. Ama kaza simulasyonu olursa ki olmayacak hasar şiddetini bütün araçlarda bence eşit yaparlar.
Snowrunner’da, Project Cars’ta hatta Driver San Francisco’da bile araçlar hasar alıyor ve bunların dışında saymadığım onlarca oyunda daha araçlar hasar alıyor. Hasar simülasyonlarının üretici firmalar tarafından istenmediğine emin misiniz? Bu bilgiye nereden ulaştınız? Bu üreticiler neden diğer oyunlarda araçlarının hasar almasına izin veriyor da SCS oyunlarında izin vermiyor?
Bencede saçma sonuçta hasarın bile çeşitleri var sadece kozmetik yaplıp çarpıldığında dış kaplaması değiştirilebilinir daha çizilmiş bir kaplama ile.Ama bu bile oyunun boyutunu büyük bir ölçüde arttırlacaktır.
Çoğu tır 1.5-2 milyon kilometre boyunca taş çatlasa 2-3 defa hasar alacak kaza geçiriyor. Bence oyuna implemente etmeye değer bir özellik değil.
Ama beklenmedik şekilde lastik patlaması eklenebilir, tabi bu işte üreticinin imajına etki edebilir. Markasız runner lastiklere falan uygulanabilir aslında.
Gerçekliği baltalayan en tırt şey, kirlenmemesi. omsi 2 de bile skinin değişerek kirlendiğini görüyoruz
çok zor olmasa gerek
hasar almaya kadar yapılabilecek çok hoş özellikler var yapmak istememeleri onların tercihi
ben ets2atsyi maalesef artık oynayamıyorum yeni bir şey denemek çok iyi ama sonrası olmuyor
Kardeşim rastgele yol olaylarında bile dorseye hasar verip tırların sapa sağlam ayakta durmasından belli değil mi dorseye hasar veren tıra niye vermesin ayrıca snowrunner de araçlar çeşitli ve oyun içeriğinden dolayı kaza simulasyonu var ama ets 2 ve ats tek tip araç yapıyor firmalar bir bakıma burada da reklamını yapmış oluyorlar şimdi gerçeğe göre hasar yaparlarsa scs yeni lisanslar alamaz. Ama Selçuk abi böyle bir şey demişti sanki tam emin değilim.
Yolda gittiğimi hissetmeyi çok isterdim. Sanki uçan halı sürüyoruz hissiyat sıfır a**.
adamların oyunda sürüş dinamikleri açısından ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim. Mesela direksiyon tepkileri önceki sürümlere göre daha gerçekçi. 1.38 sürümünden itibaren aracın yüklüyse ve yağışlı havalarda fazla hızlıysa understeer ve oversteer’e giriyor artık. Eskiden hız kesmeden virajlara giriyordum ama artık hız kesmek zorunda kalıyorum, ya da kuru havada 80’le gidiyorsam yağışlı havada 70’le gitmem gerekiyor. Understeer-oversteer olayını bile oyuna soktularsa gerisi mutlaka gelir (bu arada understeer’ın başınıza gelmesini kesinlikle istemezsiniz, ben bu yüzden gerçekten takla atıyordum).
Ya bu bahane ne kadar doğrudur bilemem ama yeni bir şey istediğimizde oyun kasıyor diye yapmak istemiyorlar bu bahaneye saklanıyorlar desem harita gittikçe büyüyor bir bakıma mantıklı duruyor birde oyuncularının yüzde yirmi beş civarı düşük pc liymiş belki bunları da kaybetmek istemiyor olabilirler. Trafiği bir gıdım artırınca kasan oyunlar bunlar.
Orta bütçeli yada yüksek bütçeli oyunlarda poligon sayısı senin kameraya uzaklığına göre artar yada azalır bi modelin en az 3 versiyonu olur.Bu tarz oyun motorlarında böyle bir destek yok bu yüzden sadece haritanın uzak köşelerine bu modeller iliştiriliyor.Asıl fps sorunuda buradan kaynaklanıyor.Çimenlerin bile çizim mesafesi çok yüksek konsoldan vertex haritasını açıp baktığınızda belli oluyor.
Güneşlik animasyonu nasıl olur ? Basit ve gereksiz bir şey isteyeyim belki yaparlar ![]()
Perde ne güne duruyor onu kullanın işte derler. ![]()
Sizce oyundaki en yakışıklı ve güzel duran çekici hangisi? Ben oyumu Range-T’den yana kullanıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim. ![]()
Tabiki Scania ![]()