Ne probleminiz varki ?
Kral şöyle oyunumda arada minik kasmalar oluyor modlarım vs hepsi güncel
bu güncelleme ile optimizasyon gelmedimi?
3 güncellemedir o konuyla ilgili bilgi olmadı.
Hi everyone,
A new ETS2 build 1.53.2.5 is available on Steam.
- better visibility of ferry trigger (at night)
- Fixed possible crash caused by mobile screener (DLC Heavy Cargo Pack)
1.53 ile gelen snow weather parametrelerini aktif etmiş. negatif sıcaklık olduğunda ortaya çıkıyor demiş.
doğal olarak öyle çalışıyor. yılbaşı etkinliği için midir? arazi ve bitki örtüsü shaderları için mevsim değişikliklerine uyumluluk scs için zor bi mesele değil. weather editor, snow vs. sıcaklık olayları da aynı şekilde bişey değil. mesele motorlarında performanslı optimize çözüm üretmek.
şu an ben de unity’de yapıyorum ama arazi shaderları için bir tool tercih etmem gerekecek. çok güzel görünen shaderlar performansı düşürür ve ilk oyunda sıkıntıya girerim. çok ince detayları ve ayarlamalarının da isteklerimi karşılaması gerek. 3-4 farklı opsiyon var. birini göstersem ağlarsınız çok güzel. ama öyle kafana göre değişiklik yapmak ona geç buna geç kolay değil. her tool için ne var ne yok öğrenmek gerekiyor. testleri yapmak gerekiyor. sonra da sisteme uyarlamak gerekiyor. hem masraf hem de zaman kaybı…
yine de scs’in getireceği mevsim olayında heyecanım yok.
Ben de beğendim farklı bir hava katacak. Ama kar tanelerinden yaşanacak FPS düşüşlerini tahmin etmek zor olmaz.
4090lar hazırlandı mı?
Olamaz, olamaz, olamaz, kesinlikle olamaz dedim. Mevsim neydi ki, yeniyor muydu?
Kar taneleri fps vs. düşürmüyor.
Bugün baktım, yolda ilerlerken baya hoş oluyor. Kar tanelerinin havadaki hareketleri güzel oluyor, basic yağmur gibi dümdüz hareket etmiyorlar.
fps düşürecek bir yanı yok. böyle efektler kameraya eklenir belli bir çapta tekrar tekrar çalışır.
yılbaşı etkinliği mutlaka bu efektle gerçekleşir o zaman kendi çapında farklı bir şey eklemişler.
Evet, böyle dendiği için yazdım.
Hocam bu olay mod değilmi?
Oyun dosyalarında bulunan bir şeyi aktif etmiş sanırsam arkadaş. Hava soğuyunca yağış türü değişiyormuş kar olarak. Havayı da sürekli 0 derece ve altında tutan bir mod yapmış bu şekilde de kar yağıyor oyunda, ekstra kar modu vs. yokken. Grimes’in kar modunun da içini açıp arkadaşın atölye sayfasında belirttiği bir kaç dosyayı silince beraber de çalışıyorlar.
Geçen yılbaşı etkinliği için özel bir harita eklenmişti o eklendiğinde acaba bu özellik var mıydı? Yoksa belki bir şeylerin habercisi olabilir.
Benim bildiğim yoktu zaten o etkinlikte veya o dönem gelen kar olayında, kar yağmıyordu.
Grimes yakında entegre eder bu modu kendi kış moduna. Etmezse ayıp eder