İnterneti çocuklar ele geçirdi dediğimiz de bu sadece bizim ülke için değil,tüm dünya için geçerli bir şey.Bunun bir çok örneğini de gördük.Bu yorumları yazanlar aklı selim olmayan tiplerdir.Veya işte bu bahsettiğimiz gibi çoluk-çocuk kesimi.Ama bu aklı selim olmayan tipler her ülkede,her toplumda,her ırkta var.Kimse kimseye zorla birşey aldırmıyor.Herkesin de her konuda bir fikri olabilir.Buna saygı duymak lazım.Bu yorumlarda tabi pek saygı duyulacak bir şey yok.Türkler kime ne yapmışta bu kadar zorlarına gidiyor acaba? Mesela ben ATS’ye sahip değilim.Hiç alıp oynamakta istemiyorum.Ama ana sebebim politik ve siyasal değil.Daha öncede belirtmiştim bir konu başlığında.Burunlu tırları sevmiyorum ve zaten tır oyunlarının da Amerikan tırlarıyla başlayıp bir süre bu şekilde devam etmesi,çeşitliliğin ancak ETS1 ve devamıyla gelmesinden.ETS2 var iken ATS benim için tercih sebebi olmaz.Mesela ben uzun süredir ETS2’de İngiltere ve İskoçya’ya da iş almıyorum.Ama ana sebebim yine ilk etapta politik ve siyasal değil.Yolların ters olması.
Bu yorumları yazan kişiler gayet büyük kişiler. Turkey is not in Europe yazanlar, İspanya ve Portekizi Türkiyeye tercih ederim yazanlar yani kıskanıp çekemeyenlerin hepsi 25-30 yaşlarında. Ben hiç yabancı çocukların öyle şeyler yazdığını görmedim.
Öncelikle DLC’nin yeni görüntülerini çok beğendim. İstanbul’da ikamet eden birisi olarak bildiğim yerleri görmek ve oyunda oynayacağımı düşünmesi bile çok güzel.
Tekirdağ ve otoban taraflarından da yeni fotoğraflar bekliyoruz.
Burda yaş önemli değil. İnsanların cahilliği. Malesef Türkiye’ye bakış açısı bazı ırkçıların hiçbir zaman değişmeyecek bunu beklemeyin ben şahsen beklemiyorum.
İlla bunlar çoluk-çocuk demedik.Ve yası var orda dikkat çekerim.Ya çoluk-çocuk,ya da aklı selim olmayan ayrıştırıcı tipler.Sonuç olarak öyle düşünebilirler çok takılmayalım bu konuya.Ben de İngiltere’ye gitmiyorum.Hiç bir zamanda gitmeyeceğim.ATS’yi hiç bir şekilde oynamayacağım.Bundan kime ne ? Birşeylerin çıkarımına böyle varıyorlarsa bu şekilde devam edebilirler.Biz keyfimizi bozmayalım.
Evet haklısın yaşın önemi yok önemli olan ne kadar önyargılı oldukları. Ama yine de bizim Arap ülkesi olduğumuzu düşünenlerin çoğu belli bir politik görüşe sahip insanlar. Cumhurbaşkanımızı da sevmeyenler bizim hakkımızda iyi yorumlar yapmıyorlar.
Bir noktada şöyle bir şey de var.SCS’nin simülasyon oyunları içinde resmi olarak eklediği ilk Müslüman ülke Türkiye’miz. Konu Türkiye olunca herşeye her yönüyle bakan yabancı kesimin bu durumu dikkatinden kaçıracağını sanmam.
Yalnız bu kadar abartılacak bir şey yoktu. Çünkü burada da saçma sapan düşüncesizce yorumlar yapanlar oluyor. Burada da dışarıda da değişmiyor. Zaten oynayan, takipçisi olan için sorun yok. Asıl sorun hiçbir bilgisi olmayıp kesin olarak yargılamaları tamam biz çok beğendik herkes kabul etti ama YouTube’da hala saçma sapan yorumlar geliyor. Türkiye’nin gelmemesinin coğrafik konumdan kaynaklandığını dahi düşünemeyenlerle gözümde birler. Yani birkaç salakça yorumun önemi yok.
