Peki arkadaşlar bu yılbaşı etkinliği ne zaman başlar?
Sadece bir sene harita paketiyle uğraşmak yerine kafa kafaya verip eksikleri tamamlamayla uğraşsalar bence çoğu halledilir.
Herkesin ayrı görevi (Harita, modelleme, grafik, ses, programlama vs.) var, yani bir kişi bütün işleri yapamaz. O yüzden şunu bırakıp bununla uğraşırlarsa daha iyi olur diyemeyiz. Yapılması gereken şey, eksiklik olan alana eleman almak ya da bu konuda uzmanlaşmalarını sağlamak. Örneğin lisans işi ile ilgili birisi alınmıştı. Yine aynı şekilde fizikler için birisi alınmıştı. (SiSL son canlı yayında belirtmişti.)
@bkaakco Hocam arkadaşın demek istediği şey, oyuna öncelikli olarak gelmesi gereken içerikler neden zamanında gelmiyor. Mesela diyorsunuzki: “herkesin ayrı görevi var” peki o zaman neden grafik bölümündeki adam 6 sene geçmesine rağmen Directx 11 veya Vulkan gibi çok önemli olan özellikleri oyuna katmıyor? Ve ya ses bölümünde çalışan arkadaşlar neden bunca senedir yeni ses motoruna oyunu geçirmediler? madem herkesin işi ayrı, o zaman bu adamlar sadece şirkette oturuyormu? 150 kişi sadece fizik ve yağmur damlaları içinmi uğraştı 1.33 te? Bunların hepsi piyasada rakipsiz olmaktan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Bende şahsen senin gibi düşünüyorum birader. Gerçektende rakipsiz oldukları için rahat rahat bütün bir seneye yayarak yapıyorlar. Adamlar; “ya bizim rakibimiz de yok, zaten oyun sürekli satıyor oynayan çok, biz rahatız” diyorlar. Ha şöyle bir durunda var kalabalık sayılabilecek bir ekipleri var. Herkesin ayrı görevi var diyelim ki zeten öyledir o zmaan bir guncelleme de 3-4 özellik değil de 6-7 tane ana özellik yapabilirler. Bütün ekip dedigin gıbı sadece fizik ve yağmur damlalarına mı çalışıyor.scs az kendine çeki düzen vermesi gerek.ha oyun 2012 den bu yana cağ atladı ama böyle kaplumbağ hızıyla 2023 te fln artık mevsimler tandem fln görürüz tabi bu benim şahsî görüşüm.
Anlatmak istediğim harita ekibi ana haritayı yenilemekle uğraşsın, ses ekibi sesleri geliştirmekle uğraşsın, modelleme ekibi eski araçları yenilemekle uğraşsın. Bir sene harita paketiyle uğraşmasınlar diyerek sadece bir örnek verdim. Ne demek istediğim anlaşılır sanmıştım bu sebepten başka örnek vermedim. Going East hariç herhangi bir harita paketinden ana haritaya geçince Saab’dan inip Tofaş’a binmiş gibi oluyorsun. Aynı şey çekiciler içinde geçerli Tgx’e, Stralis’e Krone paketinden bir dorse takınca oyundan nefret etme boyutuna geliyorum.
ATS’nın kafa rahat bu konuda.
Popüler oyun motorlarında bu kadar kişi ile harikalar yaratılırdı. Ha belki bu kadar modlama vb. durumlar olmazdı(olurdu olurdu yemeyelim birbirimizi şimdi sanki hiç oyun görmedik) ama onun yerine yüzlerce ayrıntı özellik/simülasyon görebilirdik. Playway bunu yapıyor Ama ETS2’nin doğası budur ve bu yönde ilerledi. Herkes işini yapıyor da bu devirde bu şekilde tatmin etmek zor. Sınırları zorlamamak belli bir kuralın içinde kalmak çok zor. Buna sitem edince bu bir simülatör ve böyle demek de işin içinden kurtulmak sayılıyor. Bla bla bla işte hep aynı şeyler dönüyor. Ben bir şey beklemiyorum SCS’denin de ortaya attığı bazı şu gelecek bu gelecek uğraşıyoruz şeylerini bekliyorum ama o kadar da önemli değil. Tek istediğim alternatif oyunların daha iyi olması zaten tekellik kırılmış durumda… Bir de olaya hep simülatör/simülasyon açısından bakmayalım oyun bu ve insanlar isteyince normal çünkü oyun sen Flight Simulator değilsin
FS’yi bu yüzden seviyorum çok daha fazla özellik sunuyor. Bir sürü tarım ekipmanı vs. bunlar ayrıntılı olarak kullanılıyor(modlarda) ve script olayı var. Her şey kodlanıyor. Ama her oyunun doğası işte… FS’yi de kırabildiler mi şimdi zar zor C&C gördük öncesinde daha iyi özelliklere sahip olanı gördük kayboldu gitti sindirildi. Playway’in Farmer Dynasty ile telif için uğraşması bu yüzdendi adamların vizyonu iyi ve oyunda gerçekten bir şeyler vardı ama diğer konular kötü…
Rignroll…
King of the Road… bunlar hep eğlence, oyuncuların istediği şeyleri barındıran oyunlardı. Ben SCS’yi anlıyorum ama bize bir şeylerin zor olduğunu çok fazla yansıtıyorlar gibi blog yazılarından o yüzden pek hoşlanmıyorum. Yıllarca sitede aktardığım için söylüyorum ve bunu başka stüdyolar için de yaptım farklarını görüyorsun. Ağlaşıp ağlaşmama durumu işte…
Bir de şu var mesele tamamen kamyonlar üzerine kurulu zor biliyoruz farklı bakılıyor ama bunu farklı özellikler ekleyerek başka imkanlar tanıyarak daha fazla kitleye ulaştırabilirsin(millet biliyor ama demek istediğim aktif olmak) yatırım alabilmek için bu gibi olaylar şart. Playway tek başına mı yaptı hayır yatırımcılar var. Diğerlerinde olduğu gibi ama bağımsız olmak istediler ve böyle ilerliyorlar. Yani sadece TIR simülatöründen bunca şeyi istemek pek mantıklı gelmiyor çünkü olay bunun dışına çıkmıyor ki isteyelim.
Farming Simulator 19’da mevsimler sisteminin olmaması? Ne kadar acı ve kötü bir şey çok dalga geçilecek bir olay mesele grafik de değil diyor aslında insanlar sadece olsun. Sonra kar neden yok diyoruz mevsimler neden hala gelmedi ETS 2’ye… hep bir şeyler bir şeyleri bekletiyor o bir şeyler yine bir şeylerden ötürü bekliyor. Kar temsili basit bir grafikle olsun sonra denilsin ki güncelleyeceğiz geliştireceğiz kişisel dorsede olduğu gibi bu röportajlardan ziyade kafaları çekip harbiden bunlarla konuşmak lazım nasıl oldu neden böyle ilerledi
anlatacakları şeyler vardır herhalde
demin promods da birşey dikkatimi çekti. promods da helsinki ye geldim baltık seyyahı ödülü verdi yani 35 şehirden 1 ini keşfetmiş gibi oldum. promods destekliyor mu acaba baltık ı şuanda
Önemli olan başarımdaki şehirlerin def dosyasındaki isimleri… mesela x şehrini editörden rastgele bir yere eklesek yine kabul eder diye düşünüyorum.
d0ru. Hatta küçük bir harita modu yapıp o haritadaki tüm yolları keşfedince %100 harita keşfetme başarımı veriliyor.
Çok iyi gözüküyor
Arkadaşlar oyundaki tercih edilen iş mesafesi sizde nasıl ayarlı ya da nasıl olmalı?
Gerçekten iyi ama benim aklıma bişey takıldı open hause pragta pavel sebor bdf için kişisel dorse ve fizikler probleminin olduğunu söylemişti 1.32 kişisel dorse 1.33 ve büyük ihtimal 1.34 fizikler yani umut var
Bu arada sizce bu yıl yılbaşı videosunda ne patlatırlar?
Bu sefer mümkünse yıl sonuna kadar getiremeyecekleri şeyleri videolarına koymasınlar benim için yeterli.