Euro Truck Simulator 2 [Ana Konu]

3 yıldır tırların içnideyim vabisi mercedesi 5 tonu hiç bir araç tınlamıyor gerçekten iyi kalkıyorlar

Arac v8 scania 730 beygir yanlız yükü en faz 10 tondur ve ayrıca tam gaz normal seyir halinde bu kadar hızlı gitse dib gaz gidiyor adam

biz W bastığımızda yine dip gaz yapmış oluyoruz tırlar seri şekilde kalkabiliyor demek istediğim bu

nasıl direksiyon ayarı var menü ayarlarında fren gücü filan ayarı var onunda ayarını koymaları lazım w bastığımda dib gaz gitmesin normal bi tık altı kalksın yani aslında ayarını koyabilirler Bide anlamadığım volvo fh sleeper kabin secenegi gerçekte varmı veya spoilersız kabin seceneği varmı ben hiç görmedim volvo nun spoliersız kabini ni

Arkadaş bugün multide Baltıktan İngiltereye 20 ton civarı mal çekerken canım çıktı.Herhalde benim için haritanın bir ucundan diğerine gitmek gerçek saat diliminde altı saati buluyor.Tabii kış modu ve fiziğininde bu durumda etkisi var
Öncelikle şu oyundaki 750 bengir motor ve örneğin yüklü haldeyken bile 120 basma sevdasından bir vazgeçin.
Bu oyun bir tırın bütün dinamiklerini karşılayacak ve aynı zamanda oyuncusuna tır sürüşünün hissiyatını yaşatacak nitelikte.
Bunun için trafiği kodla yavaşlatmanıza yahut "Neticede bir oyun,çok da bir şey beklememek lâzım"diyerek ümidinizi kırmaya gerek yok
Hatta pahalı direksiyon ve vites setine de gerek yok bunun için mouse ve klavye de yeterli.
Ben “Ets 2 Nasıl Gerçekçi Oynanır” başlığı altına uzun uzun yazdım ne yapılması gerektiğini.Oraya bakın ve oradaki dediğim değişiklikleri harfi harfine yapıp;belirttiğim şekilde oynayın ve oynarken de tam otomatik değil klavye üzerinden H-Shifter ile oynayın.
O zaman bırak tırın ağırlığını hissetmeyi ;yoldaki rampa inişinin riskini bile düşünür hale gelecek;mevcud haritayı da rampasıyla,virajıyla doya doya yaşayacaksınız.
Hatta bir müddet sonra gidin bir transport şirketinde işe başlayın!
Yani o kadar iddialıyım bu ETS deki gerçeklik ve gerçekçi sürüşün hissiyatı konusunda
Biz burada belliki boşa yazıyoruz zira kimse oralı olmamış

Öyle Bir ayarda gelse klavye de o keyfi ve hissi alamazsın

Yükün ağırlığını hissetmemeniz veya aracın kaldırış esnasında önünü kaldırması normal bir durum ;otomatikte kullanıyorsunuz ,araç da stop etmiyor yani ortada bir risk teşkil edecek durum yok.Kaldırırken örneğin H-Shifter kullanırken debriyaj/gaz pedalı faktörü,daha doğrusu araç kullananların bildiği o hassas dengeyi sağlarsanız ön kaldırmaz.Yahut otomatik de kullanıyorsanız bile aracı 5(00) ile 10(00) devir arası kaldırırsanız yine ön kaldırmaz.Gaza hafif dokun bırak,devir saati ibresi 10(00) deviri geçmesin yeterli
Gerçekte olduğu gibi ETS’de de,H-Shifter’de debriyaj faktörü girse bile tır yüklü haldeyken(örneğin 20 ton) 1.viteste debriyajdan ayağını veya parmağını kaldırınca yine stop etmez.Araç devirini bulabilecek güçtedir,arada hafif gaz verebileceğin kısa bir zaman aralığı oluyor,rampada durum rampanın eğimine göre değişiyor.Geri viteste R/Low’da yine gerçekte olduğu gibi debriyajdan ayak veya parmağı kaldırınca şayet araç makas halinde değilse gaza da basmaya gerek yok kendisi gidiyor
2.viteste düzlükte debriyajdan ayağını veya parmağını kaldırırken hafif gaz vererek gayet rahat kaldırabiliyorsun
Yani her hal-ikârda gerçekte olduğu gibi ETS’deki araçlarda da 20 tonda bile öyle kaldırırken gaza çok yüklenmeye gerek yok hafif bir gaz yeterli

Ve yine o itirazı dillendireceğim maalesef:
Oyundaki direksiyon 900 derece yani otomobil direksiyonun derecesiyle dönüyor.Biraz paranoyağa bağlamış gibi olacağım ama bu durum araca verdiğin gazın şiddetinden,yaptığın frenin şiddetine,o şiddetin oyuncuda uyandırdığı etkiye kadar herşeyini etkiliyor.

https://twitter.com/Seasoned_kimchi/status/1082555057495654400

5 Beğeni

Spintires’a tekerlekli sandalye modu yapmak gibi bir şey…

Klavyede bu dediğin hafif gazı veremezsin ben hızı sabit 79 70 arası tutarım 79 dan fazla cıkmak cıkınca zaten cabuk sağa sola dönüyor cok sert dönüyor o yüzden 70 79 arası iyi ve bide söyle bişey var otomatik de ger yüksek güc veya economic sürüşte vites cok saçmalıyor otomatikte kalyve ile oynarken 5 direk 2 düşüyor ve hızlanırken deviri 3000 devire cıkarıyoru 5000 arası atıyor gerçekteki gibi değil pek bana göre cok zorluyor tırı ecoda

yalnız derece konusunda biraz fazla abartıyorsun 900 dereceye uygun genel olarak daha iyi araç tepkileri sürüş fizikleri olsa bu sıkıntı olmayacak bütün mesele burada kopuyor
1800 derece direksiyon seti bu şartlarda mümkün değil piyasadaki bütün direksiyonlar bu şekilde çıkmış ve her şey araba odaklı gidiyor 1080 derece direksiyonlar dahil fazlası yok
ets2 veya omsi2 için birisi çıkıp ciddi bir set tasarlayabilirdi ama satış miktarı yine az olacaktır
fanatec, thrustmaster, logitech piyasada başka bir firma kalmadı saiteki logitech satın aldı(simülatör firmalarının ürettiği sistemler hariç)
daha fazlasını isteyen özel sistem kurabilir zaten bunun için varlar
omsi direksiyon dönüşü itibariyle 1800 derece çalışıyor logitech ile kullanırken direksiyon içeride seknronize bile olmuyor hatta otobüs direksiyonu ve dashboard hazırlayan birisi vardı mesela omsi bir bakıma biraz daha iyi 900 derecede

3 Beğeni

Bu nasıl bir işsizliktir ya? Adamların bununla zaman harcadıklarına inanamıyorum.

Şu ana kadar çıkan en iyi modlardan biri olabilir.

(Tekerlekli sandalyeden sonra yani )

Scs artık bir şey için yavaştan açıklama yapsa keşke

SCS’nin sessizliği benim canımı sıkmaya başladı.

3 Beğeni

Ayın sonunda bır seyler paylasılır bence, gectıgımız harıta dlc lerı o zaman acıklanmıstı, bır de ınsatgram75k oldu.

Beyler bakın burda 4tane kabin secenegi var ets 2 scs yani 3.ünü getirmiş oyundaki kabinler yataklı alcak ama oyunda spolier yok xl kabin oyunda yok GLOBETROTTER KABİN de tm dierinde oyunda neden spolier yok artı 1 kabin eksik oyunda genelde satılan kabin GLOBETROTTER KABİN ve yataklı kabin satılıyor

https://www.volvotrucks.com.tr/tr-tr/trucks/volvo-fh16/design-exterior.html

Yani demek istediğim neden ilk kabininde ets 2 spoiler yok normalde var dieri yataksız alcak kabin o tamam ama oyundaki yataklı kabin oyunda 3 kabin var gerçekte 4 kabin oyundaki glo xl kabini yok o xl kabin değil

Oyundaki çoğu çekicinin rework,yeniden yapılandırılmaya ihtiyacı var zaten belki o zaman böyle ufak detayları da eklerler… Spoilersız tırlar bana da tuhaf geliyor

1 Beğeni

Yıl 2019 artık sopliersız tır yok bak mercedese scania onlar en düşük kabini bile spoilerlı yeni man tgx de öyle gelebilir renault range t bile öyle yeni ıveco cok tutulmadı zaten ulan ford bile spolier lı abi itici geliyor dorse tatktığın zaman cirkin duruyor zaten volvo 4 kabin sunmuş ets 2 de ücü var glo xl yok bide ets 2 sadece en yüksek yani 750 xl kabini spolier le o saçma hani diyorlar ya oyundaki tırlar gerçekteki gibi olduğu icin yüksek bende o yüzden diyorum

Turgazip,mouse ve klavyede zaten oyunun sana sunduğu oynanış standartlarında hiç bir şeyi doğru şekilde ve istediğin gibi yapamıyorsun.Senin bir kısım değişiklikler yaparak bunu aşman gerekiyor.
Hani yeni bir profil açarken oyuncu sihirbazında mouse-klavye mi/direksiyon seti mi şeklinfe tercih yaptığın kısım var ya…İşte orada tahtadan oyuncağa ve gerçeğe doğru alt alta sıralanmış kamyon görselleri var.İşte mouse veya klavyeli kullanım ya tahtaya tekabül ediyor veya oyuncağa haliyle saba sunduğu kullanım imkanı da ancak o kadar oluyor.