Bence İber DLC’si yerine buna öncelik verdiler diye köpürmüşler
İstanbul’a sürüp sürmemeleri çok da umurumuzdaydı.
Karadeniz DLC si ile ilgili Türkiye tarafından daha resim gelir mi sizce acaba?
Bizim deveye bindiğimizi ve bedeviler gibi çölde yaşayan bir arap kavmi olduğumuzu sanan belkide milyonlarca insan var dünyada.Ülkemiz ve ırkımız hakkında bilgi sahibi değiller.
Irkçıları fazla ciddiye almamak lazım. Onlar sadece Türkiye’yi değil birçok Avrupa ülkesini de sevmezler. Aynı hıyarlar Portekiz falan eklenirken yeniden türeyecekler. Benzer şeyleri oralara da yazacaklar. Türkiye’yle alıp veremedikleri veya zorlarına gidecek bir şeyler falan yok, ırkçı bu adamlar. Ha sadece ırkçılar böyle düşünüyor diye bir şey de yok. Türkiye’nin imajının berbat olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun da etkisi çok ama çok fazla. Ama yanlış olan bunu bir oyun DLC’si için karşı tarafı incitecek şekilde dile getirmek. Onu da ırkçılar yapıyor zaten.
dlc çıkınca olacakları düşünebiliyorum 2 server da full olacak dlc tarafları dolu olacak ve ben yine servera girmek için girmeye çalışan oyuncular gibi can çekişeceğim.
Ama bir an önce çıksın da kendi ülkemizde kalabalık serverde sürelim. 4200 kişilik server bir süre yoğunluktan dolayı girmekte zorlanacağız ama yapılacak bir şey yok.
2 gün geriden geliyorum şu an şoklar içerisindeyim. Muazzam, harikulade olmuş. Öyle güzel yapmışlar, o kadar özenmişler ki Anadolu yakası ve komşu kentlerde olsaymış dedim.
Teşekkürler SCS
Irkçı p.çleri de kaideye almayın!
Ben metrobüsü merak ediyorum. Yolu, durakları, sıklığı, yolcular tam nasıl olacak acaba. O yola kesinlikle otobüsle ışınlanılacak o kadar! Sıklığı yetersizse artıralım spawn dosyasından da millet rahat gitsin artık yav, bari simülasyonda görelim
Yıllardır getiril(e)meyen metroyu da inşa ederiz…
Adamların yorumları çok da umrumdaydı, kahroluyorum şuan Türkiye’ye gelmeyecekler diye en azından multide birkaç tane gerizekâlı sınırlarımızdan içeri girmeyecek…
Çokluk b*kluktur. Bu oyunun kitlesi de büyük, yabancılardan da bizden de gerzek yorumlar yapanlar ve/veya multi’de saçmalayanlar olacak. Nereli olduğunu ayırt etmeden reportlayın gitsin, laf anlatmaya çalışmayın, zaten anlayabilecek olsa böyle yorumlar yapılmaz. Çok da takmamak gerek.
Şu güzelliğin/DLC’nin tadını çıkaralım. Ben yıllardır ETS2 açmıyorum, ATS oynuyorum ama her şey öyle güzel görünüyor ki yeniden ETS2’ye döneceğim gibi duruyor.
Öncelikle SCS’ye tekrar teşekkür etmek isterim.Ülkemizi ve özellikle kitleye şuana kadar en detaylı göstermiş olduğu İstanbul’u gördüğümüz kadarıyla ayrıntılı yapmalarından ötürü.Bir kısmımız ne kadar İstanbul’un tamamının olmasını istese de,böyle bir şey malesef olmayacak gibi.Ama yine de tam ve net bir bilgi olmamasından ötürü ben SCS’nin açıklamasından ufak bir umut içindeyim.Bunu da “Simülasyon oyunlarımız içinde en büyük şehir olacak.” açıklamasından dolayı bir işaret olarak görüyorum.Çünkü sadece Avrupa yakası ile oyundaki Saint Petersburg’tan büyük bir şehir nasıl inşa edecekler bir diğer umut belirtimde bu.Tabiki kesin bir şey değil bu,tamamen benim düşüncem ve bir beklenti diyelim.En azından Ankara’yı beklemekten daha yakın ihtimal. Görsellerden yola çıkacak olursak Başakşehir’e ve Kuzey Marmara Otoyolu’na doğru bir gidişimiz olacak.Tırların da şuan mecburi kullandığı 3.köprüden geçerek en azından İstanbul Anadolu yakasının ufak bir kısmını görebilirmiyiz ? Basın Express’ten sonra E-5 olmayacak tespiti yapanlar var.Doğru olabilir.Bence çokta gereği yok.İstoç’tan ötesi olmayacak diyenler var.Yine mantıklı bulabilirim.Çünkü içeride işi olmayan tırlar artık ordan da öteye gitmiyor.Gideceği en fazla Hasdal ayrımı.Oradan mecbur 3.köprü yoluna bağlanmak zorunda.İşte bu belirtilerle benim ufakta olsa bir umudum var.Bir diğer düşüncemde SCS’nin bu açıklamasından önce kendi içlerinde İstanbul’u en azından iki yakasıyla bütün olarak oyuna aktaralım düşüncesine de belki girmiş olabilir.Tabi yine tekrarlıyorum.Benim bu yazdıklarım yeni bir konuya veya tartışmaya sebep olmasın.Tamamen bir umut,hayal ve görsellerden ve açıklamalardan yola çıkarak bir umut.
Herneyse bir başka düşüncem ise Tekirdağ’ın girişi olarak kabul ettiğimiz fotoğraf.Aslında o fotoğraf normalde Tekirdağ’ın tam girişi değil.Tekirdağ Şehir Merkezi’nin kuzeyinden uzanan çevre yolu ve bu çevre yolu üzerindeki Muratlı,Hayrabolu gibi bağlantı yolları.O görselde D-555 Hayrabolu bağlantısını ve devamında çevreyolunun bitişiyle Keşan-İpsala’ya kadar uzanan E-84’ü görüyoruz.Ölçekten dolayı Tekirdağ’ın İstanbul yönünde olan girişini belki bu şekilde yapmış olabilirler.Ayrıca yine ilk tanıtımda paylaşılmış Yenice’de normalde Tekirdağ’a 10 km uzaklıkta bir belde.Ve tam Yenice ile Tekirdağ arasında restaurantlar mevcut.Bunlardan ise en dikkat çekeni bilenlerimiz elbet olacaktır Can Restaurant.Bir başka adıyla Uçak Restaurant.Hatta bu uçakta ATV’de yayınlanan Kimse Bilmez adlı dizinin ilk başlandığında bir kaç bölümü çekilmişti.Oyunda olur mu olmaz mı bilemem ama,DLC sonrası tıpkı Paris Rebuilding gibi yapılabilecek bir Türkiye-Trakya Rebuilding paketiyle bu ve buna benzer dikkat çeken noktalar eklenebilir.
SCS Software, ETS 2’deki Yeni DLC için Atatürk Havalimanı’ndan fotoğraf atmıştı hatırlarsanız, ben o fotoğrafın gerçeğini İBB Şehir Haritaları’nda buldum.
Burası ise SCS’in Atatürk Havalimanı’na girişine yakın olan yerden attığı fotoğraf. Bu ise Basın Ekspres yönündeki Havalimanı ve Yeşilköy istikametine dönmek için kullanılan U dönüşü’nün haritadaki konumu. (Çobançeşme E - 5 Kavşağı Öncesi Basın Ekspres Yönündeki Havalimanı Yönüne Doğru U Dönüşü)
SCS’nin aktarmış olduğu yer tamda aşağıda paylaşmış olduğum yer.Ancak bizim fotoğrafa bakış açımıza göre yukarı doğru ilerlemekte olan tır sahilyolu yönünden geliyor.Aynı zamanda bizimde muhtemelen gireceğimiz Atatürk Havalimanı Kargo terminali yoluna da acaba aşağıdan gelip mi gireceğiz.Ve ya E-5 yada Basın Ekspres’ten gelip Havalimanı’nın aşağısındaki kavşaktan dönüp mü buraya gireceğiz bunlar şuan için soru işareti tabiki.