ETS 2 - West Balkans DLC [Ana Konu]

Haklısınız hocam dediğimle harita çıkarmanın alakası yok, dediğiniz gibi yeni bir araç geliyor diye haritanın geliştirme süreci etkinlenmez. fakat bence haritanın duyurulma süreci bekletilebilir ki ilerde boş zamanlar olmasın.

1 Beğeni

parktan bir arkadaş galiba @Hercules hocamdı, bir ara scs steamde yada blog sayfasında temmuz diye gösterip silmiş demişti, en erken temmuz en geç ağustos eylül başı çıkar diye düşünüyorum ben

West balkan bitmek üzere ve bu sene belki yaz sonu yada sonbahar başlangıcında çıkar diye düşünüyorum bu yüzden aynı dönemde 2 harita çıkmayabilir ben 2024 ilk çeyrekten önce çıkmaz diye tahmin ediyorum

aynı dönemde 2 harita derken hocam? ats den mi bahsediyorsunuz? geçmişte birçok örneği var, ki ats eskiden yılda 2 dlc çıkarırdı :slight_smile: yani 1 yıl içinde toplam 3 harita dlc’si görürdük scs’den. pandemiden sonra bu olay bozuldu, hadi pandemiyi anladım da şu an o kadar ekibi büyüttük şöyle tecrübeli kişiler ekledik kadroya falan filan diyolar fakat hız anlamında hala eskisi gibi değiller :cowboy_hat_face: ve 2024 çeyreği bence çok uçuk örnek hocam 2023’ü geçeceğini hiç düşünmüyorum

1 Beğeni

Kesinlikle haklısınız 2024 çok geç olur,ayrı olarak dediğin gibi ekibi büyüttüklerini söylediler fakat hızları düştü.

Ben aynı dönem derken ets den bahsetmiştim West balkan ve heart of russia. Hep ats de 2 şer harita çıkıyordu biliyorum ama ets de hiç böyle olmadı bi ilk olabilir belki bilemeyiz

Harita departmanında eksilme veya yeni arkadaşları geliştirme çalışmaları olabilir kendi aralarında bunun dışında her yeni gelecek bölgelerde harita departmanının karşısına çok farklı çalışma ve planlama stratejileri çıkıyor olabilir ayrıca her yeni harita dlcsinde bir öncekine göre daha fazla model ve asset olduğunu da görüyoruz ve bunlarında çizilip haritaya aktarım süreçlerinde gecikmeler olabilir sonuçta haritada her şeyi düşünmek durumundaşr fps durumu tc ve dc durumları daha bir çok teknik durumları göz önünde bulundururken harita dlclerinde gittikçe zorlaşan coğrafyalara adım atılıyor. Bunu bir metro projesi gibi düşünebilirsiniz nasıl orda yer altında tünel açarken çok zorlu durumlarla karşılaşıp çözmeye çalışıyorlarsa bunda da oyunu optimizasyonu bozmadan en iyi şekilde aktarımını yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı gecikmeler olduğunu düşünüyorum…

2 Beğeni

Ben 2023’ün son çeyreği olarak tahmin etmiştim, hala o teori güçlü. Ancak @Furkan1061’ın da dediği gibi motor güçlendikçe haritalar daha ayrıntılı oluyor. (Tahminim: Kasım - Nisan arası)

1 Beğeni

Balkan dlcsinde harita departmanını en çok zorlamakta olan yer sanırım ağaçlandırma olayı olacaktır. Çünkü bazı yerler var ki bizim doğu karadeniz gibi hem yüksek dağlar hem de sık ağaçların olduğu yerler var. Malesef ki scsnin ağaç yapılandırması ile başı ne zamandır sıkıntı içerisinde. Bu ağaç olayında ben de harita yaparken farkettiğim bir durum var o da ağaçların optimizasyon sıkıntısı. Çünkü iberia ile gelen ve bizim ege bölgesinde de sıkça görülen çam ağacı tipinde olup top şeklinde yapısı bulunan iğne yapraklı ağaç türleri var ve bunlar muazzam derecede motoru sömürüyor…bir de eskiden yapılma kartondan gibi olan çam ağaçları var ki bunlar detaylı ağaçlardan da çok motoru sömürüyor…Durum böyle olunca da balkan dlcsi çalışmalarında bunlar can sıkan ve aksattıran olaylardan olabileceği aşikar bu sebeple gecikmeler kaçınılmaz olur. Daha bu sadece bir örnek daha çok malzeme var bu şekilde sıkıntı çıkartan ama bolca kullanılması da gereken :slightly_smiling_face:

1 Beğeni
6 Beğeni

Çıkana kadar zam gelecek Texas’ı mı alsam diye düşünmeye başladım bu yüzden.

Dünyanın en detaylı inşaat prefablarını yap,yük alırken tırda toz bile olnasın.

5 Beğeni

Hocam malesef haklısınız yapacak bişe yok .eskiden bu kirlenme konusu açıldığında lisans var olmaz diyorlardı .ama şimdi bi mobil oyunda da aracın lisansı var fakat kirlenmede var neyse…ETS candır.

1 Beğeni

Arkadaşlar bence scs software beceriksiz şimdi directx 11’i terkedecekler directx12’de grafikler değişmeyecek gibi geliyor ne grafiklere dokundular ne istediğimiz özellik getirdiler grafik geliştirmede başarısızlar eksik özellikler yolda lastik izi yok,kirlenme hiç yok,yağmur ve su damlası yolda yok sıfır,lamba altından geçerken gölge oluşmaması gibi şimdi directx 12’ye kurtarıcı gözüyle bakıyor scs software directx 11 de gayet iyi yapılırdı sanki herşey değişecek herşey sanki iyi olacak beceriksizliğini örtmek için çok öekirdekli oyun motoru ve directx 12 hiç birşey değişmeyecek…
Değişim istiyorum scs software oyuna istediği mis özellikleri getirmedin haritalar ve araçlar bitince neye sarılacaksın scs software…

O kadar uzun süredir yeni Harita DLC’si çıkmadı ki çıktığı hafta tüm şehirleri gezeceğim büyük ihtimalle, ne ekstra simülasyon özelliklerinde ne de haritada yüzümüzü güldürdün SCS…

Artık ben de SCS’nin beceriksiz olduğuna inanıyorum. “Simulator” adı altında bu kadar gerçek dışı araç ve lastik sesleri ve araç fiziği yapılmaz bence. En amatör mod yapımcıları bile oyunu maksimum seviyeye çıkarıyorlar.

1 Beğeni

Tr sandım bı an :smiley:

7 Beğeni

Ne zaman çıkacak bu DLC ?

1 Beğeni

Daha yayınlanacak bloglara bakınca en erken yıl sonu gibi gözüküyor.

1 Beğeni

Her hafta 3 blog gelse bile 11 hafta yapıyor :smiley:, anlaşılan en erken yıl sonu yada yılbaşı civarı…

2 Beğeni