retarder ve egzoz freni (motor freni değil o), aracı durdurmak için kullanılmaz, retarder ve egzoz freni yavaşlatıcıdır. aracı durdurmak için yine geri tuşuna basarak normal ayak (servis) freni kullanacaksın. gerçek araçta da böyledir.
Otobüslerin hızında sorun var, bazen inanılmaz yavaş oluyorlar. Tırcı bile dayanamamış, sollamış -hem de bu yolda- sonra ben de solladım Trafik, araç veya harita modu yok.
Daha önce böyle bi konu konuşuldumu bilmiyorum ama benim aklımda uzun zamandır şöyle bişey var. Multiplayer için kişisel dorselerin daha kişisel olması çok zor bir durum mu?. Mesela herkes kendi dorsesinin tasarımını kendi yapsa Truckersmpnin bir onaylama sistemi olsa. Yapılan tasarımlar onaylandığı taktirde multiplayerda kullanılabilse bence çok gerçekçi ve çok güzel olur. Herkes dorsesinin üstünde adına firmasına takımına memleketine ait tasarımlar görmek ister bence.
sen aylarca bu güzel proje için uğraş, hatta İtalya DLC altyapısını kullanarak insanların zevk alacağı yolları inşa et, ama 2020 de… bilmiyorum ne zaman çıkar ama Aralık 2020 zaten İberia. Haritayı 1:8 den 1:9 a indirgeyip, belki Portekiz kısmında gelecek DLC ile yapılmayacak yolları birleştirebilir.
Keza Scul’un Promods için; “İberia duyurulduktan sonra tüm İspanya ilerlemesini durdurduk” demesi, “bilinmiyordu gelecek DLC” demeleri bence çok tuhaf. çünkü RttBS’den sonraki DLC oydu, neyse artık…
https://www.mygodness.net/en/grandutopia#Télécharger+1
Grand Ütopya haritasının 1.7 sürümü yayınlandı.
İndirmek isteyenler, yapımcı sitesinden “free public version” butonunu kullanarak
açılan Drive sayfasında, SCS Files’a tıklayıp “Grand Ütopia Map - Versiyon 1.7.zip” olanı indirebilirler.
SiSL ile canlı yayın Cuma akşamı 19.00’da başlayacak.
As you know in 1.37 will be introduced FMOD, this is what I look forward to, this engine has a lot of settings, I have been working with FMOD in different projects for several years, I will be able to fine-tune the curves of sounds under load, also a great thing is very smooth transitions between audio files and much more,all packages will be reworked in the new format.
EVR son mesajında FMOD ile ilgili birkaç projede çalıştığını belirtmiş. Sitesinde hizmet verdiği firmalar zaten FMOD kullanıyordu. Yine bazı iyi sesleri EVR’den göreceğiz.
Promods ve yks turkey mapini kurdum fakat sivastan doğuya doğru diğer illere doğru gidemiyorum sorun nedir acaba ?
oyundaki mod yöneticisinin resmini at,
mod sıralaması uyumsuzluğundan gidemiyorsun
Beyler en çok hangi yük taşınıyor oyunda hangi dorse kullanıyor ne taşınır ona göre alıcam işciye bi arac bi dorse arac aldık dorse hangi işte oyunda cok para var bide beyler dorseyi işcinin aracına nasıl takıcam
Yeni profil açıp mod olarak sadece Grand Utopia kuruyorum ama oyuna girişte atıyor nasıl çözerim?
Hangi yük çok taşınıyor emin değilim ama tıbbi aşılar yüklerinde daha çok para var diye biliyorum. Soğutuculu dorse alın, garajdaki şoförler kullanmaya başlayacaktır.
bütün harita dlc’leri var mı? harita modları dlc ister.
tıbbi malzeme, elektronik cihazlar ve aşıların tonajı az getirisi fazla ama, hepsi fazla hassastır. bunlar perdeli ve kapalı kasada taşınabilir. eğer yetenek puanı yüksek bir şoför alırsan, çekiciyi de dorseyi de çabucak amorti edersin.
dorseyi çalışanın aracına tanımlamana gerek yok, dorse yöneticisinden “genel hale getir” kipi açık olursa şoför bir sonraki boş dorseyi otomatik olarak çekicisine takıp işe çıkar. kapalı olursa dorseyi sadece sen kullanabilirsin.
Harita modunu kurduktan sonra profil resmi, ismi vs. ayarladığımız kısımda Oyun Alanı - Avrupa yazar onu Grand Utopia ile değiştirin.Ana haritayla bağlantılı olmadığı için bu tarz harita modlarında bu şekilde yapılıyor.
çok sağolasın hocam sorun çözüldü. hiç gözüme çarpmamıştı o kısım
Arkadaşlar Fmod’dan Evr performansı beklemeli miyiz? Tam olarak neyin hayaliyle uyuyacam bileyim
Fmod un sitesine girip örnekleri dinleyebilirsin ayrıca fmod çok kapsamlı bir mod yani sadece çekicilerin sesi iyi gelmeyecek asfalt değiştiğinde lastikten gelen ses tünele girince sesin yankılanması çevre sesleri vs son derece detaylı